Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο Δήμαρχος Δελφών για τις αντιδράσεις επαγγελματιών στο κυκλοφοριακό τονίζει: «Θα προχωρήσουν οι αλλαγές»



-Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξηγεί ότι ήταν προεκλογική δέσμευση της παράταξης και θα υλοποιηθεί οπωσδήποτε. -Θα προηγηθεί διαβούλευση και η αρχική εφαρμογή θα είναι πιλοτική, όπως υποστηρίζει.

Αποφασισμένος να προχωρήσει τις εξαγγελθείσες κυκλοφορικές αλλαγές, μα και καθησυχαστικός παράλληλα, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του στην ΩτΦ, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει πιλοτικό στάδιο εφαρμογής
«Θα προχωρήσουμε ό,τι και να γίνει», υποστηρίζει ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι είναι κύρια και πρωταρχική προεκλογική δέσμευση της παράταξής του και δεν πρόκειται να μην το προχωρήσει σε καμιά περίπτωση. «Είναι γνωστές οι προθέσεις μας, όλοι τις ξέρουν. Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της παράταξής μας,  είναι γνωστό και είναι δημοσιευμένο παντού και στην εφημερίδα σας. Βλέπετε και εσείς ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Άμφισσας είναι τεράστιο. Υπάρχουν σημεία που τις ώρες αιχμής δεν μπορεί να περάσει ούτε μηχανάκι. Παράλληλα δεν είναι εικόνα πόλης αυτή», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Αναφορικά με το γιατί καθυστερεί να παρουσιάσει τις αλλαγές εξηγεί ότι η μελέτη δεν είναι ακόμη έτοιμη, ενώ κατανοεί όπως λέει πλήρως την αγωνία που εκφράζεται. «Πάντα οι αλλαγές μας τρομάζουν, όπως και ό,τι πέρα από τις συνήθειές μας. Καταλαβαίνω απόλυτα τις αντιδράσεις, αν και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη σεναριολογία που εκφράζεται. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, πέρα από όσα έχω ανακοινώσει σε πρώτο στάδιο στην εφημερίδα σας. Αυτό που μπορώ να πω είναι μόνο ότι η μελέτη θα παρουσιαστεί επίσημα και θα γίνει διαβούλευση. Πραγματική και ουσιώδης. Θα καταγραφούν οι παρατηρήσεις, θα συζητηθούν και πιθανότατα κάποιες από αυτές θα ενσωματωθούν στα προτεινόμενα», τόνισε ο Δήμαρχος.
Επιπλέον εξήγησε ότι το μόνο που θέλουν είναι να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν θα εφαρμοστεί τίποτε σε τελικό στάδιο από την αρχή. Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν πιλοτικά. Κατά την πρώτη εφαρμογή τους θα εντοπιστούν και θα καταγραφούν τυχόν λάθη, παραλείψεις, δυσλειτουργίες, τις οποίες άμεσα θα φροντίσουν να διορθώσουμε», υποστήριξε.
Προβληματισμός στην πλειοψηφία
Να σημειωθεί ότι έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης η διάσταση που λαμβάνουν οι αντιδράσεις, καθώς, όπως λένε, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε ακόμη. Θεωρούν δε, ότι κάποιοι συνειδητά οξύνουν τα πνεύματα για να προβοκάρουν μια μεγάλη αλλαγή σε θετική κατεύθυνση για τον τόπο.
«Σε κάθε μεγάλη αλλαγή υπάρχουν πάντα κάποιοι που αντιδρούν και κάποιοι που δυσαρεστούνται. Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό καλό και όχι τα μικροσυμφέροντα κάποιων», υποστηρίζει αιρετός της Άμφισσας, συμπληρώνοντας ότι «για δεκαετίες δεν προχώρησε καμιά μεγάλη αλλαγή εξ αιτίας της νοοτροπίας που επικρατεί. Αυτό πάντως που μας προβληματίζει είναι πως γίνεται να γνωστοποιούνται κάποιες σκέψεις ή προτάσεις που έπεσαν μια στιγμή στο τραπέζι και από αυτά να βγαίνουν συμπεράσματα», υποστηρίζει.
Μάλιστα, αναφερόμενος στην προσωρινή Διοίκηση των επαγγελματιών που δώσανε στην δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες αναφορές, αναρωτήθηκε ποιοι είναι και για πόσο καιρό τελούν ως προσωρινή διοίκηση.
Η μετακίνηση της λαϊκής κάνει πολλούς επαγγελματίες να χάνουν τον ύπνο τους
Ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης έχει αναπτυχθεί για την φημολογούμενη μετακόμιση της λαϊκής, εκτός κέντρου της Άμφισσας. Αυτό το θέμα ήδη προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις, δίχως καν να έχει ανακοινωθεί επίσημα. Οι περισσότεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως αντικειμένου δραστηριότητας θεωρούν ότι ωφελούνται από την παρουσία της. Κάποιοι μάλιστα, φτάνουν σε σημείο να μιλούν για τριπλάσιο τζίρο το Σάββατο. Υπάρχουν βέβαια και επαγγελματίες, αλλά και πολίτες που θεωρούν ότι η ύπαρξη της λαϊκής στο κέντρο δημιουργεί τεράστια προβλήματα κάθε Σάββατο, χαλάει την εικόνα της πόλης και φρακάρει την κυκλοφορία.
Αν και δεν ξέρουν τι πραγματικά προβλέπει η εν λόγω μελέτη, οι συζητήσεις, κυρίως από όσους θέλουν τη λαϊκή, φουντώνουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για δεκαετίες δεν προχώρησε καμιά μεγάλη αλλαγή εξ αιτίας της νοοτροπίας που επικρατεί. Αυτό πάντως που μας προβληματίζει είναι πως γίνεται να γνωστοποιούνται κάποιες σκέψεις ή προτάσεις που έπεσαν μια στιγμή στο τραπέζι και από αυτά να βγαίνουν συμπεράσματα», βρε δήμαρχε είσαι και νέος αυτό είναι το πρόβλημα τώρα το κυκλοφοριακό τα μπέρδεψες, αλλού είναι το θέμα αλλά όπως λέει και ο σύμβουλατορας αλλαγή λόγω νοοτροπίας δεν έγινε και δεν θα γίνει σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που καίνε αλλά εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι γιατί σε περιμένουνε πολλοί στη γωνία, κάνε και εκεί αλλαγές αν σου βαστάει