Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ : ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ ΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. (ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ)



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ.ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ.

 Το θέμα της αλιείας με βιτζότρατες στις Ελληνικές θάλασσες, εξελίσσεται πλέον  σε πολύ σοβαρό πρόβλημα για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Η έλευση της κυβέρνησης των κομμάτων που είχαν σαν λάβαρο την πάταξη της διαπλοκής έδωσε αρχικά  ελπίδες. Αυτό που συμβαίνει όμως σήμερα δεν έχει προηγούμενο. 
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάσανε την εξουσία και σήμερα από την αντιπολίτευση  έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και  δικαιούνται να υποστηρίζουν ότι θέλουν για τις αγνές τους προθέσεις... 
Οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όμως είναι κυβέρνηση και όταν τα όργια της εποχής της διαπλοκής συνεχίζονται, λίγη σημασία έχει εάν αυτό οφείλεται στην εξαπάτηση των αρμοδίων ή την ανικανότητα ή στην συνέχιση της διαπλοκής με την ανοχή(;) των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η συνέχιση της λειτουργίας της  βιτζότρατας,  με την καταστροφή που προκαλεί το συρόμενο δίχτυ που χρησιμοποιεί, θα οδηγήσει νομοτελειακά τις Ελληνικές θάλασσες εκεί που οδήγησε  όλες  τις άλλες Ευρωπαϊκές θάλασσες πριν  δεκαετίεςΣτην πλήρη ερήμωση από ιχθυοαποθέματα  με όλες τις  ανεξέλεγκτες περιβαλλοντικές  συνέπειες. 

Συνέβη σε όλες τις ακτές των χωρών που έκαναν πριν από εμάς το  ίδιο λάθος και δεν θα μπορούσε να είναι πιο νομοτελειακό ότι κάνοντας το ίδιο λάθος θα έχουμε και εμείς το ίδιο αποτέλεσμα.  
Η καταστροφή αυτή,  οδήγησε την ΕΟΚ στις αρχές της δεκαετίες του '90 στις πρώτες αποφάσεις περιορισμού του ψαρέματος με βιτζότρατα καταλήγοντας στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό του 2006 και τις τελικές αποφάσεις του  2010 που οδήγησαν στην διακοπή της χρήσης τους

Η βιτζότρατα σταμάτησε να λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη πλην της Ελλάδας που ζήτησε εξαίρεση. 

Στην αρχή της οικονομικής κρίσης, το ότι η μείωση των ιχθυοαποθεμάτων των Ελληνικών θαλασσών είχε ήδη αφήσει άνεργους χιλιάδες παράκτιους ψαράδες δεν λήφθηκε υπόψη. 
Κάποιοι αποφάσισαν ότι στην Ελλάδα  θέλουμε και άλλη καταστροφή και άλλη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων , αδιαφορώντας  για το ότι  και  οι υπόλοιπες δεκαπέντε χιλιάδες αποκλειστικά παράκτιοι ψαράδες (και άλλοι τόσοι που είναι ΚΑΙ επαγγελματίες ψαράδες) θα οδηγηθούν στην ανεργία. 
Χωρίς κανένα επιχείρημα, ούτε καν ένα παραμύθι δήθεν σύγκρουσης της «Ρομαντικής Οικολογίας» με την «Οικονομική Ευημερία των Ελλήνων», αγνόησαν πλήθος παρεμβάσεων συλλογικοτήτων ψαράδων και περιβαλλοντικών οργανώσεων χάνοντας την δικαιολογία «δεν ήξερα» και  όλοι καταλάβαμε πως αυτό ήταν ένα ακόμα πεδίο που η διαπλοκή ρήμαζε την Ελλάδα.

Στην Φωκίδα, δύο χρόνια μετά την έλευση της Κυβέρνησης «Σωτηρίας» της Ελλάδας τα όργια της διαπλοκής για τα συμφέροντα των μεταλλείων βωξίτη, των αιολικών πάρκων και των ιχθυοκαλλιεργειών συνεχίζονται , καταστρέφοντας  με σταθερούς ρυθμούς  το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο του Δελφικού Τοπίου, σέρνοντας στην ανέχεια την τοπική κοινωνία. 

Πρόσφατα έδωσε «ρεσιτάλ» και η αλιεία με βιτζότρατες.

Το απόγευμα της Παρασκευής  6 Οκτωβρίου 2017 , ο Υπουργός Κος Αποστόλου μίλησε στην Άμφισσα, την πρωτεύουσα του πολύπαθου από την διαπλοκή Δήμου Δελφών, παρουσιάζοντας το Κυβερνητικό έργο. 
Μεταξύ των πολλών και τρομακτικών αληθειών που αποκαλύφθηκαν σε αυτή την παρουσία (θα ακολουθήσουν σχετικά δημοσιεύματα), ήταν και το ότι τουλάχιστον στον τομέα της αλιείας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δια του κου Αποστόλου , τα "έχει κυριολεκτικά  χαμένα". 

Δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που συνέβησαν, η γνωστή απορία «Ποιος Κυβερνάει αυτό τον τόπο;».

Μέσα στο 2017, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έλαβε και δημοσίευσε αποφάσεις για την επαναλειτουργία των βιτζοτρατών από 1 Οκτωβρίου και  του 2017.  Όπως και στα καταστροφικά χρόνια της διαπλοκής...
Οι αποφάσεις αυτές  ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων αλλά αγνοήθηκαν. Όπως και πάλι  στα καταστροφικά χρόνια της διαπλοκής τα οποία προφανώς δεν έχουν τελειώσει...
Έγγραφα διαμαρτυρίας , εκδηλώσεις αντιπαράθεσης πανελλαδικής συμμετοχής, καταγγελίες στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα. 

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Υπουργείου έδωσαν τις άδειες και στις 1 Οκτωβρίου του 2017 οι βιτζότρατες άρχισαν και πάλι το καταστροφικό τους έργο. 

Στην  «αριστερής ευαισθησίας δημοκρατική συζήτηση»  που   έκανε ο  Κος Αποστόλου στην Άμφισσα , στις 6 Οκτωβρίου 2017  , αντιπροσωπεία παράκτιων ψαράδων έθεσε το θέμα της βιτζότρατας στον Υπουργό και εκεί άρχισε η κωμικοτραγική παράσταση που αντικατοπτρίζει , ίσως όσο οτιδήποτε άλλο, την τραγική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες. 

Ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει καμία απόφαση και όποιες βιτζότρατες λειτουργούν, λειτουργούν παράνομα!    

Και ενώ οι παραβρισκόμενοι παράκτιοι ψαράδες, μεταξύ πλήρους σύγχυσης  και αμήχανων γέλιων από την έκπληξη, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει,  ιδιοκτήτης βιτζότρατας  (της μίας από τις τέσσερις του κόλπου των Δελφών) που ήταν επίσης παρών γνωρίζοντας τις αντιδράσεις των παράκτιων ψαράδων, σηκώθηκε και δήλωσε ότι δεν είναι παράνομος δείχνοντας και διαβάζοντας στον Υπουργό τις αποφάσεις του Υπουργείου του!!
Ο Υπουργός αρνήθηκε κατ επανάληψη ότι έχει υπογράψει σχετική απόφαση δηλώνοντας μάλιστα ότι εάν σε ένα υπουργείο υπογράψει άλλος εν αγνοία του Υπουργού, τότε πάει κατευθείαν σπίτι του. 
Οι γέλωτες , οι απορίες και οι εντάσεις εναλλάχτηκαν πολλές φορές επί αρκετή ώρα , καταλήγοντας  ο Υπουργός να λέει συνεχόμενα ότι όποια βιτζότρατα λειτουργεί είναι παράνομη και αρμόδιο για αυτό είναι το Λιμεναρχείο. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης , ο ιδιοκτήτης της ντόπιας βιτζότρατας αποχωρεί λέγοντας ότι θα συνεχίσει να ψαρεύει με την συγκεκριμένη φράση «εγώ αύριο δουλεύω, εντάξει;» και οι παράκτιοι ψαράδες μένουν να οδύρονται προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Όλα αυτά ακούγονται τόσο τρομακτικά για έναν λαό που βασανίζεται βάναυσα   από την διαπλοκή για δεκαετίες   που όλοι από μακριά θα θέλαμε να είναι μόνο  παραμύθια. 
Δεν μπορεί όμως  να αγνοηθεί ότι έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο (βλέπε εν συνεχεία !).

Και σήμερα, πολλές μέρες μετά το συμβάν, οι βιτζότρατες εξακολουθούν να ψαρεύουν σε όλη την Ελλάδα όπως και στον κόλπο των Δελφών όπου βγαίνουν κάθε πρωί στο λιμάνι και πουλάνε τα αλιεύματα λίγα μέτρα από το Λιμεναρχείο της Ιτέας. 

Το επόμενο Σάββατο της κωμικοτραγικής παράστασης στην Άμφισσα, στις 21 Οκτωβρίου 2017 , ο Υπουργός Κος Αποστόλου διέδιδε το «σωτήριο» έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην Ναύπακτο. 
Τελειώνοντας την ομιλία του, βλέποντας πιθανά τους παράκτιους αλιείς των Δελφών αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας να περιμένουν με ανυπομονησία την «δημοκρατική  συζήτηση»  που θα ακολουθούσε, ξεπέρασε την «αριστερή του ευαισθησία».... 
Μιλώντας ή κάνοντας ότι μιλάει στο τηλέφωνο, βγήκε για λίγο έξω από τον χώρο συγκέντρωσης και ενώ όσοι τον παρακολουθούσαν περίμεναν να τελειώσει για να συνεχίσουν, ο Υπουργός εξαφανίστηκε με τρόπο που μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει σε όσους  μπορούν ακόμα να  συγκρατήσουν την οργή.

Την Δευτέρα 23-10-2017, παράκτιοι ψάράδες από όλη την Ελλάδα,  από τις δεκάδες χιλιάδες που βλέπουν τις δουλειές τους να χάνονται μαζί με τα ψάρια στις Ελληνικές θάλασσες, συναντήθηκαν μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην κατάληξη της απόγνωσής  τους απέναντι στην στάση του   Υπουργείου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πέντε παράκτιοι ψαράδες, διεκδικώντας το δικαίωμα να ζήσουν, αποφάσισαν να αρχίσουν απεργία πείνας

Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.....

Ο μόνος επίλογος που ταιριάζει , πριν χαθεί ο έλεγχος από τους πολλούς και καταλάβουν και οι πιο απρόσεκτοι,  αγαθοί, αλαζόνες ή αδίστακτοι απατεώνες της εξουσίας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, είναι μία ευχή : Να μην ξεκινήσει κανείς απεργία πείνας. 

Σήμερα , Τρίτη 24- 10 - 2017 ο πρωθυπουργός Κος Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του και με ή χωρίς τον αρμόδιο υπουργό του να δώσει λύση στο πρόβλημα:

Να δώσουν άμεση εντολή στις Περιφερειακές Αρχές να ανακαλέσουν ότι άδειες έχουν δώσει και στα Λιμεναρχεία να ενημερώσουν εν πλω  όποιον «πονηρό» ιδιοκτήτη βιτζότρατας  έχει κλειστό το κινητό τηλέφωνο.   

Και ο Κος Τσίπρας, πριν συνεχίσει τα ταξίδια όπου κάποιοι απ’ έξω τον διαβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα πάνε όλα καλά,  να αλλάξει συμβούλους, να αλλάξει Υπουργούς ή ότι άλλο χρειάζεται ώστε να ελαττώσει την διαπλοκή που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει την Ελλάδα

Και ίσως , από το ότι όλα αυτά έγιναν στους Δελφούς, κάτι να πρέπει να καταλάβει παραπάνω ο πρωθυπουργός. Ας καταλάβει επιτέλους πως ότι και να  του λένε οι ξένοι είναι για τα δικά τους συμφέροντα , ενώ στην Ελλάδα, στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων η κατάσταση δεν πάει καθόλου καλά. Στην αντίθετη περίπτωση, απλά σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια θα κλείσει ο δρόμος για να γυρίσει πίσω, η Ελλάδα θα έχει οδηγηθεί σε  ακόμα χειρότερους δρόμους και η ιστορία θα του αποδώσει δίκαια την  αποκλειστική ευθύνη.  


(video clip 1 )
00:44 Ο Υπουργός λέει «Άδεια για να δουλέψει δεν έχει καμία βιτζότρατα» συνεχίζοντας 01:00 «όποια βιτζότρατα δουλεύει, δουλεύει παράνομα».
01:03 Ο ιδιοκτήτης βιτζότρατας τον πλησιάζει και λέει «δεν δουλεύει παράνομα Κε Υπουργέ» και διαβάζει και δίνει τις σχετικές αποφάσεις στον Υπουργό.
01:31 Ο Υπουργός επιμένει «εάν δουλεύεται αυτή την ώρα βιτζότρατες δουλεύεται παράνομα»
02:10 Ο ιδιοκτήτης βιτζότρατας διαφωνεί και  δίνει σχετικό έγγραφο το οποίο λέει στον Υπουργό ότι αυτό «έχει κοινοποιηθεί στο γραφείο σας»

 (video clip 2 )
00:12 Ο ιδιοκτήτης βιτζότρατας φεύγει λέγοντας στον Υπουργό, «εγώ αύριο δουλεύω, εντάξει;» και ο Υπουργός δεν απαντά! Ο παράκτιος ψαράς παραμένει προσπαθώντας να καταλάβει τον Υπουργό.
02:03 Ο Υπουργός με ένταση κούρασης από αυτούς που  δεν καταλαβαίνουν  ,επαναλαμβάνει χτυπώντας με δύναμη παλαμάκια (μπας και καταλάβουν οι χαζοί) «Δεν υπάρχει καμία άδεια».

(video clip 3)
Εκπρόσωπος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ λέει στον Υπουργό:
00:55 Για   τις κινητοποιήσεις και τις προσφυγές που έχουν γίνει ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν. Αυτές που δεν έχει πληροφορηθεί ο Υπουργός από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του το 2015.
01:13 Για τις προειδοποιήσεις για τους Συμβούλους του και την Γενική Διεύθυνση Αλιείας που ο Υπουργός θέλει να αγνοεί.
01:19 Για την διαπλοκή που του έχει καταγγελθεί ότι υπάρχει στο Υπουργείο αλλά ο Υπουργός δεν λαμβάνει υπ’ όψη.

(video clip 4 )
Ο Υπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν άδειες για βιτζότρατες, ότι αν δουλεύουν είναι παράνομες, ότι αρμόδια είναι τα Λιμεναρχεία να παρακολουθούν και να επιλαμβάνονται των οποιονδήποτε παρανομιών.

Κάθε μέρα από την ημέρα εκείνη έως  και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου οι βιτζότρατες σε όλη την Ελλάδα ψάρεψαν κανονικά. Κανένας δεν έχει πάει σπίτι του. Ο Κος Αποστόλου εξακολουθεί να είναι στην θέση του και να «σώζει» την Ελλάδα.



ρεπορτάζ "Α.Γ" 


Για την αποκατάσταση της παρεξήγησης, το πρόσωπο που περιγράφεται στο κείμενο ως ιδιοκτήτης βιτζότρατας, που και στον ακροατή του βίντεο και στον Υπουργό δίνει την  εντύπωση ότι υποστηρίζει τις βιτζότρατες, δεν είναι ιδιοκτήτης βιτζότρατας. Είναι  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων του Δήμου Δελφών όπως παρατηρεί και σχετικό σχόλιο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου με δύο μέλη -ιδιοκτήτες βιτζότρατας- και.. δεκάδες μέλη απλούς αλιείς. Δεν έχω στοιχεία που να απαντούν στο εάν εκ παραδρομής έδωσε λάθος εντύπωση ή αν όντως υποστηρίζει τα συμφέροντα των δύο μελών εναντίον των δεκάδων μελών του Συλλόγου  του.  
"Α.Γ"


(video clip 1 )

 (video clip 2 )


(video clip 3)


(video clip 4 )



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μασ πηγανε χρονια πισω.

Ανώνυμος είπε...

https://tolimeri.wordpress.com/2008/11/16/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1/


η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος που λέτε πως είναι ιδιοκτήτης βιτζότρατας κρύβει μια άλλη μεγάλη τραγική όπως λέτε αλήθεια. Ενώ φαίνεται να υποστηρίζει τις βιτζότρατες είναι ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Δελφών. Αυτός υποτίθεται ότι εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των αλιέων του Δήμου Δελφών. Στον Σύλλογο είναι γραμμένοι δύο το πολύ ιδιοκτήτες βιτζότρατας (από τις τέσσερες συνολικά βιτζότρατες της περιοχής) ενώ όλοι οι υπόλοιποι (δεκάδες) είναι απλοί παράκτιοι ψαράδες που το συμφέρον τους είναι αντίθετο με την καταστροφή που προκαλεί η βιτζότρατα. Πώς γίνεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου των δεκάδων μελλών να υποστηρίζει κόντρα σε αυτούς το συμφέρον των δύο μελών; Άλλο περίεργο της υπόθεσης. Ο κύριος είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ ενώ ο νόμος που υποχρέωσε κάθε Δήμο να έχει ένα μόνο Σύλλογο διαλύοντας τους προηγούμενους, τις Ομοσπονδίες και την Συνομοσπονδία, ήταν δήθεν για το καλό των πραγματικών ψαράδων. Προβλέπεται αυτό από τον νέο νόμο τον δήθεν για τα συμφέροντα των πραγματικών αλιέων; Τί υποστήριζε τελικά ο Πρόεδρος; Μήπως καταλάβατε και εσείς και ο Υπουργός λάθος; Μήπως ο Πρόεδρος ήθελε να τα έχει καλά με όλους κάνοντας ένα ακόμα χαοτικό ατόπημα; Χάος στο χάος.