Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

10 τρόποι καλύτερης ζωής για το 2019 από τους New York Times !

Για άλλη μια χρονιά το τμήμα ευζωίας της εφημερίδας προτείνει κάποιους βασικούς κανόνες για να γίνουμε καλύτερα άτομα μέσα στο έτος που μόλις ξεκίνησε 



1 Κάνε το 
Δεν κουραζόμαστε να τονίζουμε κάθε χρόνο ότι το σεξ είναι σημαντικό και όλοι πρέπει να το κάνουμε για χάρη της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Το σεξ κάνει καλό στους ανθρώπους και ακόμα μεγαλύτερο καλό στις σχέσεις.  

2 Ρώτα τους άλλους για τον εαυτό τους 
Δεν είναι αδιακρισία και σπάει τον πάγο κάθε φορά.   

3 Λιγότερη επικαιρότητα = περισσότερη χαρά 
Έχει αποδειχτεί ότι ακόμα κι ο ελάχιστος περιορισμός της κατανάλωσης ειδήσεων κάνει καλό στη συναισθηματική υγεία   

4 Έχεις σκεφτεί την περίπτωση της Κανναβιδιόλης (CBD); Κύριο χημικό συστατικό της κάνναβης, η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι η [νόμιμη πλέον και στην Ελλάδα] μη ψυχοδραστική ουσία η οποία έχει αναφερθεί ως νευρο-προστατευτική, αναλγητική, καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδης και σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες χρήσιμη στη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων - καθώς ισορροπεί το ανοσοποιητικό και νευρολογικό σύστημα - αλλά και της νόσου Πάρκινσον. Σίγουρα κάνει καλό στην αϋπνία και στο άγχος. 
  
5 Κρύψε τα κινητά (από τα παιδιά) 
Σύμφωνα με σχετικές ανταποκρίσεις από τη ζωή στην Silicon Valley, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για τα γκάτζετ επικοινωνίας που καταναλώνουμε και τους τρόπους χρήσης τους, κρύβουν τα κινητά από τα παιδιά τους και τα κατευθύνουν σε επιτραπέζια και κυρίως υπαίθρια παιχνίδια. Κάτι θα ξέρουν.   

6 Μην εμπιστεύεσαι τους «γκουρού ευζωίας» 
Επειδή το κυνήγι της ευζωίας μοιάζει πιο διαδεδομένο από ποτέ, πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός με τους πάσης φύσεως πωλητές λαδιού από φίδι και ελιξιρίων και συμπληρωμάτων διατροφής και οργανικών ουσιών κλπ. Καλύτερα να εστιάσει κανείς στο τρίπτυχο ύπνος – άσκηση – ιατρική επιστήμη.
  
7 Φόρα ό,τι σου αρέσει 
Ασχέτως του τι υποτίθεται ότι επιβάλλει να φοράς η ηλικία σου. 
  
8 Μη χάνεις τη νύχτα 
Πρόσφατες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που λειτουργούν καλύτερα βράδυ παίρνουν πιο πολλά ρίσκα και ενδεχομένως είναι και πιο ευφυείς. Το ιδανικό είναι ίσως μια δουλειά ευέλικτου ωραρίου το οποίο υιοθετείται από πολλές εταιρείες πια καθώς η πλάστιγγα γέρνει από τον υπάλληλο που πήγαινε αξημέρωτα στο γραφείο προς τους «ψηφιακούς νομάδες» που ελέγχουν οι ίδιοι το ωράριό τους.   

9 Η ψυχοθεραπεία συνήθως βοηθά 
Όταν όλα (μοιάζουν να) έχουν αποτύχει, αναζήτησε κάποιον που η δουλειά του είναι να σε βοηθήσει.   

10 Κέρδισε πίσω το χρόνο σου 
Η ζωή είναι γεμάτη απαιτήσεις, προσωπικές και επαγγελματικές. Πρέπει όσο μπορεί κανείς να διατηρεί τον έλεγχο του χρόνου του και να λέει εκεί που πρέπει «τέρμα ως εδώ» πιο συχνά.   



Με στοιχεία από τους New York Times 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: