Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η απομόνωση της παραλίας "Βραχάκια" στην Κίρρα




Εμμονή σε μηδενικό πρόσημο

 Ο Δήμος Δελφών προβαίνει εκ νέου στην  πληρωμή των 1.720,00ευρώ (430,00) για τη συνδρομή των τεσσάρων (4) υφισταμένων Γαλάζιων σημαιών, για το έτος 2019.
Τι απέγινε η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου 2016 για την ένταξη της παραλίας «Βραχάκια» στην Κίρρα;
Γιατί σιωπάται  η υπόθεση ένταξης της  παραλίας “Βραχάκια”  από τον αρμόδιο   Αντιδήμαρχο , κ. Νεκτάριο Μίχο και την Κοινότητα Κίρρας  και δεν υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση;
Για να υποβληθεί σχετική  πρόταση και να σηματοδοτηθούν εργασίες και προμήθεια υλικών , σημαίνει ότι η μελέτη  ωρίμανσης της πρότασης έχει καταστεί  οριστική και υλοποιήσιμη.
Αλλά έως σήμερα απολύτως  καμία βελτίωση και ενίσχυση δεν παρουσιάστηκε  στο παραλιακό τόξο του Δήμου και ειδικά σε μία πολυσύχναστη παραλία του Δήμου μας, όπως τα «Βραχάκια»  στην Κίρρα .  
Άλλη μία μηδενική δημοτική παρέμβαση που σημειώνεται περίτρανα για την Κοινότητα Κίρρας και την εμμονή μερικών να επιμένουν στην σφαίρα αποκλειστικά και μόνο του εντυπωσιασμού , με  μηδενική καταγραφή παραγωγής έργου στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε..

Αποτέλεσμα λοιπόν όλων των πολλών !! ενεργειών , είναι να παραμένουμε στις υφιστάμενες τέσσερις (4) Γαλάζιες σημαίες που  ισχύουν από το 2012 στο Δήμο Δελφών( Αγκάλη- Τροκαντερό, Μαϊάμι, Άγιοι Πάντες και Καλαφάτης στο Γαλαξίδι)

Μαίρη Καπαρέλη
Υποφ. για την Κοινότητα Κίρρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοπέλα μου καλά τα λές .. όμως βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.
Η ουσία του πράγματος είναι η ανάδειξη όλου του παραλιακού μετώπου από Καμιώτισσα μέχρι "γυμνιστές"
Αυτό θα προσδώσει την αξία δίπλα σε ένα περίφημο αρχαιολογικό χώρο.
τώρα το πως θα γίνει αυτό το εγχείρημα ...;
Πρώτα απ όλα πρέπει να κατανοήσεις την αξία του τόπου σου σαν παραθεριστικού προορισμού.
Δεύτερον να φροντίσεις να απομακρύνεις τους ΡΥΠΟΥΣ που εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σου και
τρίτον να παραμερίσεις το τοπικιστικό σου πνεύμα ..Κίρρα και όχι Ιτέα,,Ιτέα και όχι Άμφισσα Δελφοί και όχι Γαλαξίδι ...Σερνικάκι και όχι Γραβιά...

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΜΑΣ...




Ανώνυμος είπε...

ΜΑΙΡΗ ΚΑΠΑΡΕΛΗ.
Ενδιαφερομαι πρωτίστως για την εγκαταλελειμμένη Κίρρα και αγωνιώ για την έκβαση των ήδη γνωμοδοτήσεων Τοπικου Συμβουλίου και στη συνέχεια του Δ.Σ Δελφών περί της υποψηφιότητας της παραλίας Βραχάκια στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες.
Παρακαλουθώ ανελλιπώς τα του Δήμου Δελφών και ως ενεργός πολίτης στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει η αποκατάσταση της εγκατάλειψης της Κίρρας.
Ο καθένας για τον τόπο του. Δεν πρόκειται να υποκαταστήσω κανέναν . Ο καθένας θα διεκδικήσει και θα λογοδοτήσει για τις ενέργειες και τις παραλείψεις του, αναφορικά με την την περιοχή αρμοδιότητός του.
Η Κίρρα ηταν πόλος έλξης θερινού τουρισμού και διαθέτει παραλίες, τις οποίες οφειλουμε να αναβαθμίζουμε.

Σε ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση αλλά οφείλεις ανώνυμε φίλε να την απευθύνεις στους διοικούντες της Πόλης , ήτοι του Δήμου Δελφών.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες. Να δούμε ποιος θα ακούσει τα αυτονόητα!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ήσυχα τα βραχάκια! Πηγαίνουμε και ξεκουράζεται το κεφάλι μας από την πολυκοσμία!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μένεις κυψέλη, ποιά πολυκοσμία άκρα του τάφου σιωπή..