Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Τ.Σ. ΙΤΕΑΣ (συζήτηση για το μεταναστευτικό) : ΜΠΑΧΑΛΟ!..." Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν "


Ούτε το οξυγόνο δε έφθανε (όπως και τα καθίσματα), για την πολυκοσμία ακροατηρίου και αυτοδιοικητικών εντός της αιθούσης, στον 3ον όροφο του Δημαρχιακού Καταστήματος της Ιτέας, κατά την εχθεσινή συνεδρίαση του σώματος. Της οποίας συνεδριάσεως το πρώτο θέμα ήταν, η στάση της πόλεως στο ενδεχόμενο εγκαταστάσεως μεταναστών και προσφύγων στην Ιτέα.  Προϊούσης δε της ώρας και ενώ η προσέλευση κατοίκων (και περιοίκων) εσυνεχίζετο, τα λεγόμενα και τα διαδραματιζόμενα εντός της αιθούσης, μετέτρεψαν τον χώρο, από ασφυκτιώντα, σε ζοφερόν!


  
  Ο Πρόεδρος του σώματος, πρωτίστως έδωσε τον λόγο σε δημότες για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα, αλλά πολύ σύντομα η κατάσταση δεν ήταν υπό τον έλεγχό του.  Χαμηλών τόνων όπως είναι ο ίδιος, δεν ήταν και εύκολο το να τιθασεύσει την ανάγκη όλων αυτών των ανθρώπων στο να εκφρασθούν, όπως και όποτε αυτοί ήθελαν.  Με αποτέλεσμα οι διακοπές και η οχλαγωγία στην διαδικασία, να μετατρέψουν σε κάποιες στιγμές, την συνεδρίαση σε χάβρα.
   
  Αντιπαραθέσεις, χειροκροτήματα, επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες μεταξύ των ομιλητών και των παρισταμένων, κατέδειξαν ότι το θέμα δεν ήταν απλά σοβαρό, αλλά υπήρχαν και πτυχές του, οι οποίες όντως χωρίζουν κοινωνίες και ανθρώπους.  Παρήλασαν (λεκτικά) εντός της αιθούσης, ιδεολογίες, παρατάξεις, κόμματα, ψηφίσματα και δοξασίες, με την ουσία του προβλήματος να είναι ...εκτός της αιθούσης, παρακολουθώντας από τον διάδρομο (με την ...βγαλμένη πόρτα), το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τις άλλες δημοκρατικές(!) και αντιδημοκρατικές(!) παγκόσμιες δυνάμεις, να καταδυναστεύουν την χώρα μας, την Φωκίδα, την Ιτέα μας και τον συγκεκριμένο συνεδριακό χώρο!...  Μέχρι και μαθήματα ιστορίας έγιναν(!), ενώ οι αναφορές στην Μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό των προσφύγων από εκεί στην Ελλάδα, δυναμίτισαν την συζήτηση και την ατμόσφαιρα.  Το τι ελέχθη εκεί, είναι ανάξιο αναφοράς.  Ήταν κατά πολύ κατώτερο της περιστάσεως και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από κάποιους ένθερμους υποστηρικτές της αποδοχής ή όχι του ερχομού αυτών των ανθρώπων, υπερέβη κατά πολύ την έννοια και την λειτουργία του δημοκρατικού διαλόγου.  
Με αποτέλεσμα την κωλυσιεργία και τον υποβιβασμό της διαδικασίας και την οχλαγωγία. Η δε ένταση κάποιων "διαφωνούντων" μεταξύ τους, εκτός από την χλεύη και τον έντονο αντίλογο, παρ' ολίγον να τους οδηγήσει και σε ...προσμέτρηση! 
  Υπήρξαν και κάποιες τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων (όχι όλων εκ των ελαχίστων παρόντων), όπως επίσης στο τέλος και Τοπικών Συμβούλων.  Των οποίων όμως τις απόψεις δεν ακούσαμε, λόγω της ...προώρου διακοπής της συνεδριάσεως.  Το τι αποφάσισε επί του θέματος το Τοπικό Συμβούλιο, θα το μάθουμε, ...μιαν άλλην ημέρα.  Εκτός και εάν μας προλάβει η πρόωρη άφιξη μεταναστών και προσφύγων, οπότε δεν θα χρειάζεται, ή μάλλον, δεν θα έχει νόημα το να γνωρίζουμε, τι ήθελαν να ειπούν εχθές οι Τ.Σ. της Ιτέας.  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με το πρόβλημα ασχολείται η Κυβέρνηση και εξ όσων γνωρίζουμε όλοι μας, την απόφασή της, θα την επιβάλει στις αντιδρώσες τοπικές κοινωνίες. Όπως ακριβώς έκαναν οι κοτσαμπάσηδες, επί Μερκελοκρατίας...
Δύσκολοι καιροί.  Και θα γίνουν δυσκολότεροι.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΞΙΟΙ ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΦΑΤΕ ΤΟΝ Α ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ???ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΒΑΝΕ ?? ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
ΣΕ..ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θέλετε να πειτε κύριε Δήμαρχε και η κοινότητα της Ιτέας οτι μετα απο κάποιο διάστημα υα φερετε μετανάστες στην Ιτέα δεν φτάνουν τα προβλήματα που προκαλούν η γύφτοι και η αλβανοί και είναι ζήτημα και της εργασίας που θα βρείτε το χρονο ξανά να ασχολείθηκε με την Ιτέα