Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ντράγκι: Κανένα "κούρεμα" στις καταθέσεις των Ελλήνων

Πρόταση να μην γίνει κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων φέρεται να έκανε ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι σε κλειστό δείπνο με τραπεζίτες όλων των χωρών της Ευρωζώνης.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων. Αποκλείω το bail in είτε για ποσά μικρότερα από 100.000 ευρώ είτε για μεγαλύτερα» φέρεται να είπε ο Ντράγκι κατά τη διάρκεια του ανεπίσημου δείπνου.

Η σχετική απόφαση για τον φραγμό στο κούρεμα των καταθέσεων ελήφθη σχεδόν ομόφωνα. Το απόρρητο πλάνο της ΕΚΤ προβλέπει, κατά το δημοσίευμα, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να χάσουν μέρος των καταθέσεών τους όσοι πολίτες δεν έβγαλαν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Πάντως, υπήρξαν και φωνές που εισηγήθηκαν ένα bail in κεφαλαίων ύψους 25 δισ. ευρώ «Δεν είναι δυνατόν να κουρέψουμε τα χρήματα των Ελλήνων που επέλεξαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες στηρίζοντας την οικονομία και το σύστημα. Πρόκειται για πράξη άκρως πατριωτική που δεν πρέπει να τιμωρηθεί με μια κίνηση που θα έδειχνε αναλγησία» φέρεται να ήταν η απάντηση του ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: