Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

«Έφυγε» για Κομισιόν η Μαρία Καρυστιανού : «1.3 εκατ. Έλληνες υπέγραψαν για να δικαιωθούν τα παιδιά μας»

Την στιγμή που στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου θα γιορτάζονται τα Κούλουμα και η Καθαρά Δευτέρα, η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την αγαπημένη κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα περνά την πόρτα της Κομισιόν για να μιλήσει για το θέμα.



Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023», είπε ότι θα μαζί της θα έχει και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα.


«Τώρα θα μιλήσουμε στην Κομισιόν, πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει σε εκδήλωση του LIBE (σ.σ. επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου) που είναι για το κράτος δικαίου) και η υπόθεση μας θεωρήθηκε σοβαρή , ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό. Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στην χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ότι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είπε η κ. Καρυστιανού.

Στις αποσκευές της θα κουβαλά και 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων που ζητούν να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών αλλά και το νόμο περί ασυλίας που ζητούν να αλλάξει και ο οποίος νόμος όπως λέει αντίκειται του Ευρωπαϊκού και επικαλέσθηκε τόσο στα Τέμπη όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε θάνατος πολιτών λόγω της κρατικής ανεπάρκειας.

«Θα δώσουμε και τις 1.300.000 υπογραφές και φυσικά θα καταθέσουμε τον νόμο που θέλουμε να αλλάξει (σ.σ. ασυλία βουλευτών) μαζί με τον εφαρμοστικό του νόμο, ο οποίος θα είναι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά. Οπότε θα έχουμε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων πάνω σε αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της Ε.Ε. και οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες που διέπουν και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη στις βασικές αρχές.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται αυτή η ασυλία ακόμα και για εγκλήματα όπως στα Τέμπη και προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει και στα οποία υπάρχει θάνατος πολιτών από κρατικές ανεπάρκειες» είπε.

Μαζί με την κ. Καρυστιανού θα παραστεί στην Κομισιόν και ένας ακόμα συγγενής, ο κ. Παύλος Ασλανίδης που έχασε επίσης το παιδί του στα Τέμπη. Η ομιλία θα γίνει ολιγόλεπτη καθώς όπως είπε θα έχουν σταλεί τα υπομνήματα, οι υπογραφές και όλο το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι συγγενείς των θυμάτων και έτσι «θα έχουν όλο το υλικό για να το μελετήσουν οπότε εμείς θα μιλήσουμε λίγα λεπτά για να πούμε τι ζητάμε και γιατί θέλουμε να μας βοηθήσουν».

Όσον αφορά στο εάν θα είναι παρούσα στην ομιλία της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η κ. Καρυστινού είπε ότι «δεν γνωρίζω, ελπίζω να είναι».

Οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και όπως επισήμανε η κ. Καρυστιανού «συνεχίζουμε τις έρευνες, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΟΠΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ !!!