Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»... Θέσεις-απόψεις του συνδυασμού μας για τη μεταστέγαση του Δημοτικού καταστήματος στην Πολύδροσο - 2

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ


Δ.ΔΕΛΦΩΝ «ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Θέσεις-απόψεις του συνδυασμού μας για τη μεταστέγαση
του Δημοτικού καταστήματος στην Πολύδροσο - 2

Με το δελτίο τύπου της 7.12.2016  γνωρίσαμε στη Δημοτική αρχή τις σημαντικές αντιρρήσεις μας για τη μετεστέγαση του Κοινοτικού καταστήματος Πολυδρόσου στο χώρο του Γυμνασίου, η οποία είναι στο σχεδιασμό της. Ομοίως συνέβη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εισήχθηκε το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης ένταξης στο Τεχνικό πρόγραμμα.  Οι θέσεις μας αυτές συμβαδίζουν με την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας και εκφράζουν την πλειοψηφία των κατοίκων της Πολυδρόσου.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ούτε εμάς άκουσε,  αλλά αγνόησε για μια ακόμα φορά το Τοπικό συμβούλιο. Προτίμησαν να παραμείνουν στις παλαιολιθικές τους απόψεις, έχοντας στόχο να μετακομίσουν σε γραφεία 65 μ2 το καθένα, αγνοώντας το υπέρογκο κόστος (μεταστέγασης και λειτουργίας) αλλά και τη δυσλειτουργικότητα ειδικά για τις ευαίσθητες Κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα διέθεσαν στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ποσό 30.000 € για τη μεταφορά, ισχυριζόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το θέλει η πλειοψηφία των κατοίκων.
 Οι πολίτες της Πολυδρόσου στη γενική συνέλευση της 17ης Σεπτεμβρίου, (με μεγάλη συμμετοχή και πληρότητα από τους φορείς και συλλόγους -παραστάθηκαν άπαντες), στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν αντίθετη άποψη, αφού συντάχθηκαν υπέρ της θέσης μας για παραμονή του Κοινοτικού καταστήματος στη σημερινή θέση με παράλληλη αξιοποίηση του χώρου του Γυμνασίου για στέγαση των συλλόγων.

Σήμερα, μερικές ημέρες μετά τη Συνέλευση των κατοίκων και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της, καλούμε το Δήμαρχο να τη σεβαστεί, να ακυρώσει το πρόγραμμα της μεταστέγασης, να αξιοποιήσει το χώρο του Γυμνασίου προς όφελος των συλλόγων, να υιοθετήσει τις απόψεις της και να τροποποιήσει το Τεχνικό πρόγραμμα αξιοποιώντας το ποσό των 30.000 € για την κάλυψη σημαντικότερων αναγκών της Πολυδρόσου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ.Α.Μουλαρά και το Τοπικό συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο αξιοποίησης αφήνουμε ένα 'παράθυρο ανοικτό' σε πιθανή επαναλειτουργία του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: