Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

"Τι θα γίνει επιτέλους με τους κλέφτες των ελιών;" (από αναγνώστη)



Αρκετές φορές έχουμε ακούσει περιστατικά που αφορούν στο κλέψιμο του ελαιοκάρπου στον ελαιώνα μας (πχ τίναγμα δέντρων, σήκωμα διχτυών, ακόμα και τελάρων έτοιμων προς φόρτωση). Έτσι και φέτος τα περιστατικά ανομίας δεν είναι λίγα.
Πώς θα μπορέσει ο παραγωγός να προστατευτεί όταν η Αγροφυλακή είναι αποδυναμωμένη και καθίσταται ουσιαστικά ανίκανη να μπορέσει από τη μεριά της να εγγυηθεί τη φύλαξη των αγροτεμαχίων;
Παρόμοια περιστατικά αφορούν επίσης στις ζωοκλοπές και στα μελίσσια.
Ελπίζουμε οι τοπικές αρχές (Δήμος, Περιφέρεια κα) να επιμεληθούν του θέματος, ώστε να δοθεί μία λύση που θα σέβεται το μόχθο του αγρότη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπου οι εργασίες είναι ελάχιστες και η οικονομική δυσπραγία μεγάλη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.το σίγουρο είναι ότι είναι ντόπιοι στο κόλπο...που να γνωρίζει ένας ξένος..!..το ωραίο είναι να τους πιάσεις να κλέβουν..αλλά και πάλι θα βγουν "λάδι"..
..ίσως ένα είδος αποτροπής να σώσει την κατάσταση...τι είδος κι εγώ αναρωτιέμαι..

Ανώνυμος είπε...

Για ποια αγροφυλακή μιλάτε βόλεψε κάποιους το ενα ωραίο κόμα οταν η Ελλάδα καιγόταν και χρεοκοπούσε και ηρθε το άλλο ωραίο κόμα να τους κάνει δασοφύλακες που είδατε αγροφύλακες που είδατε αγροτική ασφάλεια που είδατε κατι οργανωμένο ,δυστυχώς μην περιμένετε τίποτα ενας άθλιος λαός που βγάζει φυσικά άθλιους πολιτικούς,αυτο το κράτος είναι καταδικασμένο και καταραμένο,μην περιμένετε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι ντόπιοι ξέρουν ποιός είναι ο ιδιοκτήτης των ελαιοδέντρων που συνορεύουν με τα δικά τους;Δεν νομίζω να ισχύει σε μεγάλο βαθμό.
Αν δω εγώ Αλβανούς να τινάζουν το γειτονικό ή το κοντινό κτήμα δεν υπάρχει περίπτωση να ειδοποιήσω τον ιδιοκτήτη διότι:
1ον. Υπάρχει η πιθανότητα να μην γνωρίζω τον ιδιοκτήτη
2ον. Να τα έχουν πάρει αποκοπή Αλβανοί.
3ον. Να έχει στείλει εργατιά ο ιδιοκτήτης.
Τον λόγγο πιο καλά τον γνωρίζουν οι Αλβανοί παρά οι Έλληνες.Και πολλοί μάλιστα Έλληνες δεν κάνουν ούτε καν τον κόπο να παραβρίσκονται την ώρα που μαζεύουν τον καρπό. Επίσης πολλοί είναι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να είναι μαζί με την εργατιά.

Όσο για την αγροφυλακή, δεν ξέρω αν καν υφίσταται, πόσο προσωπικό απασχολεί και αν υπάρχει η δυνατότητα και με ποιά μέσα να ελέγξει.

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο με την συλλογή του ελαιοκάρπου αλλά και με την παράνομη κοπή ξύλων από τα κτήματα.

Καλή σας χρονιά και πιστεύω ότι δυο από τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα είναι ή θα είναι.
Ή να περάσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ελαιοδέντρων (με οποιαδήποτε μορφή , αποκοπή - πλήρη ιδιοκτησία) σε αλλοδαπούς ή σε λίγους Έλληνες Ή να αναγκαστούν (αν μπορεί να το θέσει έτσι κάποιος) να επιστρέψουν στα κτήματά τους οι Έλληνες και να τα δουλέψουν με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ παρουσία και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα Κεμάλ.!,ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως θα επρεπε -λεω- να γινεται καποιος ελεγχος απο τα ελαιοτριβεια?( π.χ. απο που ειναι οι ελιες κ.λ.π. κ.λ.π.)

Ανώνυμος είπε...

Ο 10:39,μάλλον δεν έχει ιδέα ποιοι δουλεύουν στον λόγγο κ ποιοι έχουν γνώση των άψυχων κ των εμψυχων.

Ανώνυμος είπε...

Οι ιδιοκτήτες να προσλάβουν σεκιουριτάδες. (μεταξύ μας, τι σκάτε για τον καρπό, αφού στο τέλος αυτό που μετρά είναι "να πάρουμι τσ' επιδουτήσεις";)