Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ (άρθρο αναγνώστη)

Νομίζω πατριώτες μου ότι το Νοσοκομείο Δεν κλείνει!
Όχι ακόμα τουλάχιστον!
Όχι από τούτη την Κυβέρνηση!
'Απειροι ίσως...Όχι όμως ανάλγητοι!

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Εμείς οι γεροντότεροι,  που μεγαλώσαμε με παραμύθια της γιαγιάς δίπλα σε τζάκια και μαγκάλια χωρίς τηλεοράσεις, σήριαλ και κινητά έχουμε ακούσει σίγουρα το παραμύθι του ψεύτη βοσκού!

Ναι...εκείνου του ψεύτη που φώναζε "λύκος" και ξεσήκωνε άδικα τους χωριανούς του!

Όταν όμως εμφανίστηκε πραγματικά ο λύκος δεν έτρεξε κανείς να συνδράμει τον κακόμοιρο ψεύτη !!

Το θυμήθηκα  σήμερα ετούτο το παραμύθι ακούγοντας συνδικαλιστές να φωνάζουν "κλείνει το Νοσοκομείο "για πολλοστή, τα τελευταία δύο χρόνια, φορά...

Και ήταν πλαισιωμένοι από άλλους, μεγαλύτερους συνδικαλιστές, της Ομοσπονδίας των υγειονομικών , νοσταλγούς του Αδώνιδος, συνομιλητές του Βορίδη, απολογητές  του Λοβέρδου!!

Όλα αυτά σε μια συγκέντρωση που είχε απ’ όλα... δήμαρχο, περιφερειάρχη (αντί), παράγοντες , κληρικούς και λαϊκούς μαζί με το εκκλησίασμα και τραγούδια αντάρτικα (λάιτ ).

Δεν είχε βέβαια μαζικότητα, έλειπαν και οι γιατροί ιδιώτες και νοσοκομειακοί όπως και το προσωπικό .

Έτσι , δεν είχαμε τη χαρά να μας εξηγήσουν  Πως με τρεις αναισθησιολόγους γίνονται 100 χειρουργεία το μήνα και με δύο 5;

Να μας εξηγήσουν γιατί είναι κλειστή η παθολογική ενώ έχουμε 2 παθολόγους;
Να μας εξηγήσουν γιατί παραμένει υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο ενώ συνεχώς γίνονται προσλήψεις και παρατείνεται η θητεία των επικουρικών;

Νομίζω πατριώτες μου ότι το Νοσοκομείο

Δεν κλείνει!

Όχι ακόμα τουλάχιστον!

Όχι από τούτη την Κυβέρνηση!

Άπειροι ίσως...Όχι όμως ανάλγητοι!

Το αντιληφθήκαμε αυτό όταν καταργήθηκε το 5ευρο, όταν άνοιξαν τα νοσοκομεία σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας!

Και θα το καταλάβουμε ακόμα καλύτερα άμα καταφέρουν οι δυο γιατροί υπουργοί να χτυπήσουν την αριστοκρατική αντίληψη ορισμένων συναδέλφων  τους για τη δουλειά τους.

Άμα καταφέρουν να χτυπήσουν το φακελάκι!

Άμα καταφέρουν  να κάνουν τους γιατρούς  να καταλάβουν ότι δεν τους χρωστάει η κοινωνία , αλλά αντίθετα αυτοί χρωστούν  σ' αυτό το λαό που με το αίμα του κρατάει ανοιχτά σχολεία Πανεπιστήμια και νοσοκομεία!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ
ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΛΙΩΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ..ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΛΑΓΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !!! ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ, ΚΟΜΛΕΞΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ, ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ..
ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ...

Ανώνυμος είπε...


Καλά τα αναθέματα, καλά τα βρισίδια, όλα καλά αν είναι να γλυτώνουμε λεφτά στον ψυχαναλυτή και ψυχοφάρμακα. Εντάξει 11:41 και 3:43. Δεν με ξέρετε δεν σας ξέρω και έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε ειλικρινά χωρίς προσχήματα κ.λ.π. Τα είπατε. Και για να τα πείτε τόσο αγανακτισμένα χωρίς να σας ξέρω και χωρίς να ξέρω τι γίνετε ή σας πνίγει το δίκιο ή παίζετε βρώμικα κομματικά παιχνίδια ακριβώς όπως περιγράφετε ότι κάνει αυτός που έγραψε το άρθρο. Όλα ανοιχτά για μένα.
Η δική μου άποψη.
Φώναζαν κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια ότι το Νοσοκομείο κλείνει, το κέντρο Υγείας της Ιτέας κλείνει, και εγώ με καλή πίστη λίγες φορές που μπόρεσα πήγα να φανούμε πολλοί διότι είχα πειστεί από τις προσωπικές μου εμπειρίες και φίλων που εμπιστευόμουνα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Δεν είχα μπορέσει να ενημερωθώ αναλυτικά όπως δεν έχω και τώρα ενημέρωση με αριθμούς και αδιάσειστα στοιχεία. Τώρα επίσης δεν έχω εμπειρίες και μαρτυρίες ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν. Τότε αντιδρούσαν κάποιοι λίγοι και χωρίς θεσμικές θέσεις οπότε ανεχόμουν να μην έχουν αριθμούς. Τώρα αντιδρούν επίσημοι και πάλι σοβαρή ενημέρωση με αριθμούς δεν έχω δει. Άναρθρες κραυγές πολλές αλλά εδώ και πολλά χρόνια αυτό δεν μου λένε τίποτα.
Αυτοί που τότε φώναζαν έχουν δίκιο και δικαίωμα να φωνάζουν και τώρα. Γιατροί, προσωπικό, πολίτες , θεσμικοί εκπρόσωποι κ.λ.π. Για αυτούς που δεν ήταν πουθενά όταν τα δικά τους κόμματα ήταν στην εξουσία και το Νοσοκομείο ρήμαζε, έχω πάρα πολλούς λόγους να είμαι επιφυλακτικός. Φωνάζουν γιατί τώρα ξύπνησαν; ή γιατί έχασαν την κουτάλα; μήπως είναι να μπουν φυλακή με αυτά που έκαναν τότε που σιωπούσαν και κάνουν ότι μπορούν να ρίξουν μία κυβέρνηση που μπορεί να τους βάλει φυλακή; Πρόκειται αυτή η Κυβέρνηση να βάλει επιτέλους έστω ένα λαμόγιο φυλακή; Όταν το δω θα το πιστέψω. Όταν κάποιος που τότε στήριξε έστω με την σιωπή του και μάλιστα από θεσμικές και διοικητικές θέσεις τον ξεπεσμό του Νοσοκομείου, σήμερα έχει περιορισμένο δικαίωμα να φωνάζει και μέχρι να μου λυθούν οι απορίες, το μόνο που δεν δέχομαι, είναι να τον ακούω ξαφνικά να κάνει σαν τρελός επαναστάτης. Πού σουν ρε φίλε κι άργησες!
Άσε που 3:43 η προσπάθειά σου να κάνεις το ιατρικό προσωπικό ίσωμα, βρωμάει αρχικά. Ποιος χύνει χολή συνολικά στο ιατρικό προσωπικό; Κάποιοι φώναζαν και τότε φωνάζουν και τώρα και μπράβο τους. Τότε τους εχθρευόταν όλο το σύστημα, σήμερα τους αβαντάρει μιας και το βρώμικο σύστημα είναι το ίδιο. Τι επικοινωνιακές τρίπλες είναι αυτές να τους φέρεις όλους στα ίδια; Τιμή στους ήρωες τιμή και στους κλάστες και συνένοχους; Ντροπή στους δε ντροπή και στους μεν;

Λέει ο κατάπτυστος κατ’ εσάς συγγραφέας του κειμένου:

Πως με τρεις αναισθησιολόγους γίνονται 100 χειρουργεία το μήνα και με δύο 5;

Να μας εξηγήσουν γιατί είναι κλειστή η παθολογική ενώ έχουμε 2 παθολόγους;
Να μας εξηγήσουν γιατί παραμένει υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο ενώ συνεχώς γίνονται προσλήψεις και παρατείνεται η θητεία των επικουρικών;

Ας απαντήσει επιτέλους ένας με επίσημους αριθμούς τί γινόταν τα τελευταία έξι χρόνια πρίν την μεγάλη επανάσταση και τι το τραγικό έγινε και προκάλεσε την μεγάλη επανάσταση.
Με αριθμούς παρακαλώ και προκαταβολικά πολύ ευχαριστώ; Αν δεν απαντήσετε και μέχρι να απαντήσετε με αποδείξεις είστε όλοι κατάπτυστοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ που τα γράφεις αυτά που ζεις;μάλλον στον κόσμο σου.στην ιδανική σφαίρα του σύριζα εγκλωβισμενος και ταγμένος στο κόμμα που θα έσκιζε τα μνημονια , δεν θα έκοβε συντάξεις και μισθούς θα επανέφερε τον 13ο μισθό και θα έδινε βάρος στην παιδεία και την υγεία. Και όταν έγινε το συλλαλητήριο του δήμου στην πλατεία, ο νεοεκλεγεις βουλευτής μας με τα χέρια στις τσέπες όλο μαγκιά υποσχόταν ότι θα βλέπαμε το νοσοκομείο αγνώριστο. Είχε δίκιο. Τότε είχε μόλις κλείσει η παθολογική τώρα κλείνει και ο χειρουργικος τομέας.Μεγάλη πρόοδος. Ποιος είναι ο ψεύτης ε;Να σου λυσω τώρα και την απορία για τα χειρουργεία. 3 αναισθησιολογοι καλύπτουν 21 ημέρες του μήνα. Το πρωί χρειάζονται 2εκ των οποίων οενας εφημερευει και ο τρίτος έχει ρεπό. Έτσι με τρεις.μπαίνουν τα χειρουργεία κάθε μέρα και διπλά. Καθένας αναλαμβάνει από ένα και αν τύχει και κάτι επείγον καλύπτεται άνετα και άμεσα. Όταν όμως είναι ένας ποιος θα προσέχει τον ασθενή στο χειρουργείο αν ταυτόχρονα γίνει κάτι στα επείγοντα;Νοσοκομείο με κλειστή παθολογική και όσα προανέφερα δεν είναι παρά ένα κέντρο ημέρας. Και αλίμονο σε όποιον από εμάς πάθει κάτι. Και πρόσεξε μην σου τύχει κάτι προσωπικά και ξυπνήσεις απότομα.