Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΜΦΙΣΣΑ... ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Άμφισσα  13-05-2015

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Συμπολίτισσες
Συμπολίτες
            Η Δημοτική Αρχή έχει πρόθεση να προβεί σε σειρά κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στη πόλη της Άμφισσας. Μεταξύ των προτάσεων είναι η μετατροπή της οδού Γιαγτζή σε πεζόδρομο, η μετατροπή της Λεωφόρου Σαλώνων και της οδού Γιδογιάννου, δρόμων διπλής κυκλοφορίας,  σε μονόδρομους με κατεύθυνση από τις εισόδους της πόλης προς τη πλατεία Ησαΐα, κατάργηση του  κυκλικού κόμβου της πλατείας Ησαΐα με πεζοδρόμηση του τμήματος από τη γωνία του τέως υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς μέχρι την ιδιοκτησία Καρυδάκη και η άνοδος  των οχημάτων από την οδό Ανδρούτσου στο αριστερό  τμήμα της, προς τη πλατεία Κεχαγιά,  η μεταφορά της πιάτσας  των  ΤΑΞΙ,  η πεζοδρόμηση της πλατείας  παιδικής  χαράς  ( Εθν. Αντίστασης ) έμπροσθεν της Πιτσαρίας Καστανά,  η  μεταφορά της Λαϊκής  αγοράς στη πλατεία έναντι του ΚΤΕΛ  κ.ά.   Η στάθμευση οχημάτων , ακόμη και η στάση θα απαγορεύεται.
          Εάν εφαρμοσθούν οι ρυθμίσεις αυτές, σημαίνει ότι  όλα  σχεδόν  τα καταστήματα  θα καταστούν απρόσιτα για το σύνολο των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι εάν επιθυμούν να προσεγγίσουν τα καταστήματα εποχούμενοι, ή να πάνε στο σπίτι τους, θα πρέπει να ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και να περιηγούνται κυριολεκτικά στη πόλη. Ακόμη χειρότερα θα πάθουν οι επισκέπτες της πόλης,  που θα ψάχνουν δρόμο να φύγουν και να μη ξαναγυρίσουν. Οι επισκέπτες των γύρω χωριών της Φωκίδας, θα πάψουν να έρχονται για ψώνια και συναλλαγές.
          Μία τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει σε κάθετη πτώση το τζίρο ολόκληρης της αγοράς και στον οικονομικό αφανισμό πολλών επιχειρήσεων τη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Μόνο ζημίες και καταστροφές θα φέρουν τα  αδικαιολόγητα  αυτά  μέτρα,  θα κάμουν  τη  πόλη  άνω κάτω  χωρίς κανένα λόγο και αιτία. 
            Γι΄ αυτό καλούμε  όλες  και  όλους  τους Συμπολίτες, τους  επαγγελματίες,  τους  εργαζόμενους,  να  πάρουν θέση.  Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συγκέντρωση στη Πλατεία Κεχαγιά, στο Δημαρχείο,  για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων,  όσο ακόμη είναι καιρός.  Φθάνουν όσα έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα, με το Νοσοκομείο,   το Γηροκομείο  και  τώρα  με  τα  Μεταλλεία.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΤΟΝ .................