Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

(Γ)Ι(Φ)ΤΕΑ : Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ...ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ!


   Το ''Αρχηγείον''!...

Δεν θέλουμε να δημοσιεύσουμε τις δεκάδες των προσφάτων φωτογραφιών, στις οποίες αποτυπώνονται με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, η Αδράνεια, η Αδιαφορία και η Αμέλεια της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της ανεξέλεγκτης δράσεως και παρουσίας των γύφτων (ή ρομά), στην πόλη μας. 

 Δεν θέλουμε να καταδείξουμε τα συχνότερα σημεία των ''δράσεων'' αυτών των ανθρώπων μέσα στην πόλη, γιατί είναι γνωστά στους πάντες και είναι η καθημερινά αντικρίσιμη εικόνα από όλους μας, πολίτες, αρχές και θεσμικά όργανα.  
  Δεν θέλουμε να ''λαϊκίσουμε'' δημοσιεύοντας φωτογραφίες με αυτά τα περιφερόμενα και μονίμως με το ένα χέρι απλωμένο μελαχροινά παιδιά, των οποίων η παιδεία (!...) από το περιβάλλον τους, έχει εξαντληθεί μόνον στην καθοδήγηση του τρόπου επαιτείας.
  Ούτε βεβαίως θα αναφέρουμε τα δεκάδες των περιστατικών στα οποία είμαστε θιασώτες και στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει αυτά τα παιδιά, με μοναδικό σκοπό την με οποιονδήποτε τρόπο απόσπαση κάποιου κέρματος, από τον οποιονδήποτε θα συναντήσουν.  Είτε είναι Έλληνας, είτε αλλοδαπός.
  Δεν θα σχολιάσουμε την συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίον προσπαθούν αυτά τα παιδιά να φανούν χρήσιμα στους ''οικείους'' τους, ούτε και βεβαίως τον τρόπο λειτουργίας της ''συνοδείας'' των, προκειμένου να μην υπάρξουν ''κενά'', στην γεωγραφική και υποστηρικτική ''κάλυψη'' της επαιτείας των εντός της πόλεως.
   Όμως, για τον λόγον του ότι, το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις και οι μέχρι στιγμής ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους των αρμοδίων, είναι από πενιχρές έως ανύπαρκτες, εμείς θα εστιάσουμε στην ουσία του θέματος.  Η οποία δεν είναι άλλη, από την ''Καθοδήγηση''. Και εξηγούμεθα :

   Κάθε πρωΐ στην πλατεία Ηρώων, εμφανίζονται ένα έως δυο αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα με οικογένειες γύφτων (ή ρομά), τα οποία και τους αποβιβάζουν σε εκείνο το σημείο.  Συνήθως το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων έχει και ως εμπόρευμα, καλάθια ή στρωσίδια, τα οποία υποτίθεται ότι διαθέτει προς πώληση στους διερχόμενους πελάτες του εκεί υπάρχοντος πολυκαταστήματος.  Οι αποβιβαζόμενοι διασπείρονται στην πόλη σύμφωνα με τις οδηγίες του ''Αρχηγού'' τους, ο οποίος παραμένει σε εκείνο το σημείο μέχρι το μεσημέρι.  Κάθε τόσο εμφανίζονται οι νεαροί και νεαρές γύφτοι (ή ρομά) για να παραδώσουν τμηματικό ''Ταμείο'', ή διάφορα αντικείμενα-''εύρετρα''  και το μεσημέρι αναχωρούν πάλι όλοι μαζί.  Έως τότε, στην πλατεία Ηρώων παραμένει ο ''Αρχηγός'' μαζί με τα νήπια, τους ''υπαρχηγούς'' του, καθώς επίσης και μια-δυο ηλικιωμένες γυναίκες.  Το ίδιο επαναλαμβάνεται και αργά το απόγευμα, όταν τα παραλιακά καταστήματα της Ιτέας είναι γεμάτα από κατοίκους και επισκέπτες.
 
  Εμείς λοιπόν, υποδεικνύουμε το ''Αρχηγείο'' αυτού του καθημερινού εγχειρήματος αυτών των ανθρώπων, των οποίον η συμπεριφορά και η εμφάνιση, μόνον κακό κάνει στην εικόνα της ''τουριστικής'' πόλεώς μας.
  Εάν υπάρχει ενδιαφέρον και θέληση από τις πάσης φύσεως ''Αρχές'' αυτού του τόπου, ας γίνει κάτι επιτέλους.  Γιατί διαφορετικά, εκτός από τα τουριστικά σκάφη τα οποία προσεγγίζουν αυτά τα παιδιά και από κρηπιδώματος εκλιπαρούν για ''βοήθεια'', δεν θα πρέπει να μας ξενίσει εάν εμφανιστούν και στην Λιτανεία την παραμονή της εορτής της''Μεταμορφώσεως'', να ζητούν από τους ακολουθούντες : ''δώσε κάτι...''

http://epikourositeas.blogspot.gr/


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ..
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΙΝΙΣΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

η δημοτική αρχή "αγωνίζεται" για την Ιτέα μας!!!!!!!!!!!!!!!ρε ουστ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΏ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΕΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ,ΌΧΙ ΑΠΌ ΚΆΤΩ!Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΈΧΕΙ ΞΕΦΎΓΕΙ!Η ΥΠΟΜΟΝΉ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΌΡΙΑ!Μ Α Ζ Ε Ψ Τ Ε Τ Ο Υ Σ!!!