Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Δελφών : «Ξαναφυτεύουμε τους καμένους Δελφικούς ελαιώνες»

 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΡΟΙΔΟ. ΔΕΝ ΦΥΤΕΥΕΤΕ ΡΟΔΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΟΣΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μιά πολύ καλή σκέψη και μπράβο για την σκέψη. Είναι ταυτόχρονα και ένα προεκλογικό ΘΑ που δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη απο τους ψηφοφόρους. Οι ήδη δοκιμασμένες παρατάξεις και οι αυτοδιοικητικοί ως πρόσωπα , σε όποια παράταξη και αν βρεθούν στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να κριθούν αποκλειστικά και μόνο για τα έργα τους και όχι για τα προεκλογικά ΘΑ. Η δικαιολογία ότι "εγώ διαφωνούσα αλλά η παράταξη ήθελε άλλα" είναι γελοία για γελοίους ψηφοφόρους. Υπάρχει πάντα η παραίτηση που σώζει την πολιτική αξιοπρέπεια ενός εκλεγμένου πολιτικού που αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι δεν θα μπορέσει να προσφέρει κάτι στην κοινωνία που τον ψήφισε. Όταν δε αντιλαμβάνεται ότι η παράταξή του κάνει κακό στην κοινωνία που την ψήφισε κάνοντας άλλα απο ότι έταξε για να πάρει τους ψήφους, τότε είναι ή παραίτηση ή συνένοχος. Όλα τα άλλα είναι γελοίες δικαιολογίες για ψηφοφόρους θύματα. Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι στις ελάχιστες φορές που πολιτικός παραιτήθηκε υπερασπίζοντας την πολιτική αξιοπρέπειά του, αναγνωρίστηκε ξεκάθαρα όταν ξαναζήτησε ψήφο. Το αποτέλεσμα της περίοδο που τελειώνει, όσο είχαν την εξουσία , ποιό είναι; Η πραγματικότητα που ζούμε με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, ποιά είναι; Αυτό μετράει. Αν αυτό είναι αρνητικό, όποιος ψηφοφόρος δεν είναι ικανός να μάθει απο τα λάθη του, είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει και δυστυχώς όταν αυτοί είναι οι περισσότεροι, τα λάθη τα πληρώνει όλη η κοινωνία. Και ακόμα πιο δυστυχώς, σε περιπτώσεις όπως ο Δήμος Δελφών, μία ακόμη λάθος επιλογή θα καταδικάσει τον τόπο για πολλές δεκαετίες και κανείς απο όσους ζούμε σήμερα δεν θα δεί ποτέ άσπρη μέρα. Και μέχρι έρθει αυτή, παιδιά και εγγόνια θα είναι κάπου αλλού μετανάστες και οι περιουσίες της κάθε οικογένειας θα έχουν γίνει σκόνη. Δεν μπορεί να θέλουμε να υποκύπτουμε στην κουτοπονηριά του βολέματος και ας πνιγούνε οι άλλοι, την κακιά μας συνήθεια ενώ μας έχει ταράξει στην σφαλιάρα, και να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ή τώρα θα αντιδράσουμε στα έργα τους, ή θα τα ευλογήσουμε μαζί με τα ΘΑ τους και ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. Καλή προεκλογική περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δικό σας έργο, εσείς οι ίδιοι που είσαστε πάλι και πάλι και πάλι σε θέσεις εξουσίας άμεσα ή έμμεσα, γιατί δεν κάνατε κάτι μετά την πυρκαγιά του 2013; Μήπως είναι τελικά έργο άλλων και εσείς τώρα βρίσκεται την ευκαιρία να πουλήσετε ελπίδα λόγω επερχόμενων εκλογών; Απαντήστε ξεκάθαρα σε τέτοια ερωτήματα που είναι πολύ σοβαρά και έγκυρα γιατί δεν είναι καλό να πάτε εκλογές με τον καθένα να μπορεί να αφήνει τέτοιες αιχμές αναπάντητες.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ. Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο ΜΠΟΥΓΑΣ Η ΝΔ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΜΑ. ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΑΦΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΑΣ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ;Η ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ; ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ενας ειδικος δεν υπαρχει να μας ενημερωσει σωστα για τα καμένα. Εχει καει το υπεργειο τμήμα του δένδρου. Το ριζικό χάθηκε; Αν δε χάθηκε πιος ο λόγος να γίνει προσάναμα τόση ποσότητα ριζικού συστήματος, το οποίο μπορεί άμεσα να τροφοδοτήσει την γρήγορη αναβλάστηση και ανάπτυξη; Το νεο δενδρυλιο σημαινει ότι παει μια δεκαετια πισω ο ελαιοκτηματιας. Συν τις καλλιεργητικές φροντίδες και τα έξοδα. Επιπλέον ο ελαιώνας μας ειναι ενα κλειστό δασικό συστημα που η τοσο μεγαλη και μαζικη εισοδος νεων μοναδων κινδυνευει με αρωστιες. Δεστε τι γινεται και στην Ιταλια, Ισπανια κλπ, οπου ειναι πιο ανοιχτες οι καλλιεργειες, με μεγαλες εσωτερικές αποστασεις στην φυτευση. Εδω οσοι φυτευσαν στην πρωτη φωτια, τα εβαλαν σαν ετησια κηπευτικα. Επιπλεέον δενδρα φυτευουμε τωρα, αυτη την περιοδο και οχι την ανοιξη, να προλαβουν να ριζωσουν. Την ανοιξη και το καλοκαιρι φυτευουμε ντοματιες και αγγουριες, τα δενδρα τοτε θα απαιτουν πολυ μεγαλυτερη φροντιδα , ποτισματα, εξοδα. Το δωρεαν θα στοιχισει πολλαπλασια στην τελικη