Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Νέο αίτημα της Τριανταφυλλιάς Πιλάλα-Τσακίρη για το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας


Αποτέλεσμα εικόνας για λιμενικο ταμειο ν φωκιδασ
ΑΙΤΗΣΗ
Της Τριανταφυλλιάς Πιλάλα-Τσακίρη
Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
  

Προς:
Δήμαρχο Δελφών
κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο

Κοιν.:
1.      Πρόεδρο ΔΣ
2.    Δημοτικούς Συμβούλους
3.    Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς
4.    Υπουργείο Εσωτερικών
5.     Υπουργείο Ναυτιλίας
6.    Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης
7.     ΜΜΕ

  ΘΕΜΑ:   Μη εφαρμογή απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών & οδηγιών Νομικού Τμήματος Υπουργείου Εσωτερικών περί μεταφοράς αρμοδιοτήτων Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου και παράλληλα μετονομασία σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα.


     Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και την αρμόδια Προϊσταμένη Νομικών Προσώπων κ.  Κατσίκα, ενημερωθήκαμε  επίσημα  - επιβεβαιώνοντας  απόλυτα την καταγγελία του συναδέλφου Γιώργου Δρακάκη – ότι όλως τυχαίως,  έχετε αποστείλει  ΣΑΝ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα, τον τίτλο της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας και όχι το Αποφασιστικό, παρ’ όλο που έχετε ενημερωθεί αρμοδίως και ότι ουδεμία συμμόρφωση έχει γίνει από πλευράς σας.  
Δεδομένου ότι το Υπουργείο, σας είχε ήδη ενημερώσει με έγγραφό του,  για τον τρόπο γραφής του Αποφασιστικού με το υπ αριθμ. 15266 – 6/6/2017 έγγραφό του αλλά και με διαδοχικές διευκρινιστικές επικοινωνίες μαζί σας, κοινοποιώντας τες παράλληλα και στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και εσείς εξακολουθείτε να το αγνοείτε προκλητικά,

Αιτούμαι:

α)  την έγγραφη απάντησή σας εάν διαψεύδετε ή όχι την Προϊσταμένη του Υπουργείου καθώς και, σε αρνητική  περίπτωση,  γιατί δεν έχετε συμμορφωθεί,
 β)  τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά της Ιστορικής Απόφασης της 31/5/2018, όπου καταγράφεται επ’ ακριβώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών με 13-11, την οποία οφείλετε να εφαρμόσετε κοινοποιώντας την στο Υπουργείο και η οποία έχει ως εξής: Μεταφορά αρμοδιοτήτων Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου και παράλληλα μετονομασία αυτού σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα,
γ)  να έλθει προς συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών το θέμα της μη εφαρμογής των αποφάσεων του Οργάνου από πλευράς σας και να εξεταστεί εάν παραβαίνετε το Νόμο.

Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη
Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών
Εισηγήτρια του θέματος της 31ης/5/2018
25/10/2018

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά στα χρονικά το λιμενικό ταμείο Φωκίδας , λειτουργεί κανονικά !
Για πρώτη φορά η περιοχή της μαρίνας Ιτέας εξωραΐσθηκε και έγινε τόπος περιπάτου .
Για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει εμφανέστατα λιμενικό ταμείο στην υπηρεσία της πόλης και του παράκτιου τμήματος .
Για πρώτη φορά αισθάνεται κανείς πως η διοίκηση του λιμενικού ταμείου κάνει αξιοπρεπή προσπάθεια να αναβαθμίσει το παραθαλάσσιο τμήμα του κόλπου της Ιτέας .
Για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρότητα στην δημοπράτησή της από το ΤΑΙΠΕΔ .

Γιατί αυτή η λυσσαλέα εμμονή της τέως να φύγει η διοίκηση της μαρίνας από τα χέρια των υπεύθυνων διαχειριστών της ;

Εκτός των "τυπικών" λόγων που αναφέρονται στο αίτημά της , μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που έχουν να κάνουν με την διατήρηση της μαρίνας Ιτέας στην μέχρι σήμερα θνησιγενή κατάσταση , που η σημερινή διοίκηση προσπαθεί να ανατρέψει;

Ανώνυμος είπε...

δακρυσα κυρια λιανα

Ανώνυμος είπε...

Η πόλη της Ιτέας , την οποία έχετε υπηρετήσει και έχετε και την τιμή να είστε εκλεγμένη μέχρι σήμερον ΥΠΟΦΕΡΕΙ.
Αντί να ασχολείστε με τα ουσιώδη , είσοδος πόλης , καθαριότητα , πεζοδρομήσεις , διαφήμιση πόλης(αλήθεια που πήγε το όνειρό σας με το τελωνειακό φυλάκιο;) καταπιάνεστε με το θέμα του Λ.Τ , ως μείζον θέμα της πολιτικής σας , απέναντι στον δήμαρχο που σας καθαίρεσε , ξεχνώντας πως εσύ η ίδια είχατε προτείνει μεταφορά του επίμαχου Λ.Τ στην Χαλκίδα.
Έχουν γνώση οι φύλακες κα τέως...

Ανώνυμος είπε...

Οτιδήποτε πάει ν΄ αλλάξει προσπαθεί να το φρενάρει η μισαλλοδοξία μερικών ανθρώπων, τις περισσότερες φορές αποτυχημένων.