Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΙΤΕΑ… Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε αυτούς…


…που έχουν μπερδέψει πολλά στο μυαλό τους και μισούν τη Γερμανία,
για της θηριωδίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου,
για το οικονομικό της θαύμα,
για τα προϊόντα της,
για τους αλαζόνες κατοίκους της,
για την ανύπαρκτη πολιτιστική της ιστορία,
για την ψυχρότητα στις αποφάσεις των ηγετών της,
για το ποδόσφαιρο,
αλλά τη θαυμάζουν γιατί πιστεύουν πως μόνο η Γερμάνια θα μας σώσει οικονομικά!
Σας στέλνω αυτό το κείμενο και τη φωτογραφία που βρήκα, εξ αιτίας μίας συζήτησης που άκουσα άθελα μου χθες σε καφετέρια στη παραλία της Ιτέας. Μερικοί κύριοι έλεγαν ακριβώς αυτά που αναφέρω παραπάνω και αλλά πολλά που δεν θυμάμαι, αλλά ψήφισαν «ναι» και δικαίωμα τους, διότι τους το είπε το κόμμα και ξαφνικά έσταζαν μέλι για τη γερμανική πολική και το γερμανικό σύστημα. Τι σας είπε το κόμμα και αλλάζετε γνώμη για τη Γερμανία σε δευτερόλεπτα;
Προσωπικά θα πρότεινα επίσκεψη σε ψυχίατρο.
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει Ναζιστές σε κάποιο χωριό της Γιουγκοσλαβίας που έχουν κλέψει χήνες, αφού πρώτα εκτέλεσαν δια απαγχονισμού μία μητέρα και το παιδάκι της αγγίζει και κοιτά το άψυχο κορμί της απορημένο. Τραγικές και οι φιγούρες που διακρίνονται κάτω από το παράθυρο, μία ηλικιωμένη γυναίκα με ένα άλλο παιδάκι.
Η λεζάντα τα λέει όλα. Το ίδιο κάνουν και σήμερα αλλά με το γάντι.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειάζεται να πάμε στη Γιουγκοσλαβία για να δούμε τον "ανθρωπιστικά ευαίσθητο λαό" των Γερμανών! Έχουμε κι εδώ "θαύματα" της "ευαισθησίας" τους, Αγία Ευθυμία, Σεγδίτσα, κρεσέντο στο Δίστομο αλλά και σ' όλη τη χώρα δείγματα "πολιτισμού"!