Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«Τι είδους Ευρώπη θέλουμε» . Ρέντσι: Πρέπει να οικοδομηθεί μία πολιτική και όχι μόνο οικονομική Ευρώπη

«Υπάρχει ένα πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας.
Είναι τι είδους Ευρώπη θέλουμε» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης αναφερόμενος εκ νέου στην ευρύτερη πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε ότι πρέπει να οικοδομηθεί μία πολιτική και όχι μόνο οικονομική ένωση, επαναλαμβάνοντας εν μέρει τη θέση που είχε διατυπώσει τη Δευτέρα, μετά το ελληνικό «όχι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας :


«η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ή έχει τελειώσει».

Παίρνοντας το λόγο στο Cern (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Έρευνας) της Γενεύης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Ετοιμάζομαι να μεταβώ στις Βρυξέλλες για μια πολλοστή συζήτηση σχετικά με την Ευρώπη. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας. Το πρόβλημα σχετίζεται με τι είδος Ευρώπης θέλουμε για το μέλλον».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «για να μπορέσει να οικοδομηθεί μια πολιτική, και όχι μόνον οικονομική Ευρώπη πρέπει να επιστρατεύσουν όλοι, την μέγιστη εξυπνάδα τους».

Πριν την έναρξη του Eurogroup, o Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε:

«Bρισκόμαστε εδώ με εποικοδομητικό πνεύμα για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Πολλά θα εξαρτηθούν, φυσικά, από το ποια στάση θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Εγώ ελπίζω να επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα». Ο Πάντοαν ευχήθηκε «να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της νομισματικής ένωσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: