Τρίτη 28 Μαΐου 2024

« Οι συνταξιούχοι να πάρουμε την εκδίκησή μας για όσα μας κλέψανε, για όσα μας στερούν! »

Ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Ιωσηφίδη
(Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας)




Ν α   τ ο υ ς   τ ι μ ω ρ ή σ ο υ μ ε !
  Όλους αυτούς που μας είπαν ψέματα.
  Που μας καλλιέργησαν, από τα νιάτα μας ακόμη, τις ψευδαισθήσεις ότι με την είσοδο στην ΕΟΚ, θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και αυτοί που φάγανε ήταν οι ίδιοι, και οι ίδιοι. Οι κυβερνήσεις τους, τα στελέχη τους. Και στο Ευρωκοινοβούλιο και στα διάφορα υπουργεία. Όλοι αυτοί που μας λένε για το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ιδεώδες, την ευρωπαϊκή προοπτική και άλλες σάχλες με το βλέμμα στο τι θα κερδίσουν τα αφεντικά τους, το κεφάλαιο, για να γευτούν κι’ αυτοί κάτι απ’ την πίτα.  
   Που μας πήραν τα μυαλά για τη μεγάλη αγορά των 800 εκατ για τα προϊόντα μας και αντ’ αυτής βρεθήκαμε με χωματερές και απαξίωση της γής και των προϊόντων της, αναγκάζοντας τους αγρότες να εγκαταλείπουν χωράφια και στάνες γιατί δε βγαίνουν και εμείς να τρώμε αμφιβόλου ποιότητας πανάκριβα τρόφιμα. Για να φυτευτούν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και να πληρώνουμε πανάκριβο το ρεύμα.
   Που μας πιπίλησαν την καραμέλα της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και πάνω απ’ όλα της ειρήνης και είδαμε να κηρύττει, η ΕΕ, τον άδικο πόλεμο στη γειτονιά μας, στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, βομβαρδίζοντάς την, αλλά και τώρα στην Ουκρανία. Με πρωταγωνίστρια μάλιστα τη χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Που την εξέφρασαν, στο Ελληνικό κοινοβούλιο, υποδεχόμενοι την αντιπροσωπεία των ναζί του Ζελένσκι. Που συμμετέχουμε σε κάθε σύρραξη παίζοντας το ρόλο του μαγνήτη των βομβών τους, για πρώην φίλες και σύμμαχες χώρες, παριστάνοντας το μαντρόσκυλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Που Στηρίζουν – όλοι τους – το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τους πάνω από τους 20000 νεκρούς.
  Όλους αυτούς που συνεχίζουν να μας λένε ψέματα, κλέβοντας τις συντάξεις μας 
    Που πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα των 3,2 δις μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2024, για να τα δώσουνε πεσκέσι στο κεφάλαιο. Που αφήνουν επίτηδες τις τιμές ανεξέλεγκτες για να εισπράττουν μεγαλύτερο ΦΠΑ.
   Που τα τελευταία 12 χρόνια έχουν κλέψει από συντάξεις και δώρα 120 δις ευρώ. Που οι συντάξεις πέσαν στο 50-60%. Που μας άφησαν χωρίς δώρα Πάσχα και Χριστούγεννα. Με νόμους που έχουν επώνυμα: Κατρούγκαλος, Λοβέρδος, Αχτσιόγλου, Βρούτσης, Χατζηδάκης κλπ και κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, -ΑΝΕΛ,  ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ.
   Όλους αυτούς που μας στερούν την υγεία μας.
   Που βάλαν εισιτήρια στα νοσοκομεία, που μετά το μετέτρεψαν σε 6% το μήνα από κάθε σύνταξη, κοντά μια σύνταξη το χρόνο. Που βάζουν χαράτσι ανά κάθε συνταγή όπως και σε κάθε εξέταση. Που πληρώνεις τα απογευματινά ιατρεία και όλα τα χειρουργεία στα «δημόσια» νοσοκομεία.
   Που πρέπει να έχεις κομπόδεμα και για την υγεία σου αλλά ακόμη και για να μπορείς να αγοράσεις ελαιόλαδο, κρέας ή φέτα.
   Μας αξίζει μια τέτοια ζωή στα γηρατειά μας;
  Κάναμε ατέλειωτες θυσίες όταν εργαζόμασταν παράγοντας απέραντο πλούτο για τα «αφεντικά» και συνεχίζουν να μας επιβάλλουν νέες στερήσεις κόβοντας μας από όσα καταβάλαμε – τεράστιες εισφορές – σε όλο τον εργασιακό μας βίο.
  Κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού προσανατολισμού, μπλέ ή πράσινα, ρόζ ή καφετιά, «πατριωτικά» ή «εθνικά», αριστερά-οικολογικά ή δεξιά ή κεντρώα, κυβέρνησαν ΟΛΑ τους με διάφορες ονομασίες και όλα τους, αν και λύκοι, ντυμένα με την προβιά του αρνιού.
  Με εκατοντάδες αλληλομεταγραφές, γάμους και αρραβωνιάσματα μεταξύ τους. Με βαφτίσια κάθε τόσο του γνωστού Μανωλιού και της πιο γνωστής του κάπας αλλάζοντας ονόματα σαν σώβρακα αν και είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ την ΙΔΙΑ πολιτική, τη προσήλωση τους στην ΕΕ.
  Αυτοί οι λύκοι είναι οι ίδιοι που πάλι με την ίδια προβιά, μας καλούσαν να αποδεχθούμε πιο πριν την ΕΟΚ, να συμφωνήσουμε μετά με το Μάαστριχτ.
  Που η δημοκρατία τους έστελνε τα ΜΑΤ σε όσους διαδήλωναν να γίνουν δημοψηφίσματα. Να δηλώσει δηλαδή ο λαός με την ψήφο του αν θέλει η όχι την ΕΟΚ ή την ΕΕ!
   Μια βδομάδα μετά την Κυριακή (9 του Ιούνη) των ευρωεκλογών, δηλαδή 16 του μήνα και οι τσέπες θα είναι πάλι αδειανές. Το συρτάρι με τα φάρμακα θα αδειάζει και αυτό και το άγχος από πού θα πάρουμε δανεικά για να βγεί ο μήνας, ξανά-μανά θα μας βασανίζει. Ο εφιάλτης του σούπερ μάρκετ θα είναι πάλι μπροστά μας με τα πανάκριβα τρόφιμα και τις πιο πανάκριβες  σκόνες καθαριότητας. Με το λάδι στο θεό και το κρέας στα σύννεφα.
   Ακόμη και τα κανάλια τους, τα δικά τους μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, δεν μπορούν να μην αναφέρουν ότι είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ.
   Απ’ τους πρώτους στην ακρίβεια, από τους τελευταίους στις συντάξεις και τους μισθούς. Πρωταθλητές στις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας όπως και απλήρωτων υπερωριών. Παγκόσμιοι πρωταθλητές στις πολεμικές δαπάνες (για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία – για να μην ξεχνιόμαστε), τελευταίοι στις δαπάνες για υγεία παιδεία και πρόνοια. Τα  λεφτόδενδρα είναι υπαρκτά για το κεφάλαιο, ενώ για το λαό η δημοσιονομική σταθερότητα και «δεν αντέχει η οικονομία».
   Από τις 10 του Ιούνη όλα αυτά που προ είπαμε θα είναι εδώ, ενώ νέα επώδυνα μέτρα θα πρέπει να περιμένουμε. Εκτός από τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από τη φοροαφαίμαξη του λαού, το νέο Σύμφωνο (πού ψήφισαν ΟΛΟΙ οι ευρωλάγνοι) είναι ένα πραγματικό υπερμνημόνιο για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς, σε συνθήκες πολεμικής οικονομίας της ΕΕ και επιστροφής σε πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας.
   Το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι οι πυλώνες της οικονομικής και δημοσιονομικής στρατηγικής του κεφαλαίου στην ΕΕ και στη χώρα μας, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του λαού τα επόμενα πολλά χρόνια, την καθημερινότητά μας.
   Το ένα συμπληρώνει το άλλο και σε συνδυασμό προβλέπουν επιδοτήσεις και φτηνά δάνεια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες που αφορούν ακόμα και στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, αύξηση της φορολογίας και των χαρατσιών για να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας στην Ενέργεια και σε βασικά αγαθά.
    Μια νέα σελίδα φτωχοποίησης ανοίγεται μπροστά στον λαό. Γι' αυτό μπροστά στις ευρωεκλογές το πραγματικό δίλημμα που τίθεται με το βλέμμα στις 10 του Ιούνη είναι το εξής:
    `Η θα είναι πιο δυνατά τα κόμματα που ψηφίζουν, υλοποιούν ή στηρίζουν τη δημοσιονομική «κανονικότητα» των «κινήτρων» για το κεφάλαιο και της φοροαφαίμαξης του λαού, στο όνομα της ανάπτυξης για τα κέρδη, της «ανταγωνιστικότητας» και των «αντοχών της οικονομίας».
   `Η θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ! Το μόνο κόμμα που δίνει μάχες για τα συμφέροντα του λαού και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα δημοσιονομικά τελεσίγραφα της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους, αλλά και εκεί που ανατρέπονται οι άγριες αντιλαϊκές πολιτικές τους: Στον δρόμο του αγώνα και της αποδέσμευσης από την ΕΕ, για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός.
    Ζήσαμε πολλά, είδαμε πολλά. Όλα αυτά τα χρόνια μας, πλουτίστηκε η γνώση μας. Γεμίσαμε από σοφία για το ποιος είναι ο κόσμος που μας περιβάλλει,. Σε τι σύστημα ζούμε. Ποιο είναι το δίκιο και πιο το άδικο. Ποιος είναι μαζί μας και ποιος  απέναντί μας. Έχουμε λοιπόν την πείρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε.
   Μην πέσουμε στην παγίδα που στήνουν διάφορα μέσα αλλά και οι ίδιοι οι μηχανισμοί της ΕΕ για να υπάρξει αποχή διοχετεύοντας την οργή, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, σε αδιαφορία.
   Όσοι και όποιοι μας είπαν  ψέματα και συνεχίζουν να μας λένε πρέπει να πληρώσουν.
  Να πάρουμε την εκδίκησή μας για τα όσα μας κλέψανε, για τα όσα μας στερούν. Να τους στείλουμε στην ανεργία όπως κάνουν αυτοί στα παιδιά μας.
   Τώρα είναι οι ώρες για να κάνουμε το σωστό. Να σταθούμε με το δίκιο μας. Αυτή και μόνον αυτή είναι η σωστή πλευρά της ζωής. Με το δίκιο.
  
Αν θέλεις να βγάλεις το θυμό σου και την οργή σου κάνε το στην κάλπη. Ξέρεις εσύ. Με το δίκιο και με αυτούς που ήταν είναι και θα είναι δίπλα σου.
Δ υ ν α τ ά   μ ε   δ υ ν α τ ό   Κ Κ Ε
Έλα στην προεκλογική  συγκέντρωση μας
την Παρασκευή 31 Μάη στην πλ. Ησαΐα, 8 το βράδι
θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: