Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΙΤΕΑ... Αλλαγή στην ηγεσία του Θεραπευτηρίου Χ. Π.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γένι και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται


Α.Π. 714 Ιτέα , 23/11/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παραίτησή του υπέβαλλε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Γραμματικοπούλειου – Μπάλειου & Τρίγκειου Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ιτέας , ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παρασκευάς ,μετά από 30 έτη άοκνης εργασίας και προσφοράς στο Ίδρυμα , για λόγους υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατανοώντας τον λόγο της παραιτήσεώς του ,την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε τον πατέρα Νικόλαο για την πολύχρονη προσφορά του προς το Ίδρυμα και γενικότερα προς τους πολίτες της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής.
Εν συνεχεία ,προχώρησε σε αντικατάσταση του Προέδρου σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος και εξέλεξε ως Πρόεδρο τον δεύτερο κατά σειρά αρχαιότερο εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας Φωκίδας , τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καλύβα , άξιο και αγαπητό κληρικό της περιοχής με πλούσιο ποιμαντικό έργο και διατελέσαντα επί ένα χρόνο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος .
Ο παραιτηθείς Πρόεδρος Αρχιμ. Νικόλαος Παρασκευάς ζήτησε με την επιστολή παραιτήσεώς του από το Διοικητικό Συμβούλιο, να συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα αγάπης και συνεργασίας ,όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια , ενώ συμβούλεψε τα μέλη να έχουν προ οφθαλμού και ως στόχο μόνο τα συμφέροντα του Ιδρύματος. Ο νέος Πρόεδρος και τα μέλη ζήτησαν από τον πατέρα Νικόλαο να είναι δίπλα τους και να τους συμβουλεύει πάντα με τις γνώσεις και την εμπειρία του και τον διαβεβαίωσαν πως με όλες τους τις δυνάμεις θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του.

EK ΤΟY Δ.Σ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε για όλα πάτερ Νικόλαε. Η προσφορά σου στο ποίμνιό σου αλλά και στην πόλη αυτή είναι μεγάλη. Έδωσες τον εαυτό σου και έβαλες κι εσύ το λιθαράκι σου στην προσπάθεια αναμόρφωσης αυτού του τόπου. Αν οι νεότεροι παραδειγματιστούν από εσένα και ακολουθήσουν τα βήματά σου, η Ιτέα μας θα πάει ακόμη καλύτερα. Να σε έχει ο Θεός καλά.

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Νικόλαε σου αξίζει ένα τεράστιο Μπράβο από εμάς του ταπεινούς ανθρώπους. Υπήρξες και θα συνεχίσεις να υπάρχεις με την βοήθεια της Παναγίας μας και του Χριστού μας ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Ιτέας μας. Από τα παιδικά μου χρόνια που σε γνώρισα μόνο καλό ήξερες να κάνεις , να σκέφτεσαι και να χαράζεις έργα δημιουργικά, μακρόπνοα και πνευματικά. Θεμελίωσες και έκτισες το Ενοριακό Πνευματικό κέντρο Ιτέας, θεμελίωσες τον Ι.Ναό του Αγίου Χαράλαμπου, έκτισες και ολοκλήρωσες την πολυκατοικία έναντι του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως , επισκεύασες τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως δύο φόρες μετά τις σοβαρές ζημίες που είχε υποστεί από τους μεγάλους σεισμούς του 1981 και του 1996 μα, πάνω απ΄ όλα θεμελίωσες και ολοκλήρωσες το στολίδι της Ιτέας το Γηροκομείο μας από το οποίο αποχωρείς παραδίδοντας την σκυτάλη στον άξιο Πάτερ Νεκτάριο. Το Πνευματικό σου έργο είναι ατελείωτο και δεν μπορεί να χωρέσει στις λίγες αυτές γραμμές. Σου εύχομαι να έχεις καλή υγεία και να συνεχίσεις να προσεύχεσαι για εμάς. Με απέραντο σεβασμό Ανδρέας Μούκας.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι κ λιθαράκι...κοτρωνα ασηκωτη έβαλε ο Παπα-Νικος...

Ανώνυμος είπε...

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ASTO DEN TO GRAFO...TO METANIOSA...ENAS ITIOTIS...