Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η ίδρυση της Ιτέας " Τα γενέθλια...! " Ιστορικά έγγραφα ντοκουμέντα!


Η πρόθεση του Δημάρχου για αναβάθμιση κάποιον τοπικών εκδηλώσεων για Τουριστικούς & Πολιτιστικούς λόγους ήρθε και συνάντησε την ιδέα των μελών της Καρτερίας για μία νέα γιορτή την Τρίτη 19/5/2015 και ώρα 20:30 στο Κυριακοπούλειο η  2η συνάντηση…


 Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου μας ξεκινάει μια προσπάθεια ανάδειξης  μιας νέας γιορτής με σπουδαία σημασία για την πόλη μας.

Είχαμε άλλοτε:
την Ναυτική εβδομάδα,
το Ραλλυ Ακρόπολης,
την Έκθεση του εμπορικού επιμελητηρίου Φωκίδας ή
τα Δελφίνια
που γέμιζε η πόλη μας κόσμο, επισκέπτες, αθλητές και αθλήτριες με τις οικογένειες τους, μικρά παιδιά… τα μαγαζιά μας γεμάτα κόσμο αλλά και εμείς, σαν κάτοικοι αυτής της πόλης, γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες από τα τόσο όμορφα δρώμενα που διαδραματιζόταν μέσα στην πόλη μας… όλα αυτά δυστυχώς είναι παρελθόν.
Για αυτό πραγματοποιούμε μία προσπάθεια όχι για να δημιουργήσουμε φιέστες, όχι να βρούμε ταυτότητες αλλά όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πάρτι, μια γιορτή που λίγες πόλης στην Ελλάδα έχουν την τιμή να έχουν, αυτή των γενεθλίων…

Μύρκας.
 
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Ιων. Κολοβου
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Υπ΄αριθ. 3088
Λαβόντες υπ΄οψιν τήν αναφορά του κατά την Ανατολική Ελλάδα εκτ. Επιτρόπου δι΄ής προβάλλει κατ΄αίτησιν των κατοίκων της πόλεως Σαλώνων να χαρισθή ή να εκτιμηθή μετρίως το έδαφος επί του οποίου μέλλουν να εγείρουν νέαν πόλιν κατά το παράλιον,  Ίτέαν λεγόμενον.
Θεωρούντες ότι η νέα αύτη πόλις εγειρομένη είς κατάλληλον θέσιν του Κορινθιακού κόλπου θέλει καταστή προϊόντος του χρόνου πολλού λόγου αξίας κατά πολλούς λόγους και μάλιστα διά το εμπόριον και τα έξ αυτού αγαθά.
Θεωρούντες το ΚΒ΄ψήφισμα της έν Τροιζήνι Εθνική Συνελεύσεως
….
Έν Ναυπλίω τώ 13 Αυγούστου 1830
Ο Κυβερνήτης
Ιωάννης Καποδίστρια
1830 – 2015
185 χρόνια και συνεχίζουμε …
keep walking...









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η πόλη χρειάζεται καθαριότητα και κοπή χόρτων στα παρτέρια και μετά συζητάμε για τα γενέθλια?

Μ. είπε...

Τα χόρτα πάντα θα μεγαλώνουν στα παρτέρια και τα σκουπίδια θα γεμίζουν καθημερινά τους κάδους μας... Τα παιδιά μου όμως θα μεγαλώσουν μόνο ΜΙΑ φορά και θέλω να τους δώσω το καλύτερο.... δεν μπορώ να περιμένω πότε θα αγοράσουν το κλαδευτήρι ή πότε θα περάσει η οικονομική κρίση ή πότε θα είναι ανάδρομος ο ΔΙΑΣ ... θέλω να φύγω από τις "εικόνες ντροπής" που εμείς από αυτό το blog πρώτοι δημοσιεύουμε και να φτιάξω νέες εικόνες, όμορφες για την πόλη μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πολιτισμός όμως θέλει περιβάλλον καθαρό και η πόλη έχει γράψει ιστορία με τον Άστιγγα και το πλοίο Καρτερία, αν μπορεί ο Δήμος να συνδέσει αυτά θα είναι ευχής έργον!!!