Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Γιορτή Κάνναβης στο Σύνταγμα Στις 9 Μαΐου . Oι φίλοι της Κάνναβης συγκεντρώνονται, γιορτάζουν, και διεκδικούν την νομιμοποίηση


Tην πρώτη επίσημη συγκέντρωση και γιορτή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της νομιμοποίησης της κάνναβης διοργανώνουν συλλογικότητες και πολίτες το Σάββατο 9 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: "Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή, στείλαμε ό,τι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις, και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα.

Τώρα ανοίγουμε ένα άλλο κεφάλαιο μέχρι η νομοθεσία της Ελλάδας να πάρει τη μορφή που αρμόζει στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των χρηστών ουσιών." "Οι χρήστες δεν είναι εγκληματίες, εγκληματικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας.

Όποιοι στηρίζουν την απαγόρευση και την καταστολή αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, στηρίζουν τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα. Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει. Δεν έχει καταφέρει να μειώσει ούτε τη ζήτηση (περισσότεροι χρήστες), ούτε και τη προσφορά ουσιών που διατίθενται σε περισσότερες ποσότητες από ποτέ." "Εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης που έχουν δοκιμαστεί σε δεκάδες χώρες του κόσμου έχουν αποδεδειγμένα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα όπως η σταθεροποίηση ή και η μείωση του αριθμού των χρηστών, η αύξηση του ηλικιακού μέσου όρου τους, η μείωση της εγκληματικότητας, τα αυξημένα έσοδα από έμμεση και άμεση φορολογία, η αύξηση θέσεων εργασίας και μείωση ανεργίας (εξοικονόμηση πολύτιμων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων από την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, αποσυμφόρηση φυλακών και δικαστηρίων), η βελτίωση της δημόσιας υγείας κ.α. Επιστημονικά δεδομένα και δοκιμασμένες πρακτικές άλλων χωρών συνηγορούν ότι η απαγόρευση και η καταστολή έχουν αποτύχει. Δυστυχώς όμως οι πολιτικές και η νομοθεσία στην Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζεται σε ιδεοληψίες και ηθικό πανικό [...]" 

"Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, μορφές καρκίνου, νόσο κρονς να μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τη θεραπεία και το κατάλληλο φάρμακο για την πάθησή τους.
Είναι εγκληματικό και απάνθρωπο να στερούμε από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους το δικαίωμα στη θεραπεία με κάνναβη, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς και υπάρχουν εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της."

Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (1 το μεσημέρι με 1 το βράδυ) για να το κάνουμε νόμιμο και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει σύντομα.
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους: Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης "Το Ίαμα", Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Greenman team, Gr420.info, Cannabishellas.com, Κόψε μια τζιβάνα- T-LAY TV, Tzivana.gr, Medical Mediterranean Genetics. 

www.lifo.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενταξει... με την ιατρικη χρηση.
Διακρίνω ομως κάπου στο βάθος οικονομικη εκμετάλλευση και εξαγωγή "εντοπίων προϊόντων" λ.χ. Ζωνιανών, Καλαματας κλπ.
Επίσης μ ένα σμπαρο δυο τρυγωνια... "νομιμοποιεις" τους καλλιεργητές (ΚΑΙ καταγραφοντας τους), τους δινεις ενα καλο αγροτικό εισοδημα τραβωντας τους απ την παρανομια, και ελαττώνεις το δημοσιο χρεος ταχύτερα...
έξυπνο
---γηϊνοανέβατος---

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες γα να επεξεργαστεί το θέμα, ας ψάξει πρόσφατα δημοσιεύματα απο USA για το θέμα. Όλο και περισσότερες Πολιτείες νομιμοποιούν την χρήση για διασκέδαση. Η ποικιλία σκάγκ ενοχοποιείτε ευθαίως για πρόκληση ψυχώσεων μέχρι και σχιζοφρένειας και ψάχνουν τις ενοχες ποιότητες για να επισημάνουν τις ασφαλείς, επιχειρηματικά σχήματα ήδη επεξεργάζονται επενδύσεις στον κάδο κ.λ.π.. Η κάνναβη είναι επίσης ψυχοτρόπο προιόν όπως το ….. αλκοόλ και μάλιστα σε παρενέργειες σε κάποια πεδία καλύτερη!!!
Όπως και νάχει, η πισίνα με την λάσπη ήταν είναι και θα είναι πάντα διαθέσιμη για όποιον θέλει από το να λερωθεί μέχρι το να πνιγεί. Ο κατεστραμμένος από την κατάχρηση αλκοόλ είναι το ίδιο με τον κατεστραμμένο από την κάνναβη. Το αλκοόλ είναι όμως νόμιμο γι’ αυτό ο αλκοολικός δεν είναι ταυτόχρονα και παραβατικός και περιθωριακός. Αυτό και μόνο αυτό. Πολλά είναι τα πράγματα που προσφέρονται για χρήση , κατάχρηση ή αδιαφορία. Π.χ. μαχαίρι. Κόβεις και τρως και σκοτώνεις το θηρίο, ή κόβεις τις φλέβες σου, ή δεν αγοράζεις καθόλου μαχαίρι. Η δαιμονοποίηση κάνει την κάνναβη πρόδρομο για τα σκληρά ναρκωτικά όταν ο πονηρούλης παραπληροφορημένος τα έχει όλα ίδια και αφού έκανε ένα τσιγαράκι και δεν έπαθε και τίποτα βαράει και μια ένεση όταν παλιώσει και γίνει μάγκας και μετά τον παίρνει ο διάολος. Δεν βαράει όμως το ίδιο εύκολα τη ένεση αν έχει μεθύσει ήδη μερικές φορές. Μπορεί όμως να είναι της καλής κοινωνίας ή γενικώς Hi Fi . Ούτε χασικλής ούτε πραζόνι, κάνα χαπάκι που και πού ή κάτι άσπρες σκόνες για κάθε τρόπο χρήσης. Και κανένας δεν του έχει πεί ότι κάθε φορά γυρνάει πίσω με όλο και λιγότερα εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι να γίνει βλάκας και με προδιαγραφές και ας ξεκίνησε έξυπνος αλλά λίγο εξερευνητικός. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει, η αλήθεια είναι μία. Το κέφι το έχεις μέσα σου. Και όσο πιο πολύ το σπρώχνεις με ουσίες να βγεί, είτε αλκοόλ είτε κάνναβη είτε ότι , τόσο πιο πολύ το κρύβεις για την επόμενη φορά που θα το θελήσεις χώρια εξάρτηση κ.λ.π. βιολογικές ζημιές. . Η σωστή θέση του κεφιού είναι στην άκρη των χειλιών και γίνεται με την κάθε αφορμή τραγούδι και χαμόγελο κάθε μέρα όλη μέρα και τις δύσκολες ακόμη περισσότερο μιάς και είναι και το καλύτερο όπλο εγκεφαλοψυχραιμοτονωτικό για να αντιμετωπίσεις με την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα από το πιο συνηθισμένο μέχρι το χειρότερο πρόβλημα. Το κέφι είναι στάση ζωής, αγάπη για την ζωή, δεν είναι ουσία.
Επειδή το νόημα όμως δεν το πιάνει εύκολα το ζώο άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει ζήτηση στην παγκόσμια αγορά και αν η κάνναβη γίνει νόμιμη μπορεί να ζημιωθούν τα Ζωνιανά και η Καλαμάτα που θα πέσουν οι τιμές, αλλά η Ελλάδα γενικά για αυτό το προιόν , έχει τεράστια παραγωγικά πλεονεκτήματα. Γιατί όχι ;;;;;;;;; !!!!!!!!!!!!!!! Άσε που εδώ στην Ελλάδα είμαστε και απρόβλεπτοι. Βγάζομε τα καλύτερα κρασιά αλλά πίνουμε πολύ περισσότερο κονσέρβες χημικά ποτά από άλλες χώρες. Το λέει και το Χόλυγουντ για τους πολύ μάγκες. Don’t taste your own staff ή κάπως έτσι. «Μην δοκιμάζεις από το πράμα που πουλάς (επειδή το έχεις άφθονο και θα χαθείς στην υπερκατανάλωση)». Αν γίνουμε παραγωγή χώρα , «κινδυνεύουμε» να σταματήσουμε να το καπνίζουμε εντελώς .

Ο ΠΑΛΙΟΣ είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ? ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑΝΔΙΑ.ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΙΛΕΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ? ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

Τα φεστιβάλ αποποινικοποίησης γίνονται εδώ και 10 χρόνια στην Αθήνα, δεν περιμένανε τον ΣΥΡΙΖΑ. Φέτος είναι η πρώτη φορά που το κάνουνε σα διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Παραείναι βέβαια δύσκολο να γίνει εδώ. Για παράδειγμα οι πιέσεις από τις κυβερνήσεις των τουριστών που έρχονται εδώ θα είναι τεράστιες. Στην Ολλανδία, η Βέλγικη και Γαλλική κυβέρνηση πίεσαν και ήρθανε σε συμφωνία και έκλεισαν τα ολλανδικά κόφισοπ στις συνοριακές πόλεις.
Φαντάζεστε Άγγλους τουρίστες στα Εφτάνησα, Κρήτη; Για γέλια και για κλάματα θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αι στο διαλο μαστούρια
θέλετε και ελευθερία
τούμπανα να γίνετε όλα γαμώ το στανιό σας