Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αργύρης Δεδούσης : «1.353.528 ευρώ οφείλει η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε.»



1.353.528 ευρώ οφείλει η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε. 


Σε άρθρο μου πριν λίγους μήνες έκανα μία οικονομική ανάλυση παραθέτοντας στοιχεία  για το πως η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών βρίσκεται σε τροχιά γηροκομείου Άμφισσας δηλαδή σε πορεία συντριβής και διάλυσης.

Ο νυν πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α σε απάντησή του με λοιδορούσε γράφοντας « δεν φτάνει μόνο να διαβάζεις, αλλά να ξέρεις και τι διαβάζεις». 

Ο ίδιος ο νυν πρόεδρος  μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά αναγκάστηκε  να απαντήσει γραπτώς σε ερώτηση που του ετέθη από τον κύριο Λουκά Αναγνωστόπουλου  κατά την απολογιστική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούσε τα χρέη της  Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε. 

Ποιο είναι λοιπόν το ποσό που οφείλει η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ποσό ανέρχεται στο 1.276.913 ευρώ συν το Φ.Π.Α δηλαδή 1.353.528 ευρώ.  Ένα εκατομμύριο τριακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες πεντακόσια είκοσι οκτώ ευρώ. 

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση οφειλής προς τη Δ.Ε.Η Α.Ε μέχρι σήμερα. 

Να σας πληροφορήσω πως η τελευταία πληρωμή προς τη Δ.Ε.Η έγινε  στις 22 Νοεμβρίου 2023 και πληρώθηκε ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή με εννέα μήνες καθυστέρηση.

Και ενώ οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν πληρώνονται υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο πρόεδρος της  Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών και μάλιστα ακριβώς στην ώρα του όπως φαίνεται από το ένταλμα πληρωμής μισθοδοσίας  το οποίο και επισυνάπτω. 

Βέβαια το δράμα δεν σταματάει εδώ γιατί κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό.

Πιστεύω πως γίνεται κατανοητό πως η αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης που θα επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές του Δήμου Δελφών είναι μονόδρομος.

Θα σας είναι γνωστό βέβαια πως έργα όπως η ύδρευση Αγίου Μηνά και Αγίων Πάντων έχουν  σταματήσει καθώς ο εργολάβος είναι απλήρωτος. Έργα όπως ο βιολογικός Γαλαξιδίου και ο καταθλιπτικός αγωγός λυμάτων Ιτέας έχουν αβέβαιο μέλλον κ.λ.π. 

Μέσα σε αυτό το χαοτικό περιβάλλον το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α αποφάσισε να ορίσει έναν πολίτη μέλος του διοικητικού της συμβουλίου οδηγό ταξί στο επάγγελμα και υποψήφιο στον συνδυασμό του κ. δημάρχου  ως έμμισθο πλήρους απασχόλησης για να παρακολουθεί τα έργα (ποια έργα;) με αποδοχές που φτάνουν στο 95% των αποδοχών του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α  δηλαδή στις 23.000 ευρώ ετησίως  ήτοι 115.000 ευρώ στην πενταετία που θα είναι η θητεία του. 

Αγαπητοί μου συνδημότες ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ βυθίζεται αλλά η ορχήστρα παίζει… ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της κακοδιαχείρισης…

Αυτά προς το παρόν

Άμφισσα 22-3-2024              

                                                            ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ 

                                                   ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ            

                   



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι Πολίτες του Δήμου Δελφών σαν τον Κο Δεδούση.