Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Βόμβα από Ρωσία για Ελλάδα - Όχι οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα!




Η Μόσχα αποκλείει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα
Η Ρωσία αποκλείει σήμερα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει κονδύλια για το σκοπό αυτό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Storchak.

Σύμφωνα με το ”RIA “Novosti” , είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν είχε λάβει επίσημο αίτημα από την Ουκρανία στην αναδιάρθρωση του χρέους της, ώστε αυτό το ζήτημα δεν εξετάζεται.

Νωρίτερα, ο ηγέτης που νίκησε στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Αθήνα και η Κύπρος »μπορεί να είναι μια γέφυρα για τη συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας.” Επιπλέον, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδα, δήλωσε ότι η Αθήνα «δεν συζητά το ενδεχόμενο να πάρει  δάνειο από τη Ρωσία.”

“Προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις» – από τον οργανισμό DPA είπε ο Τσίπρας,  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα λήψης δανείου από τη Ρωσική Ομοσπονδία Ελλάδα.

Στις 10 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε ότι η Ουκρανία κάνει έκκληση προς τη Ρωσία για την αναδιάρθρωση του χρέους στο ποσό των 3.000.000.000 δολαρίων. Αργότερα, η RIA “Novosti” σε σχέση με την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι το Κίεβο δεν επιδιώκει να αναδιαρθρώσει το χρέος προς τη Ρωσία. Η υπηρεσία Τύπου εξήγησε ότι υπήρχε συμφωνία ότι η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί με τους πιστωτές για το χρέος, αλλά στη Μόσχα, το Κίεβο δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει.

athensmagazine

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας έχει βοηθήσει το ξανθό γένος; Μια φορά όχι παραπάνω; μια φορά; Λόγια λόγια λόγια