Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ





ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δ. ΔΕΛΦΩΝ                                                 Άμφισσα 4/11/2015



ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ  ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

 Ποια Φωκίδα της ανάπτυξης ονειρεύονται οι διάφοροι "παράγοντες" της περιοχής, ποιες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες όταν τα στοιχεία και τα γεγονότα δείχνουν την πλήρη απαξίωση, την ερημοποίηση, την απόλυτη σχεδόν φτώχεια για το μεγαλύτερο μέρος του λαού;
    Δε φτάνει που έχουν μειώσει τα εισοδήματα μας κατά 50%-60%, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στερώντας μας εισοδήματα 100 και 150 εκατ. ευρώ μόνο για το Δ Δελφών (μια πρόχειρη μαθηματική πράξη το αποδεικνύει) , δε φτάνει που οι εργασιακές σχέσεις (και οι μισθοί)  στα μεταλλεία πήγαν στις εποχές της χούντας, οι όποιες υπηρεσίες  (σχολεία-νοσοκομείο - κ. υγείας- ΠΕΔΥ- πυροσβεστική- αστυνομία κλπ) είναι ήδη σε απόλυτη κατάρρευση. Σε αυτό το κλίμα και σε απόλυτο συγχρονισμό τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και η δ/νση του μεταλλείου ξεκίνησαν διωγμό απέναντι στα σωματεία, στους εκπρόσωπους των εργαζομένων!        
   Στο νοσοκομείο διώκεται ο πρόεδρος που κράτησε με συνέπεια ζωντανές τις ανάγκες για υγεία, προσπαθώντας για το καλλίτερο, χωρίς καμία σχεδόν στήριξη αν και τώρα φάνηκαν πλέον οι διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του νοσοκομείου, να διωχτεί η συνέπεια!!! Στο δε μεταλλείο ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του, προσπαθεί να δημιουργήσει τάγματα εφόδου, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας εργαζόμενους, με γιουρούσια στο ΕΚ Φωκίδας, στο Σωματείο, ακόμη και στα δικαστήρια. Αλώνιζε τους δρόμους της Άμφισσας αυτός ο "στρατός" του, με προφανή στόχο να σπείρει την ανασφάλεια στους κατοίκους, την τρομοκρατία στην αγορά, το φόβο στους εργάτες. Ενοχλήθηκε από τη δράση των σωματείων να βάλουν φρένο στα συνεχή ατυχήματα, στις περικοπές μισθών, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στις πολλές ώρες δουλειάς για λίγα ψίχουλα(!), με τις συχνές επιθεωρήσεις από τους μηδαμινούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που απέμειναν! Ακόμη και η δράση της τροχαίας τον ενόχλησε που έκανε τους ελέγχους της για πολλές παραβάσεις του ΚΟΚ.
   Απομένουν τα διατάγματα, οι νόμοι, για να μπορούν να λειτουργούν  ασύδοτα οι κάθε είδους αυτοβούλως ονομαζόμενοι ιδιοκτήτες περιουσιών που ΔΕΝ τους ανήκουν (Νοσοκομείο, βωξίτης). Η κυβέρνηση έδειξε τη διάθεσή της να δώσει τα πάντα όλα στο κεφάλαιο. Και με τα μνημόνια και με τα προαπαιτούμενα και με σ/ν που ετοιμάζει για ασφάλιση, συνδικαλισμό κλπ.
   Οι διάφοροι τελετάρχες των γιορτών - νυχτών - πρωτευουσών κλπ να αφήσουν τη δημαγωγία και να πάρουν θέση δίπλα στους διωκόμενους, πλάι στα σωματεία, κοντά στους δημότες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, του όποιου χώρου δουλειάς. Θα είναι παρούσα στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη όπως και στις 10,30 την ίδια μέρα στη συγκέντρωση στην πλ. Λαού.

 Απεργούμε, επειδή μαζί με το «φτάνει πια» θέλουμε να φωνάξουμε σε κυβέρνηση και Πολυχρονόπουλους ότι «η πολιτική σας δεν είναι μονόδρομος». Οτι δεν είναι μονόδρομος οι συντάξεις και οι μισθοί πείνας, η φοροληστεία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, το διαρκές κουτσούρεμα των δικαιωμάτων, τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, η τρομοκρατία και ο φόβος,  η ανεργία για τους νέους, η φτώχεια που μεγαλώνει, τα νηστικά παιδιά στα σχολεία. κι από την άλλη, οι φοροαπαλλαγές και τα προνόμια στο κεφάλαιο, η καταδίκη του λαού στη μιζέρια, για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική ανάκαμψη. Αυτά δηλαδή που αποφασίζει και ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Φωκίδας και υλοποιεί και το ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ.

 Υπάρχει άλλος δρόμος που οδηγεί στην ευημερία του λαού και γι' αυτόν παλεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: