Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταξη του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                     
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                      





Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά 
Τ.Κ. : 331 00, Άμφισσα                           
Τηλέφωνο: 2265350023             
FAX: 2265350021                        




Α.Δ.Τ.: 59/2017


ΘΕΜΑ:  «Ένταξη του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Η πράξη «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ», συνολικής δαπάνης 2.405.757,66 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Περιφέρειας για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και διαμόρφωσης σύγχρονων συνθηκών υγιεινής για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Κίρρας και αναβαθμίζονται, αλλά και επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Ιτέας με δυνατότητα εξυπηρέτησης 12.000 κατοίκων.

Το έργο της Αποχέτευσης Κίρρας προβλέπεται να συνεχίσει άμεσα τις εργασίες του, ενώ για το έργο της Αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Ιτέας ο Δήμος Δελφών έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες και τα αρμόδια όργανά του έχουν αναδείξει μειοδότη, ώστε άμεσα πλέον οδηγούμαστε σε συμβασιοποίηση και εκτέλεση του έργου.


Ως Δήμαρχος Δελφών δηλώνω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου, που μια πολυετής προσπάθεια του Δήμου μας φτάνει σήμερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χάρη στη σοβαρή δουλειά των στελεχών μας, καθώς ακόμη οφείλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Διαχειριστική της Αρχή, που εξέδωσε ειδική ονοματισμένη πρόσκληση για τα συγκεκριμένα έργα και προχώρησε γρήγορα στην αξιολόγηση της πρότασής μας, η οποία βέβαια υποβλήθηκε (για ακόμη μια φορά) πρώτη και κρίθηκε επιλέξιμη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών


Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε επιχαιρεις για ενα εργο που το βρηκες έτοιμο απο τους προηγουμενους, μελετημενο ενταγμενο εδω και ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΌΝΙΑ, δημοπρατημενο και αρχινισμενο απο τον εργολάβο, το οποιο εδω και τρια ολοκληρα χρονια το σβαρνας και το ποδοκυλας? Τι ενεταξες δηλαδη? Μας δουλεύεις?

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλη χαρά ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης ανακοινώνουν ένα έργο δυναμικότητα 12000 κατοίκων.Δηλαδη Ιτέα -Κιρρα σήμερα.Φανταστειτε να έχουμε και επισκέπτες εκδηλώσεων και αναμενόμενο τουρισμό όπως λένε αφού θέλουμε τουριστική την πόλη.Φυσικα θα εχουν υπολογισει και τη θαλασσα που τρέχει στο δυκτιο.Μας δουλεύουν μάλλον.Συνηθως τέτοια έργα γίνονται με ορίζοντα 30 ετη.Αρα ξέρουν ότι με αυτά που κάνουν θέμα θα έχει μείνει κανένας εδώ.Χαμενα λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

Στον αγώνα για την προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος δε συμπεριλαμβάνεται , ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ; ΓΙΑΤΙ η πλήρης εγκατάλειψης της ΕΕΛ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ από το 2011 και μετά ήταν ολοκληρωτική με αποτέλεσμα την δυσοσμία και τη ρύπανση του θαλάσσιου ορίζοντα