Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΙΤΕΑ… Φραστικό επεισόδιο και απειλή σε ιδιοκτήτη σκύλου για φόλες! - Τι προβλέπει ο Νόμος στην περίπτωση.

ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ – ΕΡΕΥΝΑ

Πληροφορηθήκαμε πως πριν μερικές ημέρες,
ένας ηλικιωμένος κύριος είχε φραστικό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου. Γνωστός ο ηλικιωμένος για την αντιπάθεια στα τετράποδα ενοχλήθηκε από το γαύγισμα και αναφέρθηκε… σε φόλες.! Ο εν λόγω κύριος στρέφεται τακτικά κατά των αδέσποτων, αλλά όπως επισημάναμε και πιο πάνω τώρα τα έβαλε και με τα κατοικίδια σκυλιά.
Πολλοί από εμάς έχουμε παραξενιές αλλά, δεν πρέπει να στεφόμαστε κατά πάντων. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι σεβαστοί από την κοινωνία μας αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο κακό και διχόνοια προκαλούν και μπαίνουν στο περιθώριο! Παράδειγμα, ένας άλλος κύριος που επισκέπτεται την Ιτέα για λίγες ημέρες το καλοκαίρι, ζητά να κοπούν τα πεύκα στην παραλία γιατί έχει λέει αλλεργία!
Σίγουρα με τη φράση «Ναι με ενοχλεί και το γαύγισμα, γι΄ αυτό θέλουν φόλες» είναι άμεση απειλή για το ζώο. Δηλαδή θέλει να πέσουν φόλες και μέσα στις αυλές σπιτιών; Δυστυχώς για όσους μισούν τα ζώα, η δικαιοσύνη έχει προβλέψει ώστε να προστατευτούν τόσο αυτά όσο και οι ιδιοκτήτες τους.
----------------------------------------------------------
Δείτε τις ενέργειες που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος ιδιοκτήτης ζώου που δέχτηκε απειλή:
Η "ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΜΕ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ...
Εξυπηρετεί δηλαδή ΚΑΙ τον εκφοβισμό του δράστη για αποτροπή περαιτέρω ενεργειών (φόλες κτλ) ΚΑΙ την εξασφάλιση γραπτού "προηγούμενου" μαζί του, ώστε αν ω μη γένοιτο πραγματοποιήσει τις απειλές του, να υπάρχουν απτά στοιχεία εναντίον του.
1) Μαθαίνετε τα στοιχεία του ατόμου (Όνομα / Επίθετο / Διεύθυνση).
2) Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα της περιοχής.
3) Αναφέρετε στη Γραμματεία του γραφείου του τί ακριβώς θέλετε.
4) Αναφέρετε στον Εισαγγελέα της υπηρεσίας: "Ο τάδε απείλησε επανειλημμένα τη ζωή των ζώων μου, θέλω να του γίνει Σύσταση από την Αστυνομία"
5) Σας δίνουν το χαρτί και πάτε στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την Εισαγγελική Παραγγελία, δηλαδή να πάνε επιτόπου στο σπίτι του και να του κάνουν Σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.
6) Εάν είναι γείτονας σας, τον ενημερώνετε ότι η καταγγελία για απειλή πλέον υπάρχει ΓΡΑΠΤΑ και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα σας, θα θεωρηθεί αυτομάτως κατηγορούμενος/η και θα υποστεί τις συνέπειες του ν.3170/2003, τον οποίο καλό θα είναι να φροντίσετε να έχετε πάντα εκτυπωμένο, μαζί με την Εισαγγελική Παραγγελία.
Ο νόμος σε pdf εδώ: http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf
Σε περίπτωση που δεν έχετε τα στοιχεία του ατόμου ή δεν έχετε χρόνο για τον Εισαγγελέα, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα, ακόμα και εάν έχει περάσει η ώρα του συμβάντος:
1) Καλείτε την Αστυνομία μέσω του 100.
2) Έτσι, όταν το Κέντρο στείλει περιπολικό, θα καταγραφεί η κλήση σας στην "Αναφορά του 8ώρου" τους. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντιθέτως πάτε εσείς στο Α.Τ. για την καταγγελία, ΔΕΝ γίνεται καταγραφή στο Βιβλίο Συμβάντων για απλή Σύσταση, παρά μόνο αν προχωρήσετε σε Μήνυση. Οπότε προτιμάτε να καλείτε μέσω στου 100 την Αστυνομία.)
3) Στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της "Αναφοράς 8ώρου" για να το έχετε στο αρχείο σας για μελλοντική χρήση του ως "προηγούμενο" μεταξύ υμών και του συγκεκριμένου ατόμου.
4) Επίσης θα ζητήσετε από τους αστυνομικούς όταν έρθουν, να πάρουν τα στοιχεία του ατόμου που απείλησε/κακοποίησε.

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα για όσους έχουν προηγούμενα με διαφόρους για άσχετους με το θέμα λόγους!!! Τους κάνουμε να τρέχουν και να μη φτάνουν! Έχει να πέσει γέλιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα και καλα κανετε και γραφεται τους νομους . ΑΛΛΑ παντα υπαρχει το αλλα , δεν γραφεται και τους νομους που λενε πως πρεπει ο ιδιοκτητης ενος σκυλου να βγαζει το ζωντανο βολτα ! Πρεπει δηλαδη να το εχει δεμενο , να του εχει φιμωτρο , οταν κανει την αναγκη του να τα μαζευει , να μην το πηγαινει στην παραλια οπου παιζουν ανυποπτα μωρα και παιδακια . Εχει αναρρωτηθει κανενας τι μολυνσεις μπορει να παθει ενα παιδακι απο τα κοπρανα σκυλου ??? Το ειχα ξαναγραψει απευθυνομενος στο Λιμεναρχειο , αλλα στου κουφου την πορτα !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως ζημιά δεν έπαθα από 10 Σκυλια!! Που έχω ούτε τα παιδιά μου...αντιθετα στα πάρκα εχω βρει προφυλακτικά.. .ενέσεις....κοπρανα ανθρώπων και τα χαρτιά που έχουν σκουπίσει.. .γυαλιά.. .κουτάκια αναψυκτικών...χαρτια από σοκολάτες...κτλ.κατα τα άλλα φταίνε τα ζώα και οι ιδιοκτήτες τους.