Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Όταν θολώνει το παρμπρίζ: Ο ζεστός ή ο κρύος αέρας δίνει πιο γρήγορα τη λύση;

Λόγω υγρασίας και διαφοράς θερμοκρασίας



Είναι ένα φαινόμενο που σύντομα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί, καθώς χειμωνιάζει: όταν θολώνει το παρμπρίζ και πρέπει να αποκαταστήσουν την ορατότητα. 

Αυτό συμβαίνει λόγω διαφοράς της εξωτερικής και της εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά και επειδή είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, η λύση δίνεται από το σύστημα κλιματισμού, όμως η επιλογή που θα γίνει μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία για να ξεθολώσει το παρμπρίζ. Βασική προϋπόθεση είναι να επιλέξει ο οδηγός την εισροή αέρα από έξω και όχι την ανακύκλωση. 

Το επόμενο βήμα γίνεται με το air condition, η χρήση του οποίου θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Κατευθύνοντας τον αέρα στο παρμπρίζ, ενισχύεται η αποτελεσματικότητα. 

Η τελευταία κίνηση αφορά τη θερμοκρασία του συστήματος κλιματισμού: ψυχρός ή θερμός αέρας; Ο ζεστός αέρας αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το car and motor. Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ισχύει ακόμη και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: