Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Τα οκτώ χρόνια που συγκλόνισαν την κοινωνία και το πολιτικό σκηνικό

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, το News 24/7 θυμάται τους κυριότερους μνημονιακούς σταθμούς από το Καστελόριζο στο θυελλώδες καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα.

Οκτώ χρόνια είναι ένα πολύ μικρό διάστημα για την Ιστορία. Αρκετό όμως για να αλλάξει η ιστορία ενός ανθρώπου, μίας κοινωνίας, μίας χώρας.
Και οπωσδήποτε τα τελευταία οκτώ μνημονιακά χρόνια οι ζωές των Ελλήνων άλλαξαν δραματικά και το πολιτικό σκηνικό της Μεταπολίτευσης συνταράχθηκε εκ θεμελίων, ως αντανάκλαση των συνεπειών στην οικονομία και την κοινωνία. Το τρίτο πρόγραμμα ολοκληρώνεται και με την έξοδο από το μνημόνιο η χώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει σε μία κανονικότητα, εκ των πραγμάτων όμως συθέμελα διαφορετική από την προηγούμενη και ταυτόχρονα όχι τόσο διαφορετική όσο πολλοί Έλληνες θα ήλπιζαν μερικά χρόνια πριν, μέσα στο σκοτάδι της κρίσης.
Από το Καστελόριζο μεσολάβησαν πολλά. Ένα κόμμα κυρίαρχο στην πολιτική ζωή των τελευταίων 40 χρόνων συρρικνώθηκε και ένα κόμμα του 4% ανήλθε στην εξουσία. Ο έτερος πόλος του δικομματισμού δοκιμάστηκε, φτάνοντας στο ιστορικό χαμηλό του και η ακροδεξιά σήκωσε το φρικτό της κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: