Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Το Γενικό Λύκειο Ιτέας στη βόρεια Πολωνία - στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (φωτό)



 

Το ΓΕ.Λ. Ιτέας συμμετέχοντας ως συντονιστής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Raising Future Entrepreneurs» - «Προετοιμάζοντας μελλοντικούς επιχειρηματίες» (συμμετέχουσες χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία), στα πλαίσια της 2ης κινητικότητας, επισκέφτηκε την Πολωνία και συγκεκριμένα τις πόλεις Ustka, Słupsk και Gdańsk, από 17 έως 24 Μαρτίου 2024 με έξι μαθητές/τριες και 3 καθηγητές/τριες.


Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην κινητικότητα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, να συνεργαστούν με μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών σε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του προγράμματος, να ανταλλάξουν ιδέες και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες αυτών. Επισκέφτηκαν σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα και δοκίμασαν τοπικές γεύσεις, συλλέγοντας πολύτιμες εικόνες και εμπειρίες ζωής.


Τέτοιου είδους προγράμματα, εκτός από τη δυνατότητα που δίνουν στους συμμετέχοντες να διευρύνουν τα ενδιαφέροντα και τους ορίζοντές τους, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στους πολίτες των χωρών, καθώς τους ενώνουν κοινές αγωνίες και κοινά οράματα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: