Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Όταν τα hedge funds «συμπάθησαν» τον Αλέξη Τσίπρα.





Αίσθηση στην Ελληνική επενδυτική κοινότητα προκαλεί αν μη τι άλλο το ρεπορτάζ του CNBC και της δημοσιογράφου Michelle Caruso-Cabrera, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε διερευνητικές επαφές με διαχειριστές κεφαλαίων (hedge funds managers) από τις οποίες μάλιστα οι δεύτεροι δηλώνουν καθησυχασμένοι. 
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα λεγόμενα των διαχειριστών που συναντήθηκαν μαζί του είναι αρκετά πιο πραγματιστής από ότι πίστευαν όπως το αυτό ισχύει και για τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του που παραβρέθηκαν στις επαφές, σε σχέση με τα πιο ακραία κομμάτια του κόμματος.

Η δημοσιογράφος επίσης ανέφερε πως τα ερωτήματα των επενδυτών είναι δύο.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει τελικά την Ελλάδα εκτός ευρώ και δεύτερον αν η εν δυνάμει κυβέρνησή του θα κηρύξει στάση πληρωμών στα Ελληνικά ομόλογα.

Κατά τις πληροφορίες της ο Α.Τ. ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει το ευρώ προσθέτοντας πως ούτε η Γερμανία θέλει να αφήσει το ευρώ η Ελλάδα και επομένως υπάρχει κίνητρο για να υπάρξει συμφωνία.

Όσον αφορά την δεύτερη και σαφώς κρισιμότερη ερώτηση είπε πως δεν θέλει να αναδιαρθρώσει το χρέος (ομολόγα) που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές, αλλά μόνο το κομμάτι που οφείλει η Ελλάδα σε άλλες κυβερνήσεις όπως και το χρέος που αφορά διμερή δάνεια, ή αλλιώς το χρέος του επίσημου τομέα.

Τέλος συμπληρώνει η δημοσιογράφος πως ο Α.Τσίπρας είναι διατεθειμένος να αποπληρώσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μάλιστα, όταν ένας παρευρισκόμενος στο πάνελ ρώτησε «Γιατί συμπαθώ αυτόν τον τύπο παρότι είναι σοσιαλιστής;», η δημοσιογράφος απάντησε: «Είναι απίστευτα γοητευτικός!».


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: