Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Λιμενικό Ταμείο Νομού Φωκίδας και Ακτομηχανική

Χρηστος Βανδώρος

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ 
από Λιμ. Ταμείο Φωκίδος
ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ…


Με μια τραβηγμένη από τα μαλλιά απόφαση, άκρως προβληματική, η Λιμενική Επιτροπή Ν. Φωκίδας συνεπικουρούμενη από δημοσιεύματα φαιδράς πορτοκαλέας, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι εγκρίθηκε δήθεν η μελέτη ακτομηχανικής στη παραλία της Ιτέας  χωρίς να εγκριθεί το υλικό με το οποίο θα κατασκευαστεί. Φυσικά δεν εγκρίθηκε και η δαπάνη η οποία εξαρτάται από τον τύπο και το σχήμα του υλικού.
Έτσι μετά από 15 σχεδόν χρόνια μελετών, αναβολών και αποφάσεων Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ προς δόξα όλων των εμπλεκομένων μερών της Νομαρχίας – Αντιπεριφέρειας, αναζητείται…
Στην μελέτη που απερρίφθη από την προηγούμενη Λιμενική Επιτροπή το 2019, η δαπάνη του έργου προϋπολογιζόταν στα 600.000 ευρώ. Την ίδια ώρα ο μελετητής του έργου από το 2006 έως χθες πρέπει να έχει πάρει από την περιφέρεια πάνω από 300.000 ευρώ για αλλαγές, προσθήκες κλπ της ίδιας μελέτης!!!
Με την τελική(;) χθεσινή απόφαση κανονικά ετοιμάζονται κάποιοι να συνεχιστεί για άλλα 15 χρόνια  η μελέτη διότι η αλλαγή υλικού θέλει ανυπερθέτως και αλλαγή τιμών καθώς και τρόπου τοποθέτησης του υλικού. Καταλαβαίνω πως η Λιμενική επιτροπή θέλει να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα… Με αυτή την απόφαση όμως το μόνο που πετυχαίνει και λόγω των δημοσιευμάτων είναι να είναι με το μέρος του… φτερού…

Υστερόγραφο:

Και όλα αυτά ενώ υπήρχε τεχνική έκθεση από το 2000 με την υπογραφή του καθηγητή ακτομηχανικής και Λιμενικών Έργων του ΕΜΠ  κ Μουτζούρη πληρωμένη από την τότε Λιμενική επιτροπή, με την οποία προτεινόταν απλή λύση για το πρόβλημα διάβρωσης ακτών…

Αλλά στον νομό μας, αν δεν αμαρτήσεις πως θα μετανοήσεις ?

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Βανδώρο, μην έχετε καμία αμφιβολία οτι έως το τέλος της θητείας και αυτής της επιτροπής θα έχει αποδειχτεί εάν όλα αυτά γίνανε για τις μίζες της μελέτης ´η για να γίνει επιτέλους το πρώτο έργο στην ιστορία της περιοχής για την βελτίωση των παράλιων. Το οτι για ένα έργο 600.000 ευρώ έχουν δωθεί 300.000 για την μελέτη ειναι σκάνδαλο από μόνο του. Δεν μπορεί η μελέτη να ειναι πολύ πάνω από το 10 τοις εκατό του τελικού προυπολογισμού όσες αλλαγές και να έχουν γίνει. Και τα μιςα να έχει κοστίσει σημαίνει οτι κάποιοι έχουν στήσει μια ακόμη μηχανή για να κλέβουν δημόσιο χρήμα και έτσι εξηγείτε και γιατί από την αρχή και ακόμα και στην τελευταία πρόταση η μελέτη δεν περιελάμβανε ούτε τα αυτονόητα παρόμοιων μελετών στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται και η κομπίνα που προσπάθησαν με το θραυστο λατομείου που πρότειναν αρχικά και ευτυχώς ο προηγούμενος πρόεδρος και λιμενική επιτροπή εντόπισαν και απέρριψαν. Αν έχετε χειροπιαστά στοιχεία για το ποσά λεφτά έχουν ήδη πληρωθεί για αυτή την μελέτη δώστε τα στην δημοσιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά στον νομό μας, αν δεν αμαρτήσεις πως θα μετανοήσεις ?

Κύριε Βανδώρο που είστε πολύ καλός στην κριτική στα έργα των άλλων και στα σοφά ρητά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε στον νομό μας την αθλιότερη αμαρτία. Χαρακτήρισε με νόμο τον νομό Φωκίδας περιοχή για μεταλλεία και αιολικά πάρκα και ιχθυοκαλλιέργειες ενώ τελούσε πλήρως υπόψη όλως ότι αυτές οι δραστηριότητες γίνονταν και γίνονται στον νομό με τριτοκοσμικούς τρόπους καταστρέφοντας απαξιώνοντας κλπ. Νομοθετήσατε εξορύξεις κάτω απο τα χωριά της Δεσφίνας, της Άμφισσας , του Χρισσού ακόμα και μέσα στην ζώνη Α του Δελφικού Τοπίου που οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε αποθήκη για τα αγροτικά τους εργαλεία. Έκανε την βρωμερότερη δουλειά για τους άθλιους του καπιταλισμού εις βάρος του απλού λαού. Οι μισθοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν τα ίδια άθλια συμφέροντα αλλά αυτό δεν το είχαν τολμήσει. Το έγκλημα δεν έγινε κατά λάθος αλλά με πλήρη επίγνωση και υποστήριξη του Κωστοπαναγιώτου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε επι πέντε χρόνια πάντα στο πλευρό του αποκλειστικά και μόνο εσάς και την σύζυγό σας. Πιθανά και μοναδικούς του συμβούλους. Τόσο φανατικός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που κάνατε που όταν ήρθε στην Άμφισσα ο Αποστόλου, τότε που εξευτελίστηκε όταν αποδείχτηκε επι τόπου ότι δεν είχε ιδέα τι είχε υπογράψει για τις βιτζότρατες, μόνο που δεν πέταξε έξω απο την αίθουσα κάποιον που έθιξε το μοντέλο χωματερή που νομοθετήσατε.

Αυτοκριτική στο έργο σας έχετε κάνει;
Εξακολουθείτε να το υποστηρίζεται;
Μετανοήσατε τουλάχιστον;
Κάντε κάτι να πάμε παρακάτω διότι όσο η πρόσφατη ιστορία σας αναδεικνύει εκ του έργου σας ως τον βαρύτερα όλων αμαρτήσαντα εις βάρος του νομού, κάντε έστω κράτει στην αυθεντία και στα ρητά.

Δεν νομίζω να έχει νόημα να σας πω και ποιός είμαι μιάς και δεν αντιπαραθέτω απόψεις αλλά πρόσφατα ιστορικά γεγονότα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΟ ΔΡΟΣΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΚΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΚΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΑΝΟΎΝ ΑΜΕΣΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΙΛΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΉΣΕΙ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κε Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Άμφισσας ,
Κε Περιφερειάρχα ,
Κε βουλευτά
κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Λ.Τ Φωκίδας.
Η καταγγελία περί διασπάθισης δημόσιου χρήματος διώκεται αυτεπάγγελτα.
Οι σκεπτόμενοι πολίτες του δήμου Δελφών ανησυχούν και αναμένουν να πράξετε τα δέοντα.

Ανώνυμος είπε...

Μελέτες! Τι αναμνήσεις! Τι εποχές!

Χρήστος Βανδώρος είπε...

κ 12.38.
Καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σας ότι είστε παντελώς άσχετος του θέματος, μάλλον κακοπροαίρετος και πιθανόν εγκάθετος ομάδας μεταλλείων.Επειδή παρόμοια γράφεται σε κάθε ανάρτηση μου παρακαλώ τα Μπουγα-λάκια σας στο 51.