Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Περιφερειάρχες: Δεν θέλουμε να αναλάβουμε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας -





Την αντίδραση των περιφερειαρχών προκάλεσε εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι περιφέρειες από την 1η Ιανουαρίου 2016 αναλαμβάνουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και ζητούν για τεχνικούς λόγους τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης κατά ένα έτος.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με διευκρινίσεις για την κατάρτιση προϋπολογισμών, οι οποίοι πρέπει έως 31/12/2015 να κατατεθούν στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, η μισθοδοσία των 14.000 υπαλλήλων λογίζεται ως μέρος των τακτικών δαπανών των περιφερειών και την αναλαμβάνουν οι περιφέρειες από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός, κάνει λόγο για τεχνική αδυναμία των Περιφερειών να αναλάβουν τη μισθοδοσία την 1η Ιανουαρίου, ζητώντας αναβολή κατά ένα έτος και διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, κατά την οποία οι υπάλληλοι πληρώνονται κατευθείαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με την επισήμανση ότι οι 53 Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου αυτήν την περίοδο προετοιμάζουν τους φακέλους για τα έργα ΕΣΠΑ, που πρέπει να ολοκληρωθούν έως 31/12/2015, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ εκτιμά ότι είναι «αδύνατον» οι ίδιες υπηρεσίες να ελέγχουν και τους φακέλους των 14.000 εργαζομένων των Περιφερειών. Το ζήτημα μη ανάληψης της μισθοδοσίας από 1/1/2016 αναμένεται να συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αύριο. 

Στο μεταξύ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η συνάντηση των περιφερειαρχών με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο παράτασης κατά ένα έτος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ