Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Κίρρα : Εγκληματική παρέμβαση σε κοίτη ποταμού ; (από αναγνώστη)






Προ ολίγων ημερών και για πρώτη φορά , στον προαιώνιο ρου του ποταμού  “αγιόνερο” , παρασύρθηκαν λάσπες και φερτές ύλες στην κοίτη του .

Από επιτόπια αυτοψία , φάνηκε πως είχε πραγματοποιηθεί προγενέστερα καθαρισμός σκουπιδιών που είχαν αποτεθεί στον παρόχθιο χώρο και τα υπολείμματα από την επίστρωση του χώρου σπρώχτηκαν στην κοίτη του ποταμού από χωματουργικό μηχάνημα , για μια ακόμη φορά ( ; )

Στο συμπέρασμα οδηγεί η εικόνα  των σπασμένων , ξεριζωμένων και λυγισμένων καλαμιώνων στην όχθη του “αγιορέματος”.

Τώρα , θα πει κανείς και τι έγινε  ;

Αν το δει κανείς υπό το πρίσμα της αδιαφορίας δεν έγινε τίποτε.. , απλά επήλθε στένωση της κοίτης του ποταμού σε κάποιο σημείο του και σταδιακά σε λίγο χρόνο , το νερό θα καθαρίσει και πάλι.

Το θέμα που εγείρεται και θάπρεπε να απαντηθεί αρμοδίως είναι :

  • Επιτρέπεται η παρέμβαση σε κοίτες ποταμών χωρίς σχετική μελέτη-άδεια ;
  • Γνωρίζετε ότι η κοίτη του εν λόγω  ποταμού έχει στενέψει πάρα πολύ από συνεχή μπαζώματα  ;
  • Την οικολογική καταστροφή που συντελέσθηκε ποιος θα την αποκαταστήσει;
       -Αξίζει να σημειωθεί πως στο ποτάμι ζουν πολλά υδρόβια ζώα όπως , χελώνες , καβούρια, δύο ειδών χέλια , τριών ειδών τουλάχιστον ψάρια και σπάνια θηλαστικά βλ. ενυδρίδες (βίδρες) .

Κρίμα στα σχέδια και τα όνειρα που έχουν κάνει μερικοί για την "τουριστική αξιοποίηση" της ιαματικής πηγής του "αγιόνερου"..

Σε τελική ανάλυση , ας ζητήσει εξηγήσεις  γιαυτές τις παρεμβάσεις ο κος Εισαγγελέας.

Ακολουθούν φωτογραφίες.









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΖΩΣΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΗΧΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΟΠΟΥ ΟΠΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΨΑΡΕΥΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ΄ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΠΟΛΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΡΟΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ.