Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το βρώμικο σχέδιο Σόιμπλε – Σημίτη


Δεν είναι παράφρονας ο Σόιμπλε. Η απόφαση του να ασπαστεί θερμά τις θέσεις του ΔΝΤ και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ασφυξία είναι απόλυτα συνειδητή με βρώμικες πολιτικές προεκτάσεις.

Η επιμονή λοιπόν του Σόιμπλε να τορπιλίζει τον «έντιμο συμβιβασμό» προτάσσοντας τις απαιτήσεις κυρίως για το ασφαλιστικό που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» στοχεύει στο να οδηγήσει την Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός. Αυτή η εξέλιξη θεωρείται ότι θα επιφέρει μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση και εκεί βεβαίως – προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές – με την ανάλογη καλλιέργεια πανικού, θα βοηθήσει σε λύση τύπου Παπαδήμου. Αυτή την φορά, τον εκλεκτό θα παραστήσει ο έτερος συνεργός του Σημίτη, ο Στουρνάρας.
Σε αυτό το πλαίσιο μόνον τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν οι απανωτές παρεμβάσεις Σημίτη αυτό το σαββατοκύριακο που μιλά για μία ευρεία συμμαχία του «μαύρου μετώπου», σε κακόφωνή χορωδία με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις Σόιμπλε. Ο Σημίτης παραμένει ο θεματοφύλακας των συμφερόντων που λυμαίνονται την Ελλάδα, αφού μόνος του προξένησε ζημία ύψους 149 δις Ευρώ από συμβάσεις με τους Γερμανούς και χρηματιστήριο. Το δε «σύστημα Σημίτη», εξασφάλισε την μεταφορά 115 δις Ευρώ ομολόγων από τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες την περίοδο του μνημονίου, όταν η αναδιάρθρωση του χρέους εθεωρείτο ταμπού.
Όλα αυτά τα δις, ευεργετικά για την γερμανική οικονομία, χρηματοδότησαν και το άθλιο σύστημα της διαπλοκής που παλεύει σαν «λυσσασμένο σκυλί» κατά τον Βαρουφάκη, αγγίζοντας τα όρια της προδοσίας για να διατηρήσει την Ελλάδα αλυσοδεμένη. Και τον λαό ως κοπάδι για να αρμέγεται από τα συγκεκριμένα συμφέροντα χωρίς ποτέ να σηκώνει κεφάλι.
Έτσι, ενώ ισχυρά επιχειρήματα που έχει η χώρα στα χέρια της, όπως η ληστεία του PSI αποδομούνται ψευδώς από τους γενίτσαρους του ΠΑΣΟΚ:
Αυτό που λησμονεί ο κύριος Σόιμπλε και ο Σημίτης ήταν ότι το πείραμα Παπαδήμου είχε δύο ισχυρούς πυλώνες: Τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά που τότε ηγούντο των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Σήμερα, αυτοί έχουν εξαφανιστεί και τα όποια ποτάμια αντλούν την πενιχρή τους δύναμη από το προπαγανδιστικό σφυροκόπημα της διαπλοκής.
Εάν η Ευρώπη ακολουθήσει τον δρόμο της διαφθοράς, όπως έγινε με τον Βασικό Μέτοχο, χαμένη δεν θα είναι η Ελλάδα, αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες.
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: