Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Δύο σημαντικές αποφάσεις για το Επιμελητήριο Φωκίδας- Στην Άμφισσα σήμερα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο

Στη λήψη δύο πολύ σημαντικών αποφάσεων προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φωκίδας στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης.
Καταρχάς αποφάσισε μετά από εισήγηση του προέδρου Βασίλη Αυγερινού την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Δελφών για την υποβολή φακέλου με στόχο την ένταξη στο Leader του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου». Σύμφωνα με την πρόσκληση το έργο χρηματοδοτείται κατά 100% για δημόσια κτίρια, και το Επιμελητήριο επιθυμεί να το εκμεταλλευτεί κάνοντας ένα άκρως απαραίτητο ρετουσάρισμα στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται, έναν χώρο που κατά κοινή ομολογία χρειάζεται παρεμβάσεις.
Επίσης το σώμα αποφάσισε να προχωρήσει το Επιμελητήριο σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκτήσει το ίδιο διαχειριστική επάρκεια, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό στη συνέχεια για την αυτόνομη και χωρίς εξάρτηση από άλλο φορέα ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την εκτέλεση έργων. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τότε το Επιμελητήριο θα έχει κάνει ένα πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα ώστε στη συνέχεια να έχει μονίμως το βλέμμα του στραμμένο σε χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα μπορεί το ίδιο να τα τρέξει, αναπτύσσοντας μία σειρά από δράσεις.
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δελφών στην πλατεία Κεχαγιά, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση αυτή θα γίνει στην Άμφισσα, ως έδρα του νομού Φωκίδας, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων που κάνει το Περιφερειακό όργανο στις έδρες όλων τον νομών που είναι στη χωροταξική του ευθύνη.

Για περισσότερα νέα του Επιμελητηρίου Φωκίδας στη διεύθυνση www.epimelitiriofokidas.gr

http://www.fokidanews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, το Επιμελητήριο Φωκίδας έχει τα κατάλληλα στελέχη να τρέξει και να διαχειριστεί χρηματοδοτικά προγράμματα, σε συνενόηση πάντοτε με τον Δήμο που και αυτός ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τα οικονομικά, αλλά και την γνωστή ΑΝΦΩ ΑΕ με τις ζημιογόνες χρήσεις και τους μισθούς των 5.000 ευρώ στα στελάχη που όλη μέρα λύνουν σταυρόλεξα. Πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και το Επιμελητήριο, να διορίσει κι άλλους συμπεθέρους από τα Τίρανα αφού με όλους αυτούς έχουν την ίδια κοσμο-οικονομικο-τραγελαφική νοοτροπία για να βουλιάξουν ακόμη περισσότερο την έρημη τη Φωκίδα.