Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Η στιγμή που καρχαρίας «προσγειώνεται» πάνω σε σκάφος ψαράδων ( video )

Περίπου 150 κιλών και 2,5 μέτρων




Όταν ένιωσαν κάτι να «τσιμπάει», οι συγκεκριμένοι ψαράδες δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε: ένας καρχαρίας προσγειώθηκε πάνω στο σκάφος τους. 

 

Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Ζηλανδία, όταν μια παρέα είχε βγει για ψάρεμα ανοιχτά της Γουτιάνγκα. Ο Ράιαν Τσέρτσις, ο σκίπερ του σκάφους, περιέγραψε πως ένιωσαν κάτι να «τσιμπάει» και άρχισαν να «παλεύουν» με αυτό. 

 

Λίγες στιγμές αργότερα, ένας καρχαρίας μάκο πήδηξε πάνω στην πλώρη του σκάφους. Ο Τσέρτσις εκτίμησε ότι είχε μήκος περίπου 2,5 μέτρα και ζύγιζε σχεδόν 150 κιλά. 

 

Ο καρχαρίας «χτυπιόταν» αρχικά πάνω στο τζάμι του σκάφους και οι ψαράδες άρχισαν να ανησυχούν ότι μπορεί να αναγκάζονταν να το βοηθήσουν να απελευθερωθεί. Ευτυχώς, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον καρχαρία, τελικά γλίστρησε ξανά μέσα στο νερό. 

 

Ο Τσέρτσις περιέγραψε ότι οι πέντε ψαράδες αντέδρασαν καλύτερα από ό,τι θα έκαναν οι περισσότεροι. «Βγήκαν οι κάμερες, αλλά πιθανότατα δεν συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο που θα μπορούσαμε να βρεθούμε. Ήμασταν τυχεροί που πήδηξε στην πλώρη και όχι στην πρύμνη του σκάφους, γιατί τότε θα ήταν εντελώς διαφορετική η ιστορία», συμπλήρωσε μιλώντας στη New Zealand Herald. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: