Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΜΠΡΟΣΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα Δημοσκόπηση- Δεύτερος ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ αρχηγός ο Καμμένος!

ΜΠΡΟΣΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα Δημοσκόπηση- Δεύτερος ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ αρχηγός ο Καμμένος!

Να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, περίπου οκτώ στους δέκα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της Τετάρτης.

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για να επικυρώσει ο λαός τη συμφωνία με τους δανειστές, στην περίπτωση που αυτή επιτευχθεί, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε "όχι" σε εκλογές σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να διατηρεί σχεδόν αμετάβλητο το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου, συγκεντρώνοντας 36,5%, ενώ στο 27,8% βρίσκεται η ΝΔ, ενισχυμένη κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες από τις κάλπες της 25ης/1. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία καταγράφει μικρή άνοδο.

Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39% ,ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.

Κληθέντες να κρίνουν συνολικά το έργο της κυβέρνησης κατά τις πρώτες 100 ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία, το 57% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις και το 40,9% αρνητικές.
Σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες διατυπώνουν συμφωνία με την απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει η αστυνομία την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους καταληψίες, με το 73,8% εξ αυτών πάντως να θεωρούν πως η απόφαση αυτή ελήφθη με καθυστέρηση.
Θετικά αποτιμούν τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης τρεις στους δέκα πολίτες.
Η πανελλαδική έρευνα της GPO για το MEGA διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων, στο διάστημα από τη Δευτέρα 27/4 έως Τετάρτη μεσημέρι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: