Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η συμμετοχή της ΚΙΡΡΑΣ στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Δ.Ε Ιτέας.








Το Σάββατο 14/02/2015 πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωσή μας στην πλατεία της Κίρρας, το «ΑΝΑΜΜΑ της ΦΩΤΙΑΣ» , που πέραν της εορταστικής ατμόσφαιρας έχει και το συμβολισμό της , την κάθαρση της φύσης από τα κακά πνεύματα και  την «κάθαρση» των ανθρώπων για την έλευση του «Αγίου  Πάσχα» .
Η εκδήλωση ήταν  αποτέλεσμα μίας συλλογικής τοπικής προσπάθειας με την ενεργό συμμετοχή τοπικών συλλόγων, εθελοντικών ομάδων και εθελοντών κατοίκων , αφιερωμένη στους  επισκέπτες του φιλόξενου τόπου μας.
       Συμπαραστάτες όπως πάντα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία  οι τοπικοί καταστηματάρχες που με προθυμία στο κάλεσμά μας , ενίσχυσαν τα αποκριάτικα εδέσματα , παράλληλα με το γενικότερο προγραμματισμό της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας από την πίστωση του προϋπολογισμού πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2015.
       Ως εντεταλμένη σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας και μέλος της επιτροπής πολιτιστικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας ,  εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες στον τοπικό Αντιδήμαρχο κ.Α.Παναγιωτόπουλο, την πρόεδρο της Επιτροπής κα Μαρ. Καλπούζου , τους  συλλόγους , τη Δημοτική εθελοντική ομάδα , τους εθελοντές κατοίκους  και τους τοπικούς καταστηματάρχες .
      Η συμμετοχή της Κίρρας επίσης στο φετινό και πετυχημένο Ιτιώτικο καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/02/2015 ήταν αξιοθαύμαστη με τρία (3) άρματα :του συλλόγου γονέων Δημοτικού σχολείου Κίρρας και Νηπιαγωγείου «η τράτα μας η κουρελού», «η Αμφίπολη» από την Δημοτική εθελοντική ομάδα «οι Φίλοι της Κίρρας» και το ιδιωτικό άρμα παρέας Νικ.Κουτσούκου «περί περιφερειακού νομισματοκοπείου Κοζάνης-Ραχήλ Μακρή»   με τα αντίστοιχα πεζοπόρα πληρώματα.
       Απόδειξη της καλής συνεργασίας της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, των μελών της επιτροπής και των συμμετεχόντων εθελοντών ήταν το ελπιδοφόρο μήνυμα που μετέφεραν οι καρναβαλιστές στο πολυάριθμο πλήθος  ότι,  κάτι ελπιδοφόρο γεννιέται και θα συνεχιστεί και σε επόμενες διοργανώσεις , με αφετηρία τη συμμετοχή όλων μας , το σεβασμό στην εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που με την προσφερόμενη  βοήθεια και την πολύ καλή διάθεση δημιουργήσαμε ευχάριστη και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα στην όμορφη πόλη μας και …..έπεται φυσικά συνέχεια!

                                                               Η τοπική Σύμβουλος Κίρρας
                                                             Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: