Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Εξουδετέρωση αυτοσχέδιου μηχανισμού στη Νεμέα, σε σημείο από όπου θα περνούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Από το σημείο αυτό θα περνούσε λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν ότι όποιος το πέταξε εκεί ενδεχομένως ήθελε να αποφύγει τυχόν έλεγχο από κάποιο μπλόκο που είδε.




Περίπου στις δύο το μεσημέρι, υπάλληλοι της εταιρείας συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» πραγματοποιούσαν χορτοκοπτικές εργασίες στο σημείο αυτό του δρόμου και ξαφνικά οι υπάλληλοι είδαν μέσα στο χόρτα το αντικείμενο αυτό που έμοιαζε με βόμβα και κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.
Άμεσα κλήθηκε κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Πελοποννήσου, διακόπηκε η κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα και γίνονταν εκτροπές, από τις 3 το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα και πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη.
Τα υπολείμματα του μηχανισμού που παραμένει άγνωστο αν είχαν πέραν από μηχανισμό και εκρηκτική ύλη, μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδελεχή ανάλυση.
Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα θα περνούσε από το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να μεταβεί στην Καλαμάτα, ωστόσο από τις Αρχές εικάζουν πως δεν πρέπει να έχει σχέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά το πιθανότερο είναι σε προγενέστερο χρόνο, ο δράστης ή οι δράστες να είδαν κάποιο μπλόκο ή κάποιο περιπολικό πιο μπροστά, να φοβήθηκαν τυχόν έλεγχο και να πέταξαν τον μηχανισμό στο σημείο αυτό…
Σε κάθε περίπτωση θα ελεγχθούν κάμερες κυκλοφορίας, θα αναμένουν οι Αρχές να λάβουν απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για το εάν όντως υπήρχε εκρηκτική ύλη ή όχι και ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν θα αναλάβει την έρευνα και η αρμόδια Υπηρεσία. Έως τότε την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: