Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές , έκανε στάση στην Φωκίδα (φωτό) -Πολιτική δράση Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας για την Προστασία του Πολίτη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική δράση 

Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας 

για την Προστασία του Πολίτη

22 Μαΐου 2024

Στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, αλλά και τη διατύπωση τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου, το ΠΑΣΟΚ δίνει δυναμικά το παρόν με περιοδείες και πολιτικές δράσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, ώστε μετά από πρωτογενή ενημέρωση, να ασκεί τη σοβαρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πολιτική δράση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας με αντικείμενο την Προστασία του Πολίτη.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η Νάντια Γιαννακοπούλου Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, επικεφαλής του  Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Προστασίας του Πολίτη, με καταγωγή της μητέρας της από τη Φωκίδα, ο Μαρίνος Σκανδάμης Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Σταθούλα Παπαγιαννακοπούλου, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λεωνίδας Σπάτουλας και οι υποψήφιοι Βουλευτές Τάσος Σπάτουλας και Λεωνίδας Καραμπάρπας.

Τα κλιμάκιο πραγματοποίησε συναντήσεις με:

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τοπάλη, που ενημέρωσε για τις δράσεις της αστυνομίας προς το σκοπό αντιμετώπισης της παραβατικότητας στον Νομό και τη λειτουργία του γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, ενός φαινομένου που βλέπουμε να αυξάνεται τον τελευταίο καιρό. Για τη δραστηριότητα του γραφείου ενημέρωσε το κλιμάκιο η επικεφαλής του Αστυνόμος Β’ κ. Αναστασία Κόλλια. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Κυρίτσης, Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.

Την Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας, όπου ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Κουνούκλας και τα μέλη κ.κ Ελένη Καλλία, Χρήστος Ντελής και Κωνσταντίνος Τουφεκούλας,  έθιξαν το πάγιο και δίκαιο αίτημα όλων των αστυνομικών για την αναγνώριση του επικίνδυνου επαγγέλματος, την υποστελέχωση των τμημάτων, τις αποσπάσεις σε περιοχές εκτός Φωκίδας με ότι αυτό συνεπάγεται για την έλλειψη προσωπικού των τμημάτων.

Τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή που παρουσίασε τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια πολιτών και επιχειρήσεων, τις προτάσεις του για την αντιμετώπισή τους, καθώς και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέφερε επίσης διάφορες δράσεις του Δήμου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση στις φάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης τους.

Τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδος κ. Βασίλειο Αυγερινό, που ανέφερε τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, κυρίως στον ΒΙΟ.ΠΑ, από την παραβατικότητα στην περιοχή αυτή, καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης. Ανέφερε επίσης και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με την πορεία των επιχειρήσεων στη Φωκίδα. 

Τον Διευθυντή, τον Αρχιφύλακα, τους εκπροσώπους εσωτερικής και εξωτερικής φρούρησης του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, κ.κ Ευθύμιο Παπαδήμα, Γεώργιο Ταράτσα, Παναγιώτη Κορδά και Ιωάννη Καφεκλάκη Υπαστυνόμο Α’ Διοικητή εξωτερικής φρούρησης. Η υποστελέχωση είναι και σε αυτή την περίπτωση μεγάλο θέμα, που σε συνδυασμό με τα κτιριακά προβλήματα και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό δυσκολεύουν το έργο τους. Τα θέματα αυτά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δεδομένης της φύσεως του αντικειμένου τους.

Τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Δημήτριο Γιαννόπουλο, που ανέφερε τα θέματα ασφάλειας του Δήμου, καθώς και άλλα θέματα. Εστίασε στην εκπονούμενη χωροταξική μελέτη και τις μη αποδεκτές προτάσεις των ιδιωτών μελετητών, όπως την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Βαρδούσια, περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, καθώς και την εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών γύρω από το νησί Τριζόνια, αγνοώντας την τουριστική προοπτική του. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Νίτσος και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

κ.κ. Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος Φλετούρης και Παναγιώτης Φρομουζόπουλος.  

Τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, κ. Χρήστο Τρίκκα στις νέες εγκαταστάσεις του τμήματος, αφού η μετακόμιση έγινε την ημέρα της επίσκεψης μας στο πλήρως ανακαινισμένο και με επάρκεια χώρων κτίριο. Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της πολύχρονης διαδικασίας ανταλλαγής κτιρίων μεταξύ Δήμου Δωρίδος και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο Διοικητής ενημέρωσε επίσης το κλιμάκιο για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών και τις δράσεις αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην περιοχή ευθύνης του.

Συνάντηση με φίλους του ΠΑΣΟΚ στο Ευπάλιο, όπου είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, αλλά και να ακούσουμε προβληματισμούς, για θέματα καθημερινότητας με αιχμή την ακρίβεια που έχει «γονατίσει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς και τη γενικότερη πορεία της χώρας στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Δηλώνουμε δημοσίως την ικανοποίησή μας, για την υποδοχή και πλήρη ενημέρωση μας από όλους τους θεσμικούς παράγοντες που επισκεφθήκαμε. Είμαστε στη διάθεσή τους για τη στήριξη του δύσκολου έργου τους.

Οι πολιτικές δράσεις του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστούν και με άλλους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας, ώστε να καλυφθούν όλοι τομείς που άπτονται των δραστηριοτήτων υπηρεσιών και πολιτών.

Με βάση τα πορίσματα από την πρωτογενή ενημέρωσή μας, καθώς και τη συνεχή επικοινωνία με τους θεσμικούς παράγοντες και τους πολίτες, θα αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να μην είναι κανένας στο περιθώριο ή να αισθάνεται μόνος. 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι, συμπαραστάτης σε κάθε πολίτη, ώστε όλοι να έχουν φωνή, είτε στο κοινοβούλιο, είτε στο μαζικό κίνημα.


Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας











Δεν υπάρχουν σχόλια: