Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Υπόθεση C4I: Στο εδώλιο 18 άτομα για δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων




Εδώλιο για 18 άτομα με βασικό εμπλεκόμενο τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, έδειξαν οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστού και ως C4I.
Σύμφωνα με την κατηγορία, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, πρώην στελέχη της μητρικής Siemens  άλλα και της  Siemens Ελλαδος, φέρονται ότι  «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονται στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».
Ο εδώ και χρόνια φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος παραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί  παραπέμπουν για επιμέρους πράξεις και τους άλλους κατηγορούμενους.
Αντίθετα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Διονύση Δενδρινού για το αδίκημα της απάτης.
Υπενθυμίζεται ότι την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.
Το κόστος ανήλθε στα 259.032.250 ευρώ για το ελληνικό κράτος, χωρίς-ωστόσο- το συγκεκριμένο σύστημα ουσιαστικά ουδέποτε να λειτουργήσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: