Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ολα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη



Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της χθεσινής επιστολής του μουσουργού ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει «"όχι" στο "nein" του Σόιμπλε».

«Σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον Μίκη Θεοδωράκη τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στην οικία του, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να πέσεις στην φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στην μέση» και υπογραμμίζοντας ότι «το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα». «Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα», είπε ο πρωθυπουργός.
 Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε πρώτα απ' όλα την σημασία ύπαρξης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς «με την βούλα της Βουλής» και με μεγάλη διεθνή νομιμότητα. «Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει από την πλευρά του την αναγκαιότητα μιας καλής στρατηγικής, την οποία ανέλυσε στην κατ' ιδίαν συζήτησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

"Κ"

1 σχόλιο:

Ο ΠΑΛΙΟΣ είπε...

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ . ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑΣ ΤΡΕΛΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ email XAΡΔΟΥΒΕΛΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ/ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΛΟΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗΜΗ