Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας των δασικών οικοσυστημάτων.





Υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας, το Δασαρχείο Λίμνης και η Δ/νση Δασών Ν. Ευβοίας διοργάνωσαν, στη Λίμνη Ευβοίας, εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας των δασικών οικοσυστημάτων.
Η αειφορική δασική διαχείριση αποτελεί βασικό στόχο των δασικών υπηρεσιών και αναγκαίο κριτήριο στο πλαίσιο αυτής της διαχείρισης αποτελεί μεταξύ άλλων η υγεία και η ζωτικότητα των δασικών οικοσυστημάτων με την αποτελεσματική εφαρμογή του κοινοτικού φυτοϋγειονομικού καθεστώτος όπως επίσης και όλες τις ενέργειες που περιλαμβάνουν τη φροντίδα και χρήση του δάσους κατά τέτοιο τρόπο και με τέτοιο ρυθμό, ώστε να διατηρείται η βιοποικιλότητά του, η παραγωγικότητά του, η ικανότητα αναγέννησής του, η ζωτικότητά του και οι δυνατότητές του να καλύπτει, σήμερα και στο μέλλον, τις οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές του λειτουργίες σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
 Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις από τον Γενικό Δ/ντη Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Βακάλη, επιστήμονες- ερευνητές, κ. Δημήτριο Αβτζή, Νικόλαο Γρηγοριάδη, τον ακαδημαϊκό κ. Παναγιώτη Στεφανίδη και τη Δ/ντρια Δασών Ν. Δράμας, κα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.
Χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων η Γενική Δ/ντρια Δασών & Αγροτικών υποθέσεων κα Ζωή Φτίκα η οποία μετέφερε την πεποίθηση του Συντονιστή κ. Νικολάου Ντίτορα για την ανάγκη τέτοιων εκπαιδευτικών ημερίδων ώστε να ενημερώνονται τα υπηρεσιακά στελέχη για τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα τους αλλά και το ευρύτερο κοινό για το πολύτιμο έργο των δασικών υπηρεσιών. Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Διοίκησης στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας όπως επίσης και στους εισηγητές της ημερίδας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος κόσμου καθώς επίσης και μαθητές του Γενικού Λυκείου Λίμνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: