Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τέρμα η βιντζότρατα στον Κρισσαίο κόλπο!

Οι 11 παράκτιες περιοχές της Ελλάδας όπου απαγορεύεται η αλιεία με βιντζότρατα όλο το χρόνο


Υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, απόφαση, αναφορικά με τα «Πρόσθετα εθνικά μέτρα για την αλιεία με εργαλείο γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα».
Η απόφαση περιλαμβάνει την απαγόρευση αλιείας σε 11 περιοχές οι οποίες προτάθηκαν από την επιστημονική κοινότητα, κατ’ εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης για το αλιευτικό εργαλείο βιντζότρατα, καθώς και την υποχρέωση εκφόρτωσης σε καθορισμένους λιμένες εκφόρτωσης.


Κρισσαίος Κόλπος ( Ιτέας)
Οι 11 αυτές περιοχές είναι:
α) Νότιου του κόλπου της Ηγουμενίτσας (Πλαταριά) έως τα αλβανικά σύνορα
β) Κόλπος Βλυχού Λευκάδας
γ) Πλατυγιάλι (Νότια του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας) έως και τις εκβολές του Αχελώου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Πεταλάς
δ) i) Βόρειο τμήμα του κόλπου Αργοστολίου (όρμος Λιβάδι)
ii) Φανάρι Αγίων Θεοδώρων έως παραλία Αγίου Κωνσταντίνου (Αργοστόλι)
ε) Κόλπος Ιτέας
στ) Άγιοι Πάντες Γαλαξειδίου
ζ) Λόγγος έως φάρος λιμένα Αιγίου
η) Κιβέρι έως Λιλαίικα (Αργολικός κόλπος)
θ) Κόλπος Σαλαμίνας
ι) Βορειότερο τμήμα του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου
ια) Παγασητικός κόλπος


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα το λιμεναρχειο να προσεχει γιατι βαλανε τα διχτυα στα καικια.τουσ ενημερωσε πιστευω.

Ανώνυμος είπε...



Εσείς που θα αναμένατε καρτερικά ... να αστυνομευθεί ο Κρισσαίος κόλπος σας πληροφορώ ότι σήμερα από τα χαράματα της 2/10/2018 υπάρχει καίκι στον Κρισσαίο κόλπο που ψαρεύει παρά την απαγόρευση.

Αν ήμουν αρμόδιος δικαστικός λειτουργός θα έπαιρνα τηλέφωνο τον κο λιμενάρχη να διαπιστώσω αν η μαρτυρία αυτή είναι αληθής ή όχι.

Η κρίση φαίνεται πως είναι ηθική ..και έχει χαρακτήρα παραλυσίας που επιτείνει την απόλυτη καταστροφή της χώρας σε όλους τους τομείς.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ . ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή όλες αυτές οι διατάξεις που αφορούν την αλιεία θα συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο για την αλιεία , μήπως θα πρέπει να αποσταλεί επείγον σήμα στα αντίστοιχα λιμεναρχεία που αφορά η απαγόρευση της βιντζότρατας , ώστε να σταματήσουν άμεσα τα καϊκια που ήδη βρίσκονται και αλιεύουν στα απαγορευμένα σημεία ;

Επειδή αν περιμένουμε να εκδοθεί Φ.Ε.Κ ίσως δεν προληφθεί το κακό που επιχειρεί η πολιτεία να προλάβει όσον αφορά στην προστασία των αλιευμάτων , στους τόπους που επιστημονικά αποδείχθηκε πως θέλουν προστασία από τα συρόμενα.