Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η Σκωτία φορολόγησε τις πλαστικές σακούλες και μείωσε την κατανάλωσή τους κατά 80%.

Πριν ένα χρόνο εισήγαγε χρέωση 5 πενών ανά σακούλα.

Πριν την εισαγωγή του μέτρου, η Σκωτία κατανάλωνε 800 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο, πολλές εκ των οποίων κατέληγαν να μολύνουν το περιβάλλον και να απειλούν την άγρια ζωή.
Πριν την εισαγωγή του μέτρου, η Σκωτία κατανάλωνε 800 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο, πολλές εκ των οποίων κατέληγαν να μολύνουν το περιβάλλον και να απειλούν την άγρια ζωή 


Περίπου 650 εκατομμύρια λιγότερες σακούλες κατανάλωσαν οι Σκωτσέζοι από τότε που η χώρα εισήγαγε χρέωση πέντε πενών ανά σακούλα πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, η εισφορά στις σακούλες που διανέμονται από τα μεγάλα καταστήματα της Σκωτίας όχι μόνο ελάττωσε κατά 80% τη χρήση τους, αλλά δημιούργησε και έσοδα περίπου 6,7 εκατομμυρίων λιρών για καλούς σκοπούς.  

Η μείωση έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσότερων από 4.000 τόνων πλαστικού και άλλων υλικών κάθε χρόνο, καθώς και τη μείωση χρήσης άνθρακα κατά περισσότερους από 2.500 τόνους διοξειδίου ετησίως.   «Η επαναχρησιμοποίηση σακουλών έχει γίνει πλέον "δεύτερη φύση" για τους αγοραστές», δήλωσε με ικανοποίηση ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρίτσαρντ Λόκχεντ, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως «μεγάλη επιτυχία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: