Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΙΤΕΑ... «ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΑΝΘΑΚΟΣ»




Το 1ο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών «Κωνσταντίνος Ξανθάκος» που διοργανώνεται από τον ΝΟ Ιτέας είναι το μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη της Φωκίδας, η οποία με αυτόν τον τρόπο θέλει να τιμήσει την μνήμη του παλιού αθλητή και προπονητή της ομάδας που έφυγε νωρίς. Φέτος το τουρνουά διεξάγεται με τέσσερις ομάδες να συμμετέχουν. Πρόκειται για τον τοπικό ΝΟ Ιτέας, τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, την Ολυμπιάδα Πετρούπολης και τον ΝΟ Χαλκίδας. Οι τρεις πρώτες ομάδες αγωνίζονται στην Β’ Εθνική της υδατοσφαίρισης των ανδρών, ενώ ο ΝΟ Χαλκίδας θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Στόχος και σκοπός των ανθρώπων της Ιτέας είναι αυτό το τουρνουά να καθιερωθεί και να επεκταθεί.
Για την προσπάθεια μίλησαν τόσο ο έφορος της ομάδας της Ιτέας, όσο και ο αρχηγός της, καθώς και οι προπονητές των συμμετεχουσών ομάδων.
Δημήτρης Τζήμας: – Έφορος Υδατοσφαίρισης ΝΟ Ιτέας:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί μετά από πολλές δυσκολίες οι οποίες είχαν να κάνουν κυρίως με την λειτουργία του Κολυμβητηρίου και την εύρυθμη και απρόσκοπτη προπονητική προσπάθεια των αθλητών και προπονητών μας, οι οποίες λύνονται με καλή διάθεση ,θέληση, υπομονή και επιμονή από όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν, είμαστε λίγες μέρες πριν από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας. Το Τουρνουά Υδατοσφαίρισης «Κωνσταντίνος Ξανθάκος», στην μνήμη ενός παλιού αθλητή και φίλου του συλλόγου. Με συγκίνηση αλλά και πείσμα για βελτίωση το τμήμα Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, αθλητές,προπονητής και Διοίκηση, θα υποδεχθεί τρεις αξιόλογες ομάδες στο Κολυμβητήριο Ιτέας με σκοπό το Τουρνουά αυτό να καθιερωθεί και κάθε χρονιά να γινόμαστε περισσότεροι».
Γιογακης Δημήτρης – Αρχηγός ομάδας ΝΟΙ υδατοσφαίρισης
«Η ομάδα μας μετά από μια μικρή αποχή ανασυντάχθηκε πριν δύο χρόνια και με πολύ δουλειά σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο και σε λίγες ημέρες από σήμερα να διοργανώνουμε στην πόλη μας ένα Τουρνουά Υδατοσφαίρισης το οποίο έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός την προετοιμασία μας εν όψει των επίσημων αγώνων της κατηγορίας μας αντιμετωπίζοντας αξιόλογες ομάδες με σκοπό την βελτίωση συνολικά της ομάδας και αφ’ ετέρου την αναγνώριση ενός αθλητή, του Κωνσταντίνου Ξανθάκου, ο οποίος με το ίδιο πάθος που αγωνιζόταν μέσα στην πισίνα, αγωνιζόταν και έξω από αυτή για αυτήν, έχοντας διατελέσει αθλητής αλλά και προπονητής. Οι αγώνες αυτοί αλλά και εκείνοι οι οποίοι θα ακολουθήσουν θα είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του».
Δημήτρης Σελετόπουλος – Προπονητής Τρίτωνα Αμαρουσίου και ΝΟ Χαλκίδας
«Κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες ομάδες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα να διοργανώνουν τέτοιου είδους γιορτές. Η Ιτέα έχει μεγάλη παράδοση επιτυχημένων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο, οπότε είμαι σίγουρος για την επιτυχία του συγκεκριμένου τουρνουά Πρέπει οι φορείς της πόλης να βοηθήσουν προκειμένου το κολυμβητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί και τους δύσκολους μήνες του Χειμώνα. Η Ιτέα πρέπει να δημιουργήσει πολύ καλές υποδομές προκειμένου να μπορέσει εκ των έσω να γίνει πολύ καλή ομάδα. Οπως είναι γνωστό, οι μεταγραφές κοστίζουν ένα σωρό λεφτά, και μόνο η ανάπτυξη των υποδομών μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να λειτουργεί το κολυμβητήριο. Θέλω να προσθέσω εδώ ότι ο μύθος της ανοικτής πισίνας έχει ήδη καταρριφθεί και μάλιστα από πολλούς παιδίατρους οι οποίοι προτρέπουν τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε ανοικτό κολυμβητήριο ακόμα και μέσα στην βαρυχειμωνιά. Ο οργανισμός γίνεται δυνατότερος και αντιμετωπίζει πιο εύκολα τις καταστάσεις των ιώσεων και των υπολοίπων ασθενειών. Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο τουρνουά, τέλος, θέλω να πω πως θα μας ωφελήσει πολύ ενόψει των διοργανώσεων που θα ξεκινήσουν με τον νέο χρόνο και στις οποίες συμμετέχουμε, και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την διοίκηση της Ιτέας για την πρόσκλησή της».
Παντελής Αντωνίου – Προπονητής Ολυμπιάδας Πετρούπολης
«Το τουρνουά του Ν.Ο Ιτέας είναι μια πρόκληση για εμάς καθώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας κ άλλες δύο με τις οποίες έχουμε λίγο πολύ κοινούς στόχους. Θα τεστάρουμε την φυσική μας κατάσταση μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια κ θα δούμε τις αδυναμίες μας σε θέματα τακτικής έτσι ώστε στη συνέχεια να δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Η ομάδα μου θα παραταχθεί με ελλείψεις λόγω σπουδών κ επαγγελματικών υποχρεώσεων κάποιων αθλητών μας, όμως νομίζω ότι θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική κ θα τιμήσει την πρόσκληση που της έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ν.Ο Ιτέας κ να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί όχι μόνο ανέβασαν πολύ σύντομα την ομάδα στην Β Εθνική κατηγορία, αλλά με την δουλειά που κάνουν δείχνουν ότι στοχεύουν σε ακόμη υψηλότερους στόχους δίνοντας το παράδειγμα κ σε άλλες επαρχιακές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: