Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Συνέντευξη της Παναγιώτας Παππά – Ξάνθη υποψήφιας Περιφ. Συμβούλου στο συνδυασμό ‘’Στερεά … Υπεροχής’’ του κ. Δ. Αναγνωστάκη

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο
Η Παναγιώτα Παππά - Ξάνθη κατεβαίνει στην πολιτική αρένα, για πρώτη φορά, ως υποψήφια ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με το συνδυασμό ’’ΣΤΕΡΕΑ …ΥΠΕΡΟΧΗΣ’’ του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.


Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας, με καταγωγή από Ήπειρο-Θεσσαλία και τα τελευταία 10 χρόνια ζει μόνιμα με την οικογένειά της στην Ιτέα Φωκίδας. Είναι έγγαμη, έχει 2 μικρά παιδιά και σύζυγός της είναι ο γιατρός Στέφανος Ξάνθης. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών με μεταπτυχιακό στη ‘’Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό’’.
Ξεκίνησε τον εργασιακό της βίο στην ιδιωτική εκπαίδευση συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη συγγραφή βιβλίων λογοτεχνικού περιεχομένου. Σήμερα εργάζεται στις τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ).
Η κα Παππά είχε την ευγενή διάθεση και την ευχαριστούμε γι' αυτό, να μας παραχωρήσει την συνέντευξη που ακολουθεί:

1. Παρά τις πολλές υποχρεώσεις, οικογενειακές και εργασιακές, αποφασίσατε να ασχοληθείτε και με την πολιτική. Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος με την ομάδα του Δ. Αναγνωστάκη;
Το να εκπροσωπείς τον τόπο που ζεις σε περιφερειακό επίπεδο, είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ήταν πρόκληση για μένα. Η προσέγγισή του προς το πρόσωπό μου ήταν ανθρωποκεντρική και οι συζητήσεις μας ήταν ουσιαστικές και αφορούσαν όλα τα προβλήματα του νομού μας. Στο Δ. Αναγνωστάκη είδα την ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με όλους τους φορείς και παράγοντες του τόπου για την αντιμετώπιση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, στην οποία προσβλέπω και υπολογίζω, αφενός λόγω του ήθους του, της συγκροτημένης προσωπικότητάς του και αφετέρου του ολοκληρωμένου σχεδίου του για την περιφέρεια σε συνδυασμό με τη διοικητική του εμπειρία που αποκόμισε σε όλες τις εκλόγιμες θέσεις έως σήμερα, ως δήμαρχος, βουλευτής και γενικός γραμματέας υπουργείου.
2. Στα πλαίσια της προεκλογικής σας εκστρατείας και της επαφής σας με το ευρύ κοινό, θα σας έχουν τεθεί υπ' όψιν προβληματισμοί που απασχολούν τους κατοίκους της Φωκίδας. Ποιο είναι για εσάς το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα;
Η διάθεση για συνεργασία και η ομοψυχία.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε την τόλμη και τον τρόπο για να το πετύχουμε αυτό, για το καλό του τόπου. Παρακάτω αναφέρω κάποια παραδείγματα:

Στη δρομολόγηση λύσης για τους οδικούς άξονες Μπράλλος- Αντίρριο, Λιβαδειά-Δελφοί- Ιτέα, προκειμένου να βγει ο νομός Φωκίδας από την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν μπορεί πια να αποτελεί ουραγό της εξέλιξης και της ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.
Στον τομέα του τουρισμού, όπου δεν υπάρχει συλλογική στρατηγική και προβολή, σε ένα νομό όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης τόσο με την αξιοποίηση του ορεινού όγκου όσο και της παραθαλάσσιας ζώνης, δεδομένου του πλεονεκτήματος των ιστορικών αρχαιολογικών χώρων αλλά και των εκκλησιαστικών προσκυνημάτων.
Στον τομέα της παραγωγής, όπου ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί οι ελιές και το λάδι της περιοχής μας, δεν βρίσκονται στην αγορά στην θέση που τους αξίζει και δεν έχουν ακόμη επιλυθεί τα προβλήματα άρδευσης του ελαιώνα και στήριξης των ελαιοπαραγωγών και των επιχειρήσεων εν γένει με προγράμματα, ώστε να αναδειχτούν τα προϊόντα του τόπου.
Στον τομέα της κτηνοτροφίας και υποστήριξης όλης της κτηνοτροφικής οικονομίας της ορεινής Φωκίδας, ώστε να μην ξεσπιτωθούν οι υπάρχουσες οικογένειες και εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αλλάζοντας επαγγέλματα, τόπο και τρόπο ζωής.
Στον τομέα των φυσικών πόρων, θα μπορούσαν να αναζητηθούν αντισταθμιστικά οφέλη από τους Βωξίτες, καθώς και από τη λίμνη του Μόρνου, η οποία εξυπηρετεί κυρίως το λεκανοπέδιο Αττικής.
Διασύνδεση του κέντρου ‘’ΔΕΛΦΟΙ’’ και των πανεπιστημιακών τμημάτων, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στη Φωκίδα από το Σεπτέμβριο, με την τοπική οικονομία, με δράσεις εντός και εκτός συνόρων της Φωκίδας.

Εφόσον βρούμε τον τρόπο συνεργασίας και ομοψυχίας σε όλα τα παραπάνω, τότε είμαι σίγουρη ότι κάποια σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας θα αποτελέσουν παρελθόν, στηρίζοντας πραγματικά τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο δρόσος παρασκευας, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
3. Τα κόμματα έχουν κάποιο ρόλο ή λόγο στο εσωτερικό του συνδυασμού σας; Παίζουν κάποιο ρόλο στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση;
Κατηγορηματικά σας απαντώ, όχι. Το δικό μου παράδειγμα είναι αρκετό. Δεν είμαι κομματικό μέλος και ούτε υπήρξα ποτέ μέλος κάποιου κόμματος. Η συμμετοχή μου δεν έχει καμία σχέση με κομματικές πεποιθήσεις ή ιδεολογίες. Γι’ αυτό εξάλλου θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συμπολιτών μου ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη. Δεν υπηρετώ κομματικές σκοπιμότητες, αλλά μέσα από το συνδυασμό του Δημήτρη Αναγνωστάκη ‘’Στερεά … Υπεροχής’’, υπηρετώ καθαρά και μόνο τα συμφέροντα του τόπου όπου ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Μέσα από τη συμμετοχή μου λοιπόν, κάνω την δική μου υπέρβαση όσον αφορά τις κομματικές σκοπιμότητες.
Σαφώς πιστεύω στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση χωρίς κόμματα. Υπάρχει πλήθος αξιόλογων συμπολιτών μας που απέχει από την αυτοδιοίκηση, λόγω των κομμάτων και των όσων διαχρονικά αυτά προκάλεσαν. Είναι καιρός να κοιτάξουμε την αυτοδιοίκηση με νέα αντίληψη και νοοτροπία. Είναι καιρός να τολμήσουμε. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας και να βρίσκουμε στα κοινά προβλήματα κοινά αποδεκτές λύσεις, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

4. Όπως αναφέραμε και στην αρχή, διεκδικείται για πρώτη φορά μια θέση στο Περιφ. ψηφοδέλτιο του κ. Αναγνωστάκη. Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο περιφερειακό, συμβούλιο;
Εφόσον οι συμπολίτες μου επικροτήσουν την υποψηφιότητά μου με την ψήφο τους και εκλεγώ, προτεραιότητά μου θα είναι να τιμήσω με το ήθος μου, την υπευθυνότητά μου και την εργατικότητά μου την επιλογή τους.
Το προσωπικό μου στίγμα, λοιπόν, θα είναι συνυφασμένο με το στίγμα των συμπολιτών μου. Επιδιώκω την ενεργή συμμετοχή όλων. Θέλησή μου είναι να γίνει πιο αρμονική και πιο παραγωγική η σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης. Στόχος είναι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, οι συμπολίτες μου να νιώσουν ότι με τις επιλογές τους και τη δική τους συμμετοχή έχουν λόγο και ρόλο. Η τύχη και η πορεία του νομού μας εξαρτάται λοιπόν από τη επιλογή του καθενός από εμάς.

Παναγιώτα Παππά- Ξάνθη
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για το Ν. Φωκίδας


στο συνδυασμό ΄΄Στερεά … Υπεροχής΄΄ του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υποψήφια ανεξάρτητη συνεργαζομενη σε κομματικο ψηφοδελτιο εκεί μέχρι και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αρε Αναγνωστάκη πάλι γέλασα