Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΔΕΛΦΩΝ :ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση που έχει αρχίσει να δείχνει τις τρομακτικές τις επιπτώσεις και που από το Σεπτέμβρη  (έν όψει και των νέων μέτρων) 
θα γίνει αβάσταχτη στο μεγαλύτερο μέρος των  φτωχών λαϊκών στρωμάτων και επειδή ο Δ. Δελφών δεν είναι οι δρόμοι, τα σπίτια κλπ αλλά πρώτα και πάνω απ όλα οι ίδιοι οι δημότες, τα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα, καλούμε το Δημ. Συμβούλιο Δ. Δελφών να πάρει σαφή θέση, στο αμέσως ερχόμενο Συμβούλιο στα ποιο κάτω ζητήματα  καθώς και να δούμε τους τρόπους υλοποίησής τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  Στις σημερινές συνθήκες, που, τα λαϊκά προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα και οι ανάγκες μεγαλώνουν καθημερινά, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απόλυτα αναγκαία, συνδυαζόμενη με την αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές και φυσικά με την αγωνιστική διεκδίκηση μόνιμων λύσεων και εξασφάλιση προοπτικών σε όφελος του λαού.
  Σε αυτή ακριβώς την βάση το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει :
* Να συμπαρίστανται και να κάνει δικό του ζήτημα κάθε λαϊκό αίτημα. Να διεκδικεί μαζί με επιτροπές αγώνα λαϊκής έκφρασης όσα χρειάζονται και απαιτούν οι εργαζόμενοι..
* Να απαιτήσει κανονική και έγκαιρη πληρωμή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Να συμβάλλει ώστε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα σε μια σειρά εργαζόμενους που έχουν καιρό να πληρωθούν (εργολαβικές ομάδες στα μεταλλεία).
* Να διεκδικήσει κονδύλια για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών φτωχών λαϊκών οικογενειών, που θα διαχειρίζεται ο ίδιος, χωρίς ανάμιξη επιχειρηματιών, ΜΚΟ και εκκλησίας. Σε αυτή την βάση να αξιοποιηθούν και τυχόν προγράμματα της Ε.Ε. Για αυτό τον λόγο πρέπει να διαμορφώσει ενιαία δομή, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, που θα συνενώνει όλες τις υπάρχουσες δομές αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Να δουλέψει καλά το Πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Να οργανώσει συσσίτια για απόρους και για τα σχολεία, όπου χρειάζεται.
* Να κάνει ότι μπορεί για να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς νερό και ρεύμα.
* Να απαλλάξει από δημοτικά τέλη κάθε ανήμπορο. άνεργο. χαμηλοσυνταξιούχο. Κάθε φτωχή λαϊκή οικογένεια.
* Να συμβάλλει στον αγώνα για κατάργηση της όποιας συμμετοχής σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες είτε ασφαλισμένοι είναι, είτε ανασφάλιστοι.
* Να αγωνιστεί για κατάργηση των διοδίων, όλων των διοδίων και όχι μόνο της Λαμίας. Ο ΟΣΕ όχι μόνο να ξαναβάλει το φθηνό εισιτήριο και για τους επιβάτες του Βοιωτικού Κηφισού (Μαριολάτα ,Γραβιά, Καστέλλια, Πολύδροσος, Αγόριανες κλπ αλλά να το κατεβάσει ακόμη περισσότερο για να διευκολυνθεί η μετάβαση στο Κέντρο με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μιας και τα ΙΧ είναι πλέον ασύμφορα για τα λαϊκά στρώματα., και για λόγους καυσίμων, και για λόγους διοδίων και για λόγους συντήρησης( αλλά και τελών και ασφάλισης.)
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
   Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού), της υποχρηματοδότησης, που δυσχεραίνει την προμήθεια φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών και φυσικά των συσσωρευμένων διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων εξ αιτίας της έλλειψης συντονισμένης και συστηματικής διοικητικής μέριμνας,.. με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια ή ανάλογη πολιτική με τους προκατόχους της... Ότι γίνεται, γίνεται με την φιλότιμη προσπάθεια του κακοπληρωμένου προσωπικού, που μήνες τώρα διοικείται από μόνο του.
  Υπερφορτωμένο με περιστατικά που δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστούν στην Άμφισσα λόγω έλλειψης οργανωμένης και επαρκούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και που διώχνονται για Λαμία, Πάτρα, η Αθήνα, πολλές φορές με ίδια μέσα.
  Αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, εργαστήρια και φαρμακεία παραμένουν απλήρωτοι από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και αρκετό καιρό.
  Όλα αυτά αντανακλώνται στις υπηρεσίες υγείας που έχουν στην διάθεση τους όσοι τις έχουν ανάγκη.. Αυτές είναι, με ευθύνη των ακολουθούμενων πολιτικών, ανεπαρκείς και απαράδεκτες.. Οδηγούν και στο ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, που σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας καλούνται να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα ή και να πληρώσουν σημαντικές συμμετοχές στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε οικογένεια ξοδεύει κάθε μήνα τουλάχιστον 10 ευρώ μόνο για συνταγογράφηση το μήνα.
   Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκτιμά πως δεν αρκούν τα ωραία λόγια και οι ευχές... Δεν αρκεί  η συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ.. Δεν φτάνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα μόνιμα... Δεν δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας.
Για μας το κύριο πρόβλημα είναι να ασκηθούν πιέσεις και να οργανωθεί η διεκδίκηση του λαού :
* Για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υπηρεσίες υγείας για όλους
Για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων του νοσοκομείου.
* Για οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ολόκληρο το Δήμο, με επάνδρωση αγροτικών ιατρείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ (και ΕΟΠΠΥ) με γιατρούς αλλά και εργαστηριακούς ελέγχους, την άμεση επαναλειτουργία του ΚΥ Ιτέας.
* Για την επιστροφή των χρημάτων που πήραν από τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μπορέσουν να παίξουν τον ρόλο τους.
*  Άμεση επαναλειτουργία του Γηροκομείου Άμφισσας ως κρατική μονάδα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. ( από τα δικά μας κλεμμένα λεφτά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
  Είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αυτοαπασχολούμενοι του Δήμου μας, από την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών, που ζητά το μεγάλο κεφάλαιο δια της Ε.Ε και του ΔΝΤ... Από την πολιτική πρακτική που είχαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.. Από το κλίμα υποταγής που καλούν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονοδρόμου...
Δεκάδες καταστήματα και μικρές βιοτεχνίες έκλεισαν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα.. Πολύ περισσότερα θα κλείσουν τις επόμενες μέρες με την τρομακτική αύξηση της φορολογίας αλλά και από την κατακόρυφη πτώση της λαϊκής κατανάλωσης σαν αποτέλεσμα της μείωσης των μισθών και των συντάξεων και φυσικά λόγω της μεγάλης αύξησης του ΦΠΑ.
  Σε αυτά τα πλαίσια και για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων το Δημοτικό συμβούλιο οφείλει πέρα από την όποια συμπαράσταση του να διεκδικήσει μαζί τους :
* Φορολογική ελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ με κατάργηση κάθε είδους «αντικειμενικών κριτηρίων».
* Κρατική χρηματοδότηση του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κατά τα 2/3. Να μη γίνουν άλλες αυξήσεις στις εισφορές. Να μειωθούν κατά 10% για τους αυτοαπασχολούμενους και γενικότερα τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους για όσο διαρκεί η κρίση. Να παύσουν οι ποινικές διώξεις για τις καθυστερούμενες οφειλές. Κατώτερο ποσό σύνταξης τα 1.150 ευρώ.
* Πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τον ΟΑΕΕ για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
* Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ της οικογένειας και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
*  Η λειτουργία του βιοτεχνικού πάρκου να γίνεται με κρατική χρηματοδότηση και συνεταιριστική διαχείριση.
* Απόκρουση μαζί με τους εργατοϋπάλληλους της παραπέρα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο ωράριο, με Κυριακή αργία, 3 απογεύματα κλειστά για όλα τα καταστήματα μεγάλα και μικρά, υποχρεωτικά.
* Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με εγγύηση του Δημοσίου.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
  Από φέτος βρίσκεται σε ισχύ η νέα ΚΑΠ, η οποία σε συνδυασμό με τους όρους που περιέχονται στο τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα εργαλεία μέσω του οποίου η ΕΕ των μονοπωλίων και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, απελευθερώνει τον ανταγωνισμό, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση προσθέτοντάς τους στη στρατιά των ήδη 1.500.000 ανέργων.
  Η "υπερήφανη αριστερή" κυβέρνηση, αφού μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ με τη συμφωνία όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ήδη αποφάσισε και υλοποιεί τα προαπαιτούμενα για το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο (καταργώντας ακόμη και δικούς της νόμους) μέτρα:
1. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ.
2. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
3 . Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
4. Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.
5. Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες
6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
8. Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.
9. Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κ.λπ.), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή.
10. Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την Υγεία.
   Το Δ. Συμβούλιο δηλώνει ότι θα μπεί στην πρώτη γραμμή οργανώνοντας την πάλη μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους αλλά και τους υπόλοιπους φορείς εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στις τραγικές επιπτώσεις που δημιουργεί αυτή η πολιτική. Πιστεύουμε ότι με αυτή την αντιαγροτική πολιτική θα αλλάξει άρδην το διατροφικό μοντέλο με αποτελέσματα μη αναστρέψιμα για την ίδια την υγεία των πολιτών και παράλληλα το διωγμό από τη γή εκατοντάδων χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων.
 -Να διασφαλιστεί η συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών εξασφαλίζοντας πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα για τους αγρότες και ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους.
 -Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την πληρωμή όλων των προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των νωπών, σιτηρών, γάλατος, κρέατος.
 -Εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις σε σπίτια και χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο".
 -Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν απρόσκοπτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.
 -Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού ), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις, αφού εξαιτίας των κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί.
 -Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κ.λπ.). Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι.
   Όπως είπαμε και ποιο πάνω καλείτε το Δ. Σ. να πάρει θέση με ποιους θα είναι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με την ασκούμενη, από τους διάφορους πολιτικούς, μίας, συγκεκριμένης, πολιτικής υπέρ της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων ή υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, των δημοτών μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: