Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ





«Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Αθανάσιος Τσονάκας μας εμπαίζουν υποσχόμενοι συνεχώς έργα που στην πράξη δεν πραγματοποιούνται», επισημαίνουν οι τοπικοί σύμβουλοι και απαριθμούν τι έχουν προτείνει
Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας και την απορία μας προς αυτή και να ενημερώσουμε και τους συγχωριανούς μας για τη μη υλοποίηση έργων στο χωριό μας.
Δυστυχώς, σε ένα χωριό που έχει δικούς του πόρους από τα αντισταθμιστικά έσοδα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δεν έχει πραγματοποιηθεί σχεδόν τίποτα από πλευράς έργων. Σημειώνουμε ότι το χρηματικό διαθέσιμο από τα έσοδα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας ανέρχεται στο ποσό των 180.000 € περίπου το οποίο και παραμένει αδιάθετο στο ταμείο του Δήμου Δελφών.
Εμείς, ως Τοπικό Συμβούλιο, προτείνουμε όπως προβλέπεται από το νόμο, τον καταμερισμό των χρημάτων που ανήκουν στο χωριό μας σε διάφορα έργα και μελέτες αλλά κανένα έργο και ελάχιστες μελέτες από αυτά έχουν πραγματοποιηθεί.
Και εξηγούμαστε:
Τα παρακάτω έργα και μελέτες έχουν προταθεί από την Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας με χρηματοδότηση από τα έσοδα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  1. Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων εντός του οικισμού, έργο έτοιμο προς κατασκευή εδώ και πολύ καιρό.
  2. Κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων (Γ’ φάση) με έτοιμη μελέτη εδώ και ένα χρόνο.
  3. Σύνταξη μελέτης όμβριων υδάτων στην δυτική πλευρά του οικισμού.
  4. Σύνταξη μελέτης και επισκευή του πρώην κοινοτικού καταστήματος.
  5. Καθαρισμός δεξαμενών υδροδότησης οικισμού και περίφραξη αυτών.
  6. Αγορά οικοπέδου πλησίον του νυν κοινοτικού καταστήματος.
  7. Ανάπλαση παιδικής χαράς.
  8. Τσιμεντοστρώσεις εντός του οικισμού.
  9. Αρχιτεκτονική μελέτη του κοινοτικού κτιρίου που προορίζεται για ξενώνας Αυτά είναι κάποια από τα έργα που η Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας έχει προτείνει αλλά δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει υλοποιήσει.
Στο χωριό μας, όμως, όχι μόνο δεν έχουν πραγματοποιηθεί έργα από τα αντισταθμιστικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά δεν έχουμε ενταχθεί και σε κανένα πρόγραμμα από αυτά που λαμβάνει ο Δήμος Δελφών. Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» η Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας απούσα. Πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος η
Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας απούσα. Αντισταθμιστικά οφέλη από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί σε εδαφική έκταση του χωριού μας η Τοπική Κοινότητα
Βουνιχώρας τίποτα, έσοδα από ΣΑΤΑ η Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας αποκλεισμένη και από αυτά .
Και το επιστέγασμα της περιθωριοποίησης του χωριού μας από την νυν Δημοτική Αρχή ήταν ο αποκλεισμός ενός έργου που έχει έτοιμη μελέτη, έχει δημοπρατηθεί αλλά εξαιτίας λαθών δεν έγινε έναρξη των εργασιών και η νυν Δημοτική Αρχή δεν το πρότεινε για εκ νέου ένταξη στο Π.Π.Α. 2014-2020, μέτρο 19 CLLD LEADER και νέα χρηματοδότηση. Αυτό είναι το έργο της Ανάπλασης του Μονοπατιού του Κεδροδάσους της Βουνιχώρας. Για το συγκεκριμένο έργο, βέβαια, ακούμε φήμες ότι θα γίνει ένταξη του σε πρόγραμμα καθαρισμού μονοπατιών. Σας ενημερώνουμε, ότι δεν θα δεχθούμε ποτέ κάτι τέτοιο παρά μόνο πλήρη εφαρμογή της μελέτης του έργου.
Εμείς, ως μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και λαμβάνουμε όλες τις σχετικές αποφάσεις για τα έργα που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας. Δυστυχώς, τόσο ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Αθανάσιος Τσονάκας μας εμπαίζουν υποσχόμενοι συνεχώς έργα που στην πράξη δεν πραγματοποιούνται. Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί;;;;;;;;;
Κλείνοντας, θέλουμε να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν έχει καμία σχέση με μικροπολιτικά οφέλη ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά μόνο εκφράζουμε την απορία μας και την έκπληξη μας για την πλήρη περιθωριοποίηση του χωριού μας από την νυν Δημοτική Αρχή.
Βουνιχώρα 11 Φεβρουαρίου 2019
Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Βουνιχώρας Τα Μέλη
Τσελές Ανδρ. Δημήτριος Καϊμάρας Χρ. Παρασκευάς
Βαρβάτος Ν. Ιωάννης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΩ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΟΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ.Λ.Π., Κ.Λ.Π., Κ.Λ.Π., ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΑΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ. ΝΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΛΕΊΒΟΥΝ ΜΕΛΙ ΕΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβατε ότι με τις ανεμογεννήτριες δεν πρόκειται να δείτε καμία μορφή ανάπτυξης, κοιμηθήκατε και έκαναν τη δουλειά τους,τώρα τα έργα που δικαίως ζητάτε βελτιώνουν την εικόνα του χωριού σας και κάποιες υποδομές αλλά ξένο επισκέπτη δεν θα δείτε, έχουν φροντίσει και γι αυτό άλλοι ξένοι που μένουν άλλου και δεν σας βλέπουν ούτε που είστε στο χάρτη. Στο τόπο του ο καθένας μας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και οφείλει ο αιρετός που ψήφισε να τον ακούει με σεβασμό και προσοχή. Οι ξένοι στο τόπο τους να βάλουν ανεμογεννήτριες αλλά χαζοί δεν είναι..

Βουνιχωριώτης 1 είπε...

Η Βουνιχώρα υπήρξε απο τους πρώτους μεταπολεμικούς χώρους της περιοχης με μεταλλευτική εξόρυξη στην περιοχή ''χαλβάνια'' της Γκιώνας.Το τι αναμνήσεις έχουν οι κάτοικοι απο αυτή την δραστηριότητα μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας με μια επίσκεψη και δημόσια συζήτηση στην όμορφη πλατεία μας.Το ίδιο και με τα Αιολικά πάρκα για τα οποία πρώτοι οι Βουνιχωριώτες στην περιοχή ανταποκρίθηκαν θετικά.
Πέστε μας όμως σας παρακαλώ :Ποιές μορφές ανάπτυξης βλέπετε για την περιοχή μας εκτός απο τις εποχιακές και επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στον τουρισμό??
Λέτε όχι και στα Αιολικά ...Τι προτείνετε όμως για το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας ???? Οι λιγνίτες τελειώνουν .Τα εργοστάσια λιγνίτη σε Αλιβέρι και το παλιό αντίστοιχο στην Μεγαλόπολη έκλεισαν γιατί τέλειωσε ο λιγνίτης .Κάπως έτσι πορεύεται και η Πτολεμαίδα. Και αυτά αντικαταστάθηκαν από αντίστοιχα Φυσικού Αερίου . Συμφωνείτε με αυτή την εξέλιξη ??Αν όχι τι προτείνετε ως εναλλακτική λύση ??

Ανώνυμος είπε...

οι θέσεις εργασίας έστω και εποχικές κρατάνε τον κόσμο στην περιοχή, οι ΑΠΕ τους διώχνουν,ρώτησε πόσες αιτήσεις έχουν γίνει για δουλειά στα μεγάλα ξενοδοχεία του νομού, σίγουρα τα μεταλλεία μεταπολεμικά έδωσαν δουλειά σε πολλές οικογένειες ας δούμε όμως την επόμενη μέρα τώρα γιατί μας ετοιμάζουν εξορύξεις σε μεγάλο τμήμα του Δήμου. Κανείς δεν θέλει τέτοια "θετική΄΄ εξέλιξη για το τόπο. Πρώτα μαζεύονται οι "σωτήρες¨¨ που ερήμωσαν τον τόπο και δεν σου δίνουν καμιά άλλη επιλογή και μετά συζητάμε για διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Κανείς δεν έρχεται σε νταμάρια και στοές και σίγουρα έχουν πολλά να δουν σε αυτό το τόπο.