Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ζώντας μέσα σε μια μικρή ξύλινη βάρκα -Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ζωή του ανθρώπου που προτίμησε να έχει για «σπίτι» του ένα ταπεινό ιστιοπλοϊκό



Το «Twenty Eight Feet» είναι για ένα σύντομο ντοκιμαντέρ με την ζωή του David Welsford, ενός ανθρώπου που εγκατέλειψε τις πολυτέλειες και την άνεση της στεριάς αναζητώντας την ευτυχία και την περιπέτεια μέσα σε μια ξύλινη βάρκα- 8,5 μέτρων- την οποία κατασκεύασε μόνος του από έναν σωρό σκουπιδιών. 

Ο Davis, από μικρό κιόλας παιδί, θυμάται τον εαυτό του να μην του αρέσουν τα μεγάλα σπίτια και οι τεράστιοι χώροι. Προτιμούσε πάντα να βρίσκεται σε μέρη που ένιωθε ο ίδιος καλά και άνετα, όπως για παράδειγμα στα δενδρόσπιτα τα οποία έφτιαχνε μόνος του. 

Όπως λέει αισθάνεται χαρά και ικανοποίηση που κατάφερε να κατασκευάσει μόνος αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «σπίτι» ενώ φροντίζει διαρκώς να το συντηρεί και να το επισκευάζει για να παραμένει ασφαλής.   

Τρέφεται με ψάρια, λαχανικά, φρούτα και κονσέρβες ενώ, όπως αναφέρει, στα διάφορα νησιά που επισκέπτεται, έχει πολλά πράγματα να κάνει, όπως το να συναντάει και να κάνει παρέα με τους ντόπιους είτε ακόμη και να πηγαίνει σε κλαμπ. 

Γενικότερα, κάθε μέρα για εκείνον είναι και μια καινούργια περιπέτεια που του μαθαίνει κάτι διαφορετικό. Αυτός ακριβώς ήταν και ο αρχικός σκοπός του, μετά από χρόνια να μπορεί να πει ότι παρόλη την μοναξιά, η ζωή του στην βάρκα άξιζε 



www.lifo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: