Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΙΤΕΑ : Οργάνωση Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων



Αγαπητοί φίλοι,

την περασμένη Τρίτη 5/11 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων της κοινότητας Ιτέας με συλλόγους της Ιτέας με στόχο την οργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων. Πολυάριθμη ήταν η εκπροσώπηση του Συλλόγου :"Ιτιά", ενώ υπήρχε εκπρόσωπος και για τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Δεσμό, το ΚΑΠΗ, το Παράρτημα της Αντικαρκινικής και τον "Κρισσαίο".

Συζητήσαμε σχετικά:

1. με τον στολισμό της πόλης
2. την πραγματοποίηση έναρξης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη μας
3. εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν
4. την κατάρτιση κοινού προγράμματος που θα αναφέρεται μέσα το σύνολο των εκδηλώσεων Ιτέας και Κίρρας
5. εύρεση χορηγιών

Μετά από ιδέες, προτάσεις και αρκετή συζήτηση οδηγηθήκαμε στα εξής:

1. θα γίνει μια προσπάθεια από την κοινότητα να εμπλουτιστεί ο στολισμός -με περιορισμούς φέτος λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά βάζοντας στόχο για περαιτέρω εμπλουτισμό του χρόνου-. Στοχεύουμε έως 25/11 να έχει ολοκληρωθεί ο στολισμός από εργάτες του Δήμου.
Θα τρέξει διαγωνισμός με τίτλο "Στόλισέ το" όπου θα δοθούν 3 βραβεία στα πιο όμορφα στολισμένα σπίτια. Μέσω αυτού σκοπεύουμε να παρακινήσουμε τους συμπολίτες μας να ομορφύνουν χριστουγεννιάτικα τα σπίτια τους και κατ' επέκταση να ομορφύνει και να στολιστεί και κάθε γωνιά της πόλης μας. Θα οργανωθεί ειδική επιτροπή για την φωτογράφηση των σπιτιών και την αξιολόγηση και θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την τελευταία Κυριακή του Δεκέμβρη.
2. η εκδήλωση έναρξης καταλήξαμε να γίνει 7/12 ημέρα Σάββατο
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει να παραμείνουν ανοιχτά καταστήματα, να υπάρχουν κεράσματα, Αη Βασίλης, εργαστήρια στολιδιών , μουσική, η φιλαρμονική και οι χορωδίες να παίζουν στους δρόμους και να φωταγωγηθεί το δέντρο που θα τοποθετηθεί στο κενό οικόπεδο επί της Μεταμορφώσεως. Το Δέντρο το προσφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, τα λαμπάκια που θα το στολίσουν η κοινότητα και θα φτιαχθούν στολίδια και ευχές από παιδιά στο σχολείο και στο ΚΔΑΠ. Την μέριμνα για την τοποθέτηση του Δέντρου αναλαμβάνουν Ιωάννης Χλεμπογιάννης, Λύτρας, Εμμανουήλ, Καστανόπουλος και Γεωργαντάς.
3. Στόχος είναι να εμπλουτιστούν με δράσεις όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη. Υπάρχουν προτάσεις για δράσεις από τον Πολιτιστικό σύλλογο Ιτιά, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, ο σύλλογος Δεσμός ανέλαβε την διοργάνωση δράσης για παππούδες- γιαγιάδες και εγγόνια, τους Ναυτοπρόσκοπους, εθελοντές της πόλης για πραγματοποίηση εργαστηρίων στην βιβλιοθήκη της πόλης "Χριστούγεννα στην βιβλιοθήκη μας", εξωτερικές δράσεις σε συνεργασία με καταστήματα της πόλης όπως πχ. εργαστήρι για ψήσιμο με κουλουράκια σε συνεργασία με κάποιο φούρνο ή ζαχαροπλαστείο. Σκεφτήκαμε επίσης αν η Κινηματογραφική Λέσχη θα μπορούσε να αναλάβει την προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών για παιδιά και μεγάλους; άλλο;
4. Το πρόγραμμα ευελπιστούμε να είναι έτοιμο και να κοινοποιηθεί μέχρι 20/11. Καλό είναι να δούμε και τις εκδηλώσεις της Κίρρας για να μην συμπίπτουν και εφόσον υπάρχει επιθυμία να έχουμε κοινό πρόγραμμα. Εξάλλου όλοι μαζί είμαστε.
5. Αναζήτηση χορηγιών θα κάνουν οι Γ. Λύτρας και Τ. Γουώρθ προκειμένου να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών που θα προκύψουν από τις εκδηλώσεις.

Κλείνοντας θέλω να πω πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη συμμετοχή όλων. Αν υπάρχουν εκδηλώσεις που προγραμματίζετε για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και θέλετε να μπουν στον συνολικό προγραμματισμό είναι σημαντικό να μας τις εποικοινωνήσετε. 
Επίσης ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εκδηλώσεις μπορείτε να βοηθήσετε με ιδέες ή και πρακτικά στην προσπάθεια ενός άλλου συλλόγου.
Στόχος είναι να ενημερωθούν για την επόμενη συνάντηση και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων μας.
Σας περιμένουμε λοιπόν στην επόμενη συνάντηση μας την Τετάρτη 13/11 στις 8 το βράδυ στον 3ο όροφο στο δημαρχείο ΙτέαςΗ συνάντηση είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει με όποιον τρόπο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο και τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννα Καλλία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly proxipi anartish k.kalia.fenete den gnorizete.ta tis iteas.apo toys 32 silogoys poy kalesate parebreuikan mono 4..min kanete anakinosis xoris na katalijete kapoy.malon den gnorizete...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χαίρομαι να βλέπω να γίνονται ωραίες προσπάθειες για τον όμορφο τόπο μας😊😊